Motor ve Trafikte ki diğer araçlar!

Şimdi arkadaşlar size bir olay anlatacağım. Benim bir dayım var kendisi idol'ümdir ama tek tasvif etmediğim yanı motorsikletlerden nefret eder. Trafikte karşılaşınca onlardan uzak durur vs. Birgün trafikte giderken (Onun arabasında) bu motorsiklet konusu açıldı ve motorsikletlerin emniyet şeritleri 2 aracın arası şerit çizgileri gibi belirsiz yerlerden geçip sürücüyü (Yani kendisini) tedirgin ettiğini yanından hızla geçtiğinde kimi zaman korkutuğunu o yüzden sevmediğini söyledi. Demek istediğim şey şu. Temel itibariyle trafikte bazen dışlanmamızın sebebi daha atik ve uygunsuz haraketler yapan araçlar olduğumuzdan olabilir. Ben araba kullanmayı bilmiyorum (Bi kaç kere denedim yetenek yok xD ) ama diğer araçlardan ürkek davranıyorum belki onlarda kimi zaman haklıdır, ne dersiniZ??

Not: Dayım şeker gibi adamdır ayıptır söylemesi motorcuları sevmiyor diye lütfen kimse dışlamasın xD xP

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dayın hiç aynalarını kontrol ediyormuymuş? Yavaş trafikte araba sürücüleri aynalara bakmadığı için -ki akan trafikte de yeterli sıklıkta bakan yok- motosiklet yanından birden geçince tedirgin oluyor. He abartıp arabaların önüne atlayan motor sürücüleri de var ama düzgün kullananlara da aynı tepki veriliyor. Arkadaşım da aynı tepkiyi gösteriyordu ta ki sen aynaları kontrol ediyormusun diyene kadar. Araç kullanırken en kötü ihtimalle 10 sn.'de bir aynaları kontrol etmemiz gerekiyor ama milletin umrunda değil.

Dayın hiç aynalarını kontrol ediyormuymuş? Yavaş trafikte araba sürücüleri aynalara bakmadığı için -ki akan trafikte de yeterli sıklıkta bakan yok- motosiklet yanından birden geçince tedirgin oluyor. He abartıp arabaların önüne atlayan motor sürücüleri de var ama düzgün kullananlara da aynı tepki veriliyor. Arkadaşım da aynı tepkiyi gösteriyordu ta ki sen aynaları kontrol ediyormusun diyene kadar. Araç kullanırken en kötü ihtimalle 10 sn.'de bir aynaları kontrol etmemiz gerekiyor ama milletin umrunda değil.

Ben de o kadar sık kullanmıyorum aynaları. Bide motorsiklet küçük ve hızlı olduğu için 10saniyede bir kez bile baksa göremeyebilir. Ama şu konuda haklısın bazı saygısız sürücüler yüzünden herkes aynı şekilde karşılanıyor ={

bilinçsiz sürücüler çok var geçen gün bizde işten çıktık arabayla caddede bir baktım 3 motorcu biride tekere kalkmış öle gidiyor kask mask desen hak getire bunlar gibiler yüzünden millet motor şeytan işi tehlikeli trafikte sevmem diyorlar böyleleri yüzünden motor kullanana buna gönül vermiş insanlara tepkili oluyorlar hep

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben de o kadar sık kullanmıyorum aynaları. Bide motorsiklet küçük ve hızlı olduğu için 10saniyede bir kez bile baksa göremeyebilir. Ama şu konuda haklısın bazı saygısız sürücüler yüzünden herkes aynı şekilde karşılanıyor ={

Ben sol aynayı arada bir kontrol ediyorum ama sağ aynaya yolla beraber bakarım genellikle. Özellikle bakmasam da herhangi bir değişikliği farkedebilirim bu şekilde. Ayrıca motosikletin hızlı olması sorun değil. Mesela 20 km hızla akan trafikte motor sürücüsü 60-70 le giderse farkedilemeyebilir. Bu sorun olur. Ama bence yavaş akan trafikte aralarda ya da emniyet şeridinde yapılması gereken en fazla hız 50 km. Benim için ondan sonrası tehlikelidir. Her an canı sıkılan bir araba sürücüsü aradan kafayı uzatmak isteyebilir. Durmak için zaman olmalı.

Ben sol aynayı arada bir kontrol ediyorum ama sağ aynaya yolla beraber bakarım genellikle. Özellikle bakmasam da herhangi bir değişikliği farkedebilirim bu şekilde. Ayrıca motosikletin hızlı olması sorun değil. Mesela 20 km hızla akan trafikte motor sürücüsü 60-70 le giderse farkedilemeyebilir. Bu sorun olur. Ama bence yavaş akan trafikte aralarda ya da emniyet şeridinde yapılması gereken en fazla hız 50 km. Benim için ondan sonrası tehlikelidir. Her an canı sıkılan bir araba sürücüsü aradan kafayı uzatmak isteyebilir. Durmak için zaman olmalı.

Seninde dediğin gibi "Sence". Ben aralarda önüm açık bile olsa 40km/s hızı geçemiyorum o kadar güvenim yok ama yanımdan geçen diğer motorsikletler çok hızlı ilerleyebiliyor.

Trafik oldumu hemen farıma uzanıp tam aynalarının hizasına getiriyorum, çok etkili oluyor. Ama geçen gün elemanın birinde işe yaramadı. Kolunu öyle bir uzatmış ki iki parmağının da arasında sigara. Tam ben gelince ne panikledi ama. :mrgreen: İşin kötüsü adam kolundan çok sigarasını kurtarmaya çalışıyordu...

Trafik oldumu hemen farıma uzanıp tam aynalarının hizasına getiriyorum, çok etkili oluyor. Ama geçen gün elemanın birinde işe yaramadı. Kolunu öyle bir uzatmış ki iki parmağının da arasında sigara. Tam ben gelince ne panikledi ama. :mrgreen: İşin kötüsü adam kolundan çok sigarasını kurtarmaya çalışıyordu...

Oda güzel tabi xD Sigara önemli xP

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar