Motor zehri

Merhaba arkadaşlar 3 ay öncesine kadar motor kullanmak aklımın ucunda bile yoktu. Youtube instagram vs motor videoları ile karşılaştım. İzleye izleye bende motosiklet almam lazım dedim. Bu arada 32 yaşındayım ömrümde motosiklet kullanmışlığım yoktur. Sonra hangisini almam gerekiyor diye başlangıç motoru araştırmaya başladım. Herkes farklı bir şey söylüyor. Ne alacağıma karar veriyorum sonra biri çıkıyor başka bir şey söylüyor vazgeçiyorum. Sonra karar verdim. Honda dio ile başlayacağım diye. 140kmde sıfır gibi bir motor bulduk satın aldım. Köy gibi bir yerdeyim
(antalya aksu...) ehliyetim henüz yok(b ehliyetim var) benim vitesli deneyimim yok. İyice alıştıktan sonra trafiğe motora vs yükseltmeyi düşünüyorum. A ehliyet almak istiyorum fakat sürücü kursları bulunduğum ilçede deneyiminiz yoksa yardımcı olamayız A ehliyet için diyorlar. Bilgili, tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz ne yapayım. Motoru korka kora kullanıyorum şu an ehliyetim olmadığı için.
Teşekkür ederim şimdiden...

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Köy gibi bir yerde vitesliye geçmek için Hero X pulse iyi bir seçenek olur. Dio bozuk yollarda çok yıpranabilir. Ayrıca motosiklet kullanmayı daha sağlam öğrenmek isterseniz vitesliyle başlamak daha iyi olabilir.

Bu arada motosiklet kullanmaya hiç bilmeden 32 yaşında Yamaha YBR 125 ile başladım.

Köy gibi bir yerde vitesliye geçmek için Hero X pulse iyi bir seçenek olur. Dio bozuk yollarda çok yıpranabilir. Ayrıca motosiklet kullanmayı daha sağlam öğrenmek isterseniz vitesliyle başlamak daha iyi olabilir.

Bu arada motosiklet kullanmaya hiç bilmeden 32 yaşında Yamaha YBR 125 ile başladım.
Hocam Köy gibi derken yollar vs gayet güzel sıkıntı yok. Benim sorunum ehliyeti nasıl yapmam gerekiyor. A ehliyet almak istiyorum. Sürücü kursları deneyimin yok yardımcı olamıyoruz tarzında yaklaşıyorlar. Bunu nasıl halledebilirim. Örneğin; Özel ders mi almam gerekiyor

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Ders almak iyi bir seçenek ama kendi motorunuzla pratik yapmak çok fazla şey katmayabilir size A için. Der olarak da Hondanın seviye seviye kursları vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ya da eğitmenden birebir alabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar 3 ay öncesine kadar motor kullanmak aklımın ucunda bile yoktu. Youtube instagram vs motor videoları ile karşılaştım. İzleye izleye bende motosiklet almam lazım dedim. Bu arada 32 yaşındayım ömrümde motosiklet kullanmışlığım yoktur. Sonra hangisini almam gerekiyor diye başlangıç motoru araştırmaya başladım. Herkes farklı bir şey söylüyor. Ne alacağıma karar veriyorum sonra biri çıkıyor başka bir şey söylüyor vazgeçiyorum. Sonra karar verdim. Honda dio ile başlayacağım diye. 140kmde sıfır gibi bir motor bulduk satın aldım. Köy gibi bir yerdeyim
(antalya aksu...) ehliyetim henüz yok(b ehliyetim var) benim vitesli deneyimim yok. İyice alıştıktan sonra trafiğe motora vs yükseltmeyi düşünüyorum. A ehliyet almak istiyorum fakat sürücü kursları bulunduğum ilçede deneyiminiz yoksa yardımcı olamayız A ehliyet için diyorlar. Bilgili, tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz ne yapayım. Motoru korka kora kullanıyorum şu an ehliyetim olmadığı için.
Teşekkür ederim şimdiden...
Kardeşim yerin müsaitmiş..
Vitesli bir motor alacaksın , tavsiyem Hero Xpulse olur. Bir müddet oralarda vitesliyi tecrübe edineceksin.
Sonra , Ders veren bir egitim kurumu bulacaksın .. Burada durumunu izah edeceksin ve Vitesli motorun ile 1 günlük '' Temel Hakimiyet eğitimi alacaksın '' Temel Hakimiyet eğitimi sonrası zaten bakış açın degişecek. Emin ol , Hero Xpulse yi tedirgin sürerken bile 1 günlük Temel Hakimiyet eğitimi sonrası 1250 cc motoru bile kullanabilleceğini göreceksin. Kafandaki sorular gidecek.
Sonrası Git istediğin motoru al , ehliyetini rahat rahat al.

Buraya kadar kolay ama en önemlisi Motor kullanabilme yetkinliği varmı yokmu orası size kalmış. Yani yukarıda yazılanlar tamam artık yollardayım - tamam vs yok öyle bir Dünya. Motor dengeli bir alettir üzerinde insan olmasa bile gider.. önemli olan nerede nasıl duracağını bilmek. Trafiği okuma becerisi. Hayırlısı olur inşallah.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bence kurslarda A ehliyet aldıracak motor yok o yüzden sizi kabul etmiyorlar. Çare yok daha merkezi bir yerde ehliyet almak durumundasınız, yada A2 alacaksınız.

Ek olarak bu işin doğrusu şudur, gider adam akıllı bir temel sürüş eğitimi alırsınız, gazı freni virajı vs. öğrenirsiniz daha sonrasında motor sürmek çok daha güvenli olur.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Tecrübe yokmuş a ehliyete su an için gerek yok
A2 ile 600 cc kadar olan motosikletleri kullanabilirsiniz

Tecrübe yokmuş a ehliyete su an için gerek yok
A2 ile 600 cc kadar olan motosikletleri kullanabilirsiniz
A2 ehliyeti alacağım 1 sene sonra a almak için şu an ortalama 15bintl olan ehliyete bidaha o zaman enflasyonla ortalama 20-25bin vermek mantık dışı bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar