Motor Yıkama Hakkında

Arkadaşlar merhaba, aklıma takılan bir konu var. Motoru yıkayıp zincirini de gaz yağı vs ile temizledikten sonra yıkadığım yerden evimin bahçesine götürüp yağlama bakım işlerini orada yapmak istiyorum. Yaklaşık 2 km lik bir yolu yağsız zincir ile gitmek ne gibi bir probleme yol açar ? Bu kadar kısa mesafede sizce sorun olur mu ? Görüşlerinizi bekliyorum.

Motosikleti
D400
Olumsuzlugunu bilen arkadaşlar anlatır ancak zincir yağlamak orta sehpa var ise 1 dk süren bir işlem.

Yıkadığın yerde yap?

sehpayı yıkamacıya götürme imkanım olmadığı için böyle bir problemim var

O kadar kısa mesafede hiç sorun olmaz. Yapacağın en mantıklısı olur çünkü zinciri yağladıktan sonra birkaç saat motora binmemek yağın zincire tutunması için en doğrusu. Öteki türlü yağladıktan sonra hemen motora binsen yağ sıçrayacaktır.

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
Sakin git sadece, en ufak sorun yaşamazsın. Bu arada zinciri daha motor sıcakken temizlemeni tavsiye ederim daha kolay oluyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tamam yıkadın her yerini sildin ettin mağdem gaz yağı yapıcan götür evine orda devam et zincir işine.zaten yağ sürdükten sonra yarım saat en az sürmeki iyice zincire yapışsın.yok yinede böyle yapıcam diyorsan fazla abanmadan gaza gidersen zinciri yıpratmazsın.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben senede ancak 3-4 defa yıkatıyorum (o da yazın), onda da yıkamadan sonra zincir temizlik yağlama yapıyorum. Yıkat eve / garaja gel temizlik ve yağlamayı orada yap bence, yıkamacıda temizlemenin maksadı ne?

bisey olmaz, siz en azindan 2km sonrasinda yaglamayi planliyorsunuz, Bunu hic yapmayan ama icide sizden raha ferah olanlar da var :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar