Motor yağ akıttı

Motosikleti
Arora kasırga
Merhaba arkadaşlar,
Bugün ufak çaplı bir kaza atlattım.
Sapağı kaçıran araç en soldan en sağa geçmek için hareket etmiş tam trafik ışıklarında,yeşil yandı diye gaz kesmeden devam ediyordum ki halk otobüsü önünden burnunu görünce fren yaptım ve kızaklayarak yan düştüm.
Hafif gidon ayarı bozuldu ve ayna yamuldu.
Dizimde ufak bir sıyrık dışında bı yaralanma durumu yok.
Fakat motor yaklaşık 5 dk kadar yan yatık vaziyette dururken 150 ml kadar yağ akıttı.
İlk çalıştırmada biraz zorlandı ve viteslerde geciş yaparken hırıltılı geçti. 5.10 km sonra düzeldi.
Tamirci üstün körü baktı blokta bir şey var mı diye ama sağlamdı.

Eve gelip yağını ekledim,çekişinde gidişinde bir sorun yok ancak bu yağı neden akıttı anlamadım.
Blok bir yere çarpmadı,sürtmedi de.
Kartel havalandırma var mı cuplarda? Zincir dişlisi üzerinden akıttı.

Merhaba arkadaşlar,
Bugün ufak çaplı bir kaza atlattım.
Sapağı kaçıran araç en soldan en sağa geçmek için hareket etmiş tam trafik ışıklarında,yeşil yandı diye gaz kesmeden devam ediyordum ki halk otobüsü önünden burnunu görünce fren yaptım ve kızaklayarak yan düştüm.
Hafif gidon ayarı bozuldu ve ayna yamuldu.
Dizimde ufak bir sıyrık dışında bı yaralanma durumu yok.
Fakat motor yaklaşık 5 dk kadar yan yatık vaziyette dururken 150 ml kadar yağ akıttı.
İlk çalıştırmada biraz zorlandı ve viteslerde geciş yaparken hırıltılı geçti. 5.10 km sonra düzeldi.
Tamirci üstün körü baktı blokta bir şey var mı diye ama sağlamdı.

Eve gelip yağını ekledim,çekişinde gidişinde bir sorun yok ancak bu yağı neden akıttı anlamadım.
Blok bir yere çarpmadı,sürtmedi de.
Kartel havalandırma var mı cuplarda? Zincir dişlisi üzerinden akıttı.
geçmiş olsun karter havalandırmasız içten yanma motor olmaz..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçmiş olsun.
Motor küçük falan demeyin, ekipman giymeyi de ihmal etmeyin. Korumalı pantalon giymiş olsaydınız dizlerinizde de sıyrık olmayacaktı. Aman dikkat.

Motosikleti
Arora kasırga
Geçmiş olsun.
Motor küçük falan demeyin, ekipman giymeyi de ihmal etmeyin. Korumalı pantalon giymiş olsaydınız dizlerinizde de sıyrık olmayacaktı. Aman dikkat.
Teşekkür ederim.
Eldiven ve kask var 3'tür çevirmeye de giriyorum sektirmeden.
En son polis şaşırmıştı,"helal olsun eldiven bile takmışsın" falan dedi.
Malum motor 50 CC
Yalnız dizlik ve dirsek koruyucu yok evet o konuda haklısınız. En kısa zamanda almak lazım.
Pantolon yırtılmadı ancak dizim soyulmuş malesef.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

geçmiş olsun karter havalandırmasız içten yanma motor olmaz..
Teşekkürler. Vites sensör kablolarının olduğu taraftan akıtmış. Yan yatinca yağ o tarafa akıp koruma kapağının üzerinden kablo yuva boşluğundan mı attı diye düşünüyorum
Şu an herhangi bir damlama kaçırma yok

Son düzenleme:

geçmiş olsun.

akacak yağ karter de durmazmış. cub lar yatık motor, yan yatmış bir cub taki akışkanlar (sadece motor yağı var zaten), motor dizaynından dolayı çok daha hızlı şekilde drene oluyor.

motoru sağ tarafamı yatırdın.?

Motosikleti
Arora kasırga
geçmiş olsun.

akacak yağ karter de durmazmış. cub lar yatık motor, yan yatmış bir cub taki akışkanlar (sadece motor yağı var zaten), motor dizaynından dolayı çok daha hızlı şekilde drene oluyor.

motoru sağ tarafamı yatırdın.?
Teşekkür ederim.
Maalesef öyle oldu,kan akacağina yağ aksın. :)
Sola yattık düldülle beraber.
Vites sensör kabloları da solda zaten,grenaj söküp baktık tamirciyle,bahsi geçen kablolar yağ içindeydi.
Vites kolu tarafında dişlileri yağlayan havuzdan aktı sanıyorum. Çünkü ilk 5 km seyirde vitesler ilk seferde geçmiyordu,sonra kendiliğinden düzeldi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmişler olsun. Yağ olduğuna eminsiniz değil mi? Benzin de akabiliyor.

Motosikleti
Arora kasırga
Geçmişler olsun. Yağ olduğuna eminsiniz değil mi? Benzin de akabiliyor.
Teşekkürler.
Yağ olduğuna eminim. 3 gün önce benzin depo kapağı contası eski olduğu için çukurlara girip çıkınca depodan kaçırma yapıyordu,yenisini takmıştım.
Motoru kaldırınca ilk işim koltuğu kaldırıp depoya bakmak oldu. Conta işini yapmış,hiç benzin akıtmamıştı.
Elimle de kontrol ettim,biraz orta sehpada tutup yağ çubuğunu açınca da eksilme olduğuna emin oldum.

Benim hatam; ışıklara 50 mt kala yeşil yandığı için gaz kesmeden sağdan devam etmeye çalışmaktı.
Hiç akla gelmeyecek şekilde araç yerine yaya da çıkabilirdi önüme. Malum, yayalar da artık yolların hükümdarı gibi hareket ediyorlar ışık rengine bakmaksızın.
O yüzden herkese tavsiyem;
Duramayacağınız hızlarla şehir içinde sürüş yapmayın.
Özellikle de benim gibi hataya düşüp,yeşil yanıyor gaz kesmeden aradan sıvışayım hatasına düşmeyin.
Herkese dikkatli sürüşler diliyorum. 🤗

Motosikleti
(yok)
Geçmiş olsun öncelikle, size bir şey olmasın da motor sorun değil inanın bana. Yağ akıtma mevzusuna gelelim bundan 1 sene önce ben de kavşakta bir kaza yaşamıştım motorumun fren hidroliği, ve bir miktar yağı sızıntı yapmıştı. Motorumda bir sorun olmadan yaklaşık 1 sene daha bindim ardından sattım şu an durumlar nedir bilemiyorum fakat demem o ki ben tamirciye bile gidip kontrol ettirmeyip motoruma bir şey olmadıysa sizin motorda da sorun yoktur emin olun :)

Motosikleti
Arora kasırga
Geçmiş olsun öncelikle, size bir şey olmasın da motor sorun değil inanın bana. Yağ akıtma mevzusuna gelelim bundan 1 sene önce ben de kavşakta bir kaza yaşamıştım motorumun fren hidroliği, ve bir miktar yağı sızıntı yapmıştı. Motorumda bir sorun olmadan yaklaşık 1 sene daha bindim ardından sattım şu an durumlar nedir bilemiyorum fakat demem o ki ben tamirciye bile gidip kontrol ettirmeyip motoruma bir şey olmadıysa sizin motorda da sorun yoktur emin olun :)
Teşekkür ederim.
Ben biraz hoyrat kullandığım için yolda/dağda/bayırda başıma iş açmasın diyerek kontrole götürdüm.
Minik bı grenaj kırığı dışında bir şeyi yok.
O şok sonrası düldüle nefes aldırmadan yine sınırlarını zorlayarak testini yaptım. Bence de sorun yok.
İbreyi hâlen sona dayıyor,demek ki daha çok koşacak. 😅

Motosikleti
(yok)
Teşekkür ederim.
Ben biraz hoyrat kullandığım için yolda/dağda/bayırda başıma iş açmasın diyerek kontrole götürdüm.
Minik bı grenaj kırığı dışında bir şeyi yok.
O şok sonrası düldüle nefes aldırmadan yine sınırlarını zorlayarak testini yaptım. Bence de sorun yok.
İbreyi hâlen sona dayıyor,demek ki daha çok koşacak. 😅
Malını sevmek motoruyla bağ kurması nedir insanın çok iyi bilirim :) Malum öğrenciyim şahsen bu yüzden ben de ekstra takıntılı olurdum motoru bağırtmazdım da babama motor yedim diyip şamar yemeyeyim diye😂 Sizin motor da böyle bir sahibe sahip olduğu için şanslıdır daha çoook kmler görürsünüz beraber inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar