- Konu Yazar
Motosikletimin krank kırması sonucu motor bloğu komple değişti, işinin ehli olduğunu düşündüğüm bir usta ilgilendi. Motor değiştikten sonra 2 günde yaklaşık 75 km yol yaptım. Bu 75 km'de rölantide dalgalanma, rölantideyken istop etme ( özellikle soğukken ) ve motordan hafif bir ses ( bundan tam emin değilim, tanımlayacak kadar keskin ve rahatsız edici bir ses değil ) şikayetlerim oldu.
Bu sorunları en son motor krank kırarken yaşadığım için çekindim ve ustaya sordum, usta bunun normal olduğunu ilk 1000 km'de böyle şeyler yaşayabileceğimi ve 1000 km sonra yağ değişip subap ayarı yapınca geçeceğini söyledi.
Sıfır yapılan motorda böyle sorunlar yaşanması normal mi? Sıfır motorda subap ayarı yapmak gerekir mi? Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim
Bu sorunları en son motor krank kırarken yaşadığım için çekindim ve ustaya sordum, usta bunun normal olduğunu ilk 1000 km'de böyle şeyler yaşayabileceğimi ve 1000 km sonra yağ değişip subap ayarı yapınca geçeceğini söyledi.
Sıfır yapılan motorda böyle sorunlar yaşanması normal mi? Sıfır motorda subap ayarı yapmak gerekir mi? Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim