Motora başlıyorum

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık bir yıldır foruma üyeyim, pek yorum atmasam da yakın takipteyim.Geçen yaz bi tanışma mesajı yazmıştım.Muhtemelen tarihe karışmıştır.
İsmim Rüstem, 17 yaşındayım.Okulu bu yıl bitirdim.Ve motorlarla baya ilgiliyim.Ve ehliyet için başvuru yaptım.2-3 aylık bi kurstan sonra sınav ve ardından da ehliyet (A1 isimli sadece 125cc ve altı motorlar için) alıcam.Ehliyet 125cc`lik olduğu için ve yeni başladığım için 600`lük bi racing'le başlıycam.Dur kapama sayfayı hemen şaka şaka.

Kendime 125`lik bi motor arıyodum ve hemen de sazan gibi atladım YZF125-e.Tüm video-ları ve yazıları okuduktan sonra bu karara geldim.Motoru almadan önce özel bi hocadan da ders alıcam bi kaç hafta.

Tabi güvenlik çok önemli olduğundan bu konuyu da baya araşdırdım ve kask konusunda ARAI`nin kral olduğunu öğrendim(ben demiyorum AEA diyor).Eldiven, ceket, pantolon ve ayakkabıyı da atlamadım.Tüm bunları temin ettikten sonra motora binmemin önemli olduğunu da biliyorum.

Sevgili motorcu arkadaşlar, başlığın altına tavsiyelerinizi yazarsanız çok memnun olurum.Bu süreçte (yeni başlama, acemilik ve s.) nelere dikkat etmem gerektiğini, nelerle karşılaşa bileceğimi önceden öğrenmek çok iyi olurdu.

İyi forumlar...

NOT: Kişiler ve kurumda Azerbaycanda yer alıyor.

Söyleyecek bır sey kalmamıs ki , kazasız belasız surusler dostum

Neden A2 almıyorsunuz? A1 ile 125 cc süremezsiniz. Ya da A1 alma mevzusu şaka ben mi çakamadım olayı?

Azerbeycan'da A1 ile 125cc sürülebiliyor sanırım? Ehliyet prosedürü nedir oralarda?

ilerde motoru belki büyütmek istersin sana 125 cc ozaman az gelebilir ve bir daha a2 almak için uğraşmak yerine almışken bence a2 al tabi senin kararın :cat:

Burda A tipli ehliyetle tüm motorları kullana bilirsiniz ama yaş sınırı 18.Benim 17 yaşım olduğundan A1 ala bilirim.Ki ileride motoru büyütmek istersem 18 yaşım olur o zaman da A tipine geçicem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar