motor yağ yakıyooo :(

arkadaşlar mmerhabaaa benim asya 125 t yağ yakmaya başladıı ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü engelleyemedim sanırım hata bende motorun yağına kontrol etmeyi ihmal ettim arkamda bi kisiylee sileye gittim geldim 2 gün sonraa ses çakırdı ve yağı kalmamıs olduğunu gördüm yağını değistirdim ama aksam eve gelirken yağ yaktığını fark ettim servis 250 ytl den aşağı olmaz dediii bunun için en iyii ve güvenebileceğim özel ve garantili bi servis varmı acabaa kadıköydeki servis haricindee ?
yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar :salut:

gecmıs olsun yanlıs hatırlamıosam sen yenı almıstın..Allah Allah neden oldu acaba cok mu zorlandı gıderken?

sağol özgür

sağol özgür kardes yok yenii motor değil 1 yıl oldu alalı 6000 km de benden kaynaklanan bisey uzun yola çıkarken yağı kontrol etsem böyle bisey olmicaktıı allahtan yolda bırakmadıı sabah ise tam çıkarken böyle bi sorun yarattı.. bildiğiniz isin erbabııı ve uygun fiyatta yapan bir yer varmı anadolu yakasındaa

ne yazikki yok..belkı bırılerı cıkar kendı ustasını onerebılır..250 ytl neymıs ole..

bir motor neden yağ yakar ki??:silent: benim bildiğim hava filtresi tıkanan motor yağ yakar yoksa ben mi yanlış biliyorum??:silent:

vallahi arkadaslar ben servisin yalancısıyım motor yağsız kaldığı için motora zarar vermis olabilir dedii sokmeden anlamayız dedi ben güvenemedim simdii biliyorumkii olmasa bilee bu böyle derlerr çünküü

arkadasim..gecmis olsun..oncelikle motorunun contasi degismesi gerek..yani soyle dusun..piston ile motor blogu arasindaki conta asiri sinmadan artik ozelligini yitirmis ve iflas etmis..yani motorun acilmasi gerek..aslinda en sevdigim islerden biridir bu keske turkiyede olsaydimda yapsaydim..:( yani servise gitmen gerekli arkadasim ama bi servise bagli kalma..bi cok servis dolas..alirkende kontrol et muhakak..elini egzosta tut..sikica (tabii motor calisir durumda) eger kisa bi surede stop ederse motorun durumu iyi durumdadir demektir..yolun ve farin acik olsun..

çok sağolasın gazman peki benim sorduğum servis gibi gerçekten 250 ytl masrafı varmı o contanın değismesi için yoksa benimi kekledi ayak üstü

Bende senin kinin ikizi 125ZN var. Yalnız benim usta babadan motorcu. İstersen gel benim kine gösterelim. Nasıl olsa garanti dışı ve Asya'nın meşhur servisleri seni süründürecek gibi bari benim usta motor hasta orta yaşlarda biri. 40 yıldır usta bir baksın istersen.

NOT : Benim usta şirinevlerde yalnız.

scud yaa bende böyle bi usta arıyorum ama şirinevler bana çok ters yaaa ben çamlıcada otoruyorum iş yerim şişlide yaa yerii yakın olsaa gerçekten çok iyi olurduu isin ustasına yaptırmak gerçekten önemlii çünküü servisler canım motoru mahvettilerr zatenn ne olursarsa olsun garantiye girmiyoo garantiye ne giriyo acabaa :silent: yinede çok sağol scud

motorun yağı pistonların aşınması sonucu benzini sıkıştırdığı yere yağ sızıtması sonucu oluşur...senin bakmaman ile ilgisi yok yani...motor kullanıldıkça yapabilir...serviste hallederler fakat fiyat hakkında bi bilgi yok

appleworm' Alıntı:
scud yaa bende böyle bi usta arıyorum ama şirinevler bana çok ters yaaa ben çamlıcada otoruyorum iş yerim şişlide yaa yerii yakın olsaa gerçekten çok iyi olurduu isin ustasına yaptırmak gerçekten önemlii çünküü servisler canım motoru mahvettilerr zatenn ne olursarsa olsun garantiye girmiyoo garantiye ne giriyo acabaa :silent: yinede çok sağol scud

Üzüldüm valla benimde elimden bir şey gelemedi. Ben her hafta sonu benim servise sohbet edip çay içmeye uğruyorum. Ustaya haftasonu sorarım ama oda herhalde bir görsem filan der. Ama cidden benim usta tam usta. O eski ağır abilerden. Motora şunu koyalım şunu yapalım diyorum he dese belki hiç yoktan 100 -200 ytl kazanacak yok olmaz diyor. Onun yüzünden motora modifiye yapamadım ama adam iyi akıl veriyor. İşi aşmız zaten hevesle aşkla yapıyor ama sakın ola yanında havalı konuşma. Anında bozuluyor. İndirir valla çekici kafana. Benim kilometre bozuktu üşenmedin tüm parçaları söktü taktı. :)

arkadaşım geçmiş olsun öncelikle sana 1 - 2 soru sormalıyım.

1. motorun yağını kaç km'de bir değiştiriyorsun.
2. enson kaç km. önce değiştirdin.
3. ve yağ değişim zamanına ne kadar kaldı.

bu sorduklarım çok önemli eğer bunlar olumlu ise bu konuda senin bir suçun yok demektir ve eğer motorun yağ yakmışsa garanti bnu inceleyip garantiden halletmesi gerekli.

garanti belgesindeki bakım km'leri kaşeli ve sana sorduklarım olumlu ise garanti belgeni faxla ve bunu yapsınlar. yok yapmıyoruz derlerse git tüketici hakları ile konuş.

motorun yapıldığında aynı sorunu tekrar yapabilir neden dersen yağ pompasını bu arızaya neden olmuş olabilir ve yeni parçalar takıldıldığında yağlama olmayacak ve yine aynı arıza olacak. son olarak eğer yaptırırsan ve sorun olmaz ise sanki motoru yeni almış gibi tekrar rodaj yapman gerekli.

kolay gelsin.

okanogur' Alıntı:
arkadaşım geçmiş olsun öncelikle sana 1 - 2 soru sormalıyım.

1. motorun yağını kaç km'de bir değiştiriyorsun.
2. enson kaç km. önce değiştirdin.
3. ve yağ değişim zamanına ne kadar kaldı.

bu sorduklarım çok önemli eğer bunlar olumlu ise bu konuda senin bir suçun yok demektir ve eğer motorun yağ yakmışsa garanti bnu inceleyip garantiden halletmesi gerekli.

garanti belgesindeki bakım km'leri kaşeli ve sana sorduklarım olumlu ise garanti belgeni faxla ve bunu yapsınlar. yok yapmıyoruz derlerse git tüketici hakları ile konuş.

motorun yapıldığında aynı sorunu tekrar yapabilir neden dersen yağ pompasını bu arızaya neden olmuş olabilir ve yeni parçalar takıldıldığında yağlama olmayacak ve yine aynı arıza olacak. son olarak eğer yaptırırsan ve sorun olmaz ise sanki motoru yeni almış gibi tekrar rodaj yapman gerekli.

kolay gelsin.

okan sağol tesekkürlerr

motorun yağını en son bakımda değistirmistim o zaman 3000 km bakımına gitmistim ve motor 3400 km deydi su an motor 5540 km de yağını her bakımda değiştiriyorduk mator yağını değistirme zamanı gelmisti tam zamanıydıı sanırım sıcak havada yağ buhar olduu :silent:

Yağsız kalan motorunuzun subap yatakları, piston ve sekmanlarında aşınma olmuştur. Neticede yağ kaybı yaşanmaktadır. Bence en kısa zamanda motorunuzu yenileyin. Boşluk yapan parçalar motorun patlamasına kadar varacak zararlara sebep olabilir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
EGZOZDAN ÇIKAN DUMAN RENGİNE GÖRE
1. Hava Filtresi değişmesi gerekebilir
2. Subap Ayarı Bozuk olabilir (Büyük sübap işi çözer yada ince ayar)
3. Krank Yağ contası patlamış olabilir (Masraflı olur)
4. Yağ segmanı gitmiş olabilir
5. Silindir alt contası gitmiş olabilir (zor ihtimal)
Ama Asya 125 lerde genelde 1. ve 2. durumlar söz konusu oluyor...
Sevgiler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar