Motor yıkama tavsiyeleri

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
2.el N250 motorum var ve ilk defa yıkayacağım benzinliklerde ki basınçlı su ve köpüğe güvenemiyorum, şöyle 2-3 tane 5 litrelik şişe su,sünger,bez biraz sabun köpürterek bebeeem diyerek yıkamayı düşünüyorum biraz uğraştırır evet ama içim rahat eder bu şekil yapanlardan bir iki tüyo alabilirsem ne mutlu.

Motosikleti
MT-25
Benzinlikte temiz olmuyor, sırf bu yüzden bile müstakil ev alınır ya. Ben 1000 tlye kovadan su ceken şarjlı yıkama tabancalarından bakıyorum. Çok güçlü olmasada olur, maksat evimizin önünde foşur foşur köpüklediğimiz motorumuzu durulamak.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dalin şampuanı bir kovada köpürt, o köpüklü bez ya da süngerle motorunu temizle, ardından durulama yapmadan kuru bir bezle üstünden geç.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bebegim detayi cok önemli. Ben Helgami hep böyle sözler ile yikiyorum. 🩷 🩷 🩷 :love::love::love:

F54

petrolde kostikli köpük sıkmayın aluminyum parçalarda leke bırakacak ve bir daha temizlenmeyecek

Motosikleti
Forza 250
Eğer çok tozlu ve çamurluysa su ile bir tur tozu akıtılır.
Dalin şampuan ile köpürtülerek güzelce yıkanır.
Köpüklerden arındırmak için bir tur daha durulanır.

Bu kısım çokomelli:
Kireçsiz (klima suyu veya kaynatılıp soğutulmuş) su bir fıs-fıs şişesi içerisine konulur. Üzerine 2-3 yemek kaşığı beyaz sirke ve 1 tatlı kaşığı bulaşık makinesi parlatıcısı konularak oluşturulan karışım ve bir mikrofiber bez yardımı ile motor son kez detaylıca silinir.

Son kısımdaki sirke, kireç lekelerinin %99'unu yok eder ve motorun bir süre daha az toz tutmasını sağlar. Parlatıcı ise plastik kısımların daha canlı gözükmesini sağlar.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Alternatif.
ChatGPT-Image-8-May-2025-23_17_07.webp

Motosikleti
D400
Çok abartıyonuz, altıüstü motor yıkama yani.

Benzinlikte dibinden olmadıgığı sürece önce ön yıkama suyu sık, sonra köpüğü sık. 3-4 dakika foşur foşur süngerle temizle sonra durula.
hava sıcaksa kendı hemen kuruyor değilse bezle sil. 15 dakika max.

ben hava soguk diye salı akşamı sleepy temizlik havlusu ile temizledim bütün motoru.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bataryalı yıkama tabancası alıyorsun benzinlikte yıkamaya göre kendini amorti edecek 2 tane 5 litrelik su sişesi yeterli

Bu kısım çokomelli:
Kireçsiz (klima suyu veya kaynatılıp soğutulmuş) su bir fıs-fıs şişesi içerisine konulur. Üzerine 2-3 yemek kaşığı beyaz sirke ve 1 tatlı kaşığı bulaşık makinesi parlatıcısı konularak oluşturulan karışım ve bir mikrofiber bez yardımı ile motor son kez detaylıca silinir.
Biz bu tarifi domatesdeki yaprak bitlerini yok etmek için kullanıyoruz. Çok ilginç

Motosikleti
yok:(
benzinlik yıkamaları çok pahalı. jetonu 100₺ benim ritüelime göre 3 adet jeton lazım bana. ve bolca zaman müstakil evim olmadığı için bu iş artık çok canımı sıkıyor yakında sırf bu yüzden çatalcaya felan yerleşirsem hiç şaşırmam

Çamurlu,yağlı yerlere özellikle jantlara yağ cozucu skyorsun.
Geri kalan yerleri sabun/detarjanli bezle silip kuruluyorsun.baska birşey yapmana gerek yok.
Tercihen plastik akşama plastik cilası uyguluyorsun.
BEnzinlikteki köpük temizlenmez uyduruk

Motosikleti
Ns200 15"
benzinlik yıkamaları çok pahalı. jetonu 100₺ benim ritüelime göre 3 adet jeton lazım bana. ve bolca zaman müstakil evim olmadığı için bu iş artık çok canımı sıkıyor yakında sırf bu yüzden çatalcaya felan yerleşirsem hiç şaşırmam
Bu fahiş değil fuhuş fiyat. Bizim buralarda 50Tl pahalı geliyor.

Motosikleti
yok:(
Bu fahiş değil fuhuş fiyat. Bizim buralarda 50Tl pahalı geliyor.
en son yıkadığımda 85₺ idi shell istanbulda. bizim evin yanındaki benzinlikte hallediyordum her zaman dayıya 2 tane jeton verir misin ağbey dedim 200₺ dedi. güldüm şaka yapıyorsun demi dedim, yoo dedi. Gayet ciddiydi badem bıyıklı pompacı ağbey verdim 200₺sini arkamda sırayı bekleyen arabacıların garip bakışları eşliğinde yıkadım motoru. Sanırım içten içe "bunu niye burada yıkıyor, başka yer mi yok, biz bunu beklemek zorundamıyız diye söylenmiş olabilirler ama umrumdamıydı??? tabi kiii değildi çünkü çok sağlam yerleştirmişlerdi bana 200TELECİK. üstelik bir jeton 1.30 dakika felan. daha önce çok kazık yedim. dost kazığı aşk kazığı felanda bu 200 liranın yanında hepsi hikaye bu içimde yer etti. tarih 25 temmuz civarlarıydı sanırım şimdi dahada zamlanmış olabilir.

Motosikleti
Triumph Trident 660
onu bende düşündüm de 1000 e de var 4000 e de 15000e de. emin olamadım :)

şundanım var da üşeniyorum

images
Bu çok delirtiyor bundan geçtim , gayet memnunum https://www.trendyol.com/okaoda/yen...ek-basinc-yikama-tabancasi-makine-p-895190112
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kinggg bundan alıyorsun bana thank you diyorsun 😎

benzinlikte hayvanat gibi yıkıyorum köpüklü möpüklü, nolcak?? nolabilir ki??! motor havaya mı uçacak?! yoo.. devam..

Motosikleti
Ns200 15"
en son yıkadığımda 85₺ idi shell istanbulda. bizim evin yanındaki benzinlikte hallediyordum her zaman dayıya 2 tane jeton verir misin ağbey dedim 200₺ dedi. güldüm şaka yapıyorsun demi dedim, yoo dedi. Gayet ciddiydi badem bıyıklı pompacı ağbey verdim 200₺sini arkamda sırayı bekleyen arabacıların garip bakışları eşliğinde yıkadım motoru. Sanırım içten içe "bunu niye burada yıkıyor, başka yer mi yok, biz bunu beklemek zorundamıyız diye söylenmiş olabilirler ama umrumdamıydı??? tabi kiii değildi çünkü çok sağlam yerleştirmişlerdi bana 200TELECİK. üstelik bir jeton 1.30 dakika felan. daha önce çok kazık yedim. dost kazığı aşk kazığı felanda bu 200 liranın yanında hepsi hikaye bu içimde yer etti. tarih 25 temmuz civarlarıydı sanırım şimdi dahada zamlanmış olabilir.
Yağmurdan yağmura yıkamak en iyisi olmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar