Motor yağındaki benzin kokusu hk.

2000kmde motor yağını değiştiriyorum. 2 gün önce 2000km dolduğu için yağı değiştirmek istedim ve tamamı aksın diye motor sıcakken yağı boşalttım. Kokusunda yanık ve benzin kokusu vardır. Yanık kokusunu anlarım da hafif benzin kokusu neden olur? Motor honda cb125e ve 13500de. Motorun çalışmasında çekişinde problem yok. Başkalarında durum nasıl acaba? Atık yağınızın kokusuna bakar mısınız?

Daha önceki atık yağ duruyordu. Onun kokusunada baktım, yine benzin karışmış gibi koku var.

Motor karterin içine egzoz gazını vermiş egzozdaki çiğ benzin zamanla yağa bulaşmış. Başıma geldi bu durum. Egzoz geri dönüşümü diye saçmasapan bir alet var ondan motorunda varsa kartere egzozu veriyo olabilir.

Motor karterin içine egzoz gazını vermiş egzozdaki çiğ benzin zamanla yağa bulaşmış. Başıma geldi bu durum. Egzoz geri dönüşümü diye saçmasapan bir alet var ondan motorunda varsa kartere egzozu veriyo olabilir.

Egzos geri dönüşümü var mı yok mu bilmiyorum. Nereye nasıl takılıyor bir bakayım? Faydası zararı nedir acaba?

Farklı bir sorum olacak. Motora yağı koyduk peki bu yağ nasıl pistonlara gidiyor. Yağ altta kalıyor pistonlar üstte hatta şanzıman bile yağın üzerine yakın bi pozisyonda. Yağ pompası mı var içeride? Yağ filtresi yok.

Egzos geri dönüşümü var mı yok mu bilmiyorum. Nereye nasıl takılıyor bir bakayım? Faydası zararı nedir acaba?

Farklı bir sorum olacak. Motora yağı koyduk peki bu yağ nasıl pistonlara gidiyor. Yağ altta kalıyor pistonlar üstte hatta şanzıman bile yağın üzerine yakın bi pozisyonda. Yağ pompası mı var içeride? Yağ filtresi yok.
Yağ pompası var yağı dipten alıp silindir kapağına gönderiyor. Yağ filtresi senin motorda yok, debriyajın yanında dandik bir süzgeç var sadece motor sağ kapağını söktüğünde ulaşabildiğin. Motor yağı ayrıca krank'ın hareketiyle sağa sola sıçrayarak yağlama yapıyor.

Ayni yoğun benzin kokusu bendede var. Motor 40binde, 2bin km de bir yag degistiririm. Cbf150. Her defasinda aklima su soru gelir, eger benzin karışır da ya alev alırsa. ..

Yağ pompası var yağı dipten alıp silindir kapağına gönderiyor. Yağ filtresi senin motorda yok, debriyajın yanında dandik bir süzgeç var sadece motor sağ kapağını söktüğünde ulaşabildiğin. Motor yağı ayrıca krank'ın hareketiyle sağa sola sıçrayarak yağlama yapıyor.

Peki bu Egzos geri dönüşümü dediğin parça nereye takılıyor, dıştan bakınca görünür bir yerde mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------

Biraz araştırdım genelde arabalardan konular buldum. Sitede birisi iptal etmiş.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/119156-egr'yi-egzoz-gazi-resirkulasyonu-'nu-iptal-ettim-bilenleriniz-iceri-lutfen.html

kimi, yakıt ekonomisi yaptığını kimi karteri havalandırıp yağ dumanını tekrar pistonlara verdiğini söylemiş. Belki yağdaki benzin kokusunu farkedemediler.

Peki bu Egzos geri dönüşümü dediğin parça nereye takılıyor, dıştan bakınca görünür bir yerde mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------

Biraz araştırdım genelde arabalardan konular buldum. Sitede birisi iptal etmiş.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/119156-egr'yi-egzoz-gazi-resirkulasyonu-'nu-iptal-ettim-bilenleriniz-iceri-lutfen.html

kimi, yakıt ekonomisi yaptığını kimi karteri havalandırıp yağ dumanını tekrar pistonlara verdiğini söylemiş. Belki yağdaki benzin kokusunu farkedemediler.
Silindir kapağının kenarında, egzoz subabına yakın bir yerde yanda veya üstte olur o parça. Egzoz gazının bir kısmını alır çiğ benzini ayrıştırmaya çalışıp karbüratöre gönderir. Tıkanma yaptıysa contasını patlatmış olabilir o zaman motorun içine egzoz gazı verebilir. Benim Mondial'de böyle bişey olmuştu, senin motoru bilemem ama yağ benzin kokuyosa bir yerlerden egzoz gazı giriyo motora.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar