Motor ve boy ilişkisi

Abilerim selamlar. 1 Ay sonra 18 yaşıma gireceğim ve A2 Manuel ehliyete başvuracağım. Boyum 176. Sınavdaki motorlarda, naked motorlarda nasıl bir sorun yaşarım veya yaşayabilir miyim?

Racing tarzlarında bir problem olmayacağının farkındayım ama Hero Dash 125 alıp kuryelik yapmak da istiyorum.

naked için gayet yeterli bi boy 176, hiçbir sorun yaşamazsın. zaten a2 alacaksan rtr200 falan verecekler, alçak dik motor hepsi sıkıntı olmaz devam kral

naked için gayet yeterli bi boy 176, hiçbir sorun yaşamazsın. zaten a2 alacaksan rtr200 falan verecekler, alçak dik motor hepsi sıkıntı olmaz devam kral
Arkadaşımın boyu 173 daha geçen ay ehliyetini aldı. Voge 125'e binerken parmak ucunda duruyormuş o yüzden ben de biraz tedirgin oldum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşımın boyu 173 daha geçen ay ehliyetini aldı. Voge 125'e binerken parmak ucunda duruyormuş o yüzden ben de biraz tedirgin oldum.

Motosiklette durduğunuz zaman 2 ayağınızın da yerde basılı durmasına gerek yok. Sağ ayağınız arka frende basılı olur, motoru hafif sola yatırıp sol ayağınızı da yere koyabilirsiniz.

Abilerim selamlar. 1 Ay sonra 18 yaşıma gireceğim ve A2 Manuel ehliyete başvuracağım. Boyum 176. Sınavdaki motorlarda, naked motorlarda nasıl bir sorun yaşarım veya yaşayabilir miyim?

Racing tarzlarında bir problem olmayacağının farkındayım ama Hero Dash 125 alıp kuryelik yapmak da istiyorum.
Bi problem olmaz görüyormusun internette kısacık ablalar ne makineler biniyor 176 ile her motosikletin bi yolunu bulursun

valla aynı motora biniyoruz benim topuklar yerde dizler de kırık oluyo, boyum 184. 11 CM ile bu kadar fark olur mu bilemiyorum, belki de arkadaşınızın bacak boyu kısa normale göre ama Tommygun ağabeyin dediği gibi hafif sola yatırınca sorun morun kalmıyor

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Boy devede de var motor sürebiliyor mu? Motosiklet hakimiyetinin boy ile hiçbir ilgisi yok. Zaten motor üstündeyken iki ayağının birden yerde işi yok. Tek ayak her türlü yetişir, o yüzden boyum şu kadar o olur mu bu olur mu işlerini geçin, kapalı alan eğitimi alın

Motosikleti
D400
Boy devede de var motor sürebiliyor mu? Motosiklet hakimiyetinin boy ile hiçbir ilgisi yok. Zaten motor üstündeyken iki ayağının birden yerde işi yok. Tek ayak her türlü yetişir, o yüzden boyum şu kadar o olur mu bu olur mu işlerini geçin, kapalı alan eğitimi alın

Son cümlenize katılıyorum, kapalı alan eğitimi önemli.

Ancak diğer dedikleriiize kesinlikle katılmıyorum. CRF R gibi yüksek bir motoru ele alalım ya da Tenere.

Öncelikle boyundan büyük bir motoru durdugu yerde üstündeyken oynatamazsınız tek ayakla. Motoru geri geri nasıl çekeceksiniz? ya da gazsız ileri nasıl oynatacaksınız?

Kırmızı ışıkta ya da durmanız gereken bir yerde yana sarkarak tek ayakla durdunuz; ya ayagınız kayarsa? yer ıslaksa? hepsini geçtim dengeyi kaybederseniz?

Şehir içi sürüşlerde motor / boy konusu çok ilişkilidir. 2 ayagınız ile topuk olmasa bile ön taraf ile sağlam basmanız hayat kurtarır.

Onun dışında yol akıp gidiyorsa isterse dediğiniz gibi yere basmanız ile sürüşün alakası yok; ancak motor sadece sürülmüyor , dur / kalk / düş / sür gibi bir çok unsuru var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işine yarayabilir. boyuna göre oturuşun anlaşılıyor.

https://cycle-ergo.com/

Son düzenleme:
Motosikleti
Ktm 1290 sas
Ancak diğer dedikleriiize kesinlikle katılmıyorum. CRF R gibi yüksek bir motoru ele alalım ya da Tenere.

Öncelikle boyundan büyük bir motoru durdugu yerde üstündeyken oynatamazsınız tek ayakla. Motoru geri geri nasıl çekeceksiniz? ya da gazsız ileri nasıl oynatacaksınız?

Kırmızı ışıkta ya da durmanız gereken bir yerde yana sarkarak tek ayakla durdunuz; ya ayagınız kayarsa? yer ıslaksa? hepsini geçtim dengeyi kaybederseniz?

Tüm bu söylediklerin sürüşü planlama ile ilgili. Durmadan önce duracağın yeri seçersen ayağın boşluğa da gelmez, kaymaz da. Frenlemeyi bilirsen dengen de kaybolmaz. Park ederken çıkışını düşünürsen geri geri çekmene de gerek kalmaz. İllaki gerek kalan durumlar oluyor, o zaman da iner, geri iter sonra geri binersin o kadar. Tenere de sürdüm, crf de sürdüm daha yüksek 2t cross bile sürdüm. 170 boy ile hiç sorun yaşamadım, durduğum yerde düşmedim çünkü hep planladım. Boyun tek dezavantajı hard arazide oluyor, çok dik rampa çıkışlarında bazen ayakla ittirmek gerekiyor, onu yapamıyorum mesela. Ha bir de artçı bindirirken sorun oluyor, onu da kaldırıma yanaşıp çözüyorum.

Benim boy 170 bende 2 ay önce falan aldım a2 ehliyetini. RTR 200 verdiler gayet de rahat sürdüm bence de ayağının tam tamına yere değmesine gerek yok, değse daha rahat olur tabi ama önü ile bassan bile yeterli olur.

Motosikleti
D400
Tüm bu söylediklerin sürüşü planlama ile ilgili. Durmadan önce duracağın yeri seçersen ayağın boşluğa da gelmez, kaymaz da. Frenlemeyi bilirsen dengen de kaybolmaz. Park ederken çıkışını düşünürsen geri geri çekmene de gerek kalmaz. İllaki gerek kalan durumlar oluyor, o zaman da iner, geri iter sonra geri binersin o kadar. Tenere de sürdüm, crf de sürdüm daha yüksek 2t cross bile sürdüm. 170 boy ile hiç sorun yaşamadım, durduğum yerde düşmedim çünkü hep planladım. Boyun tek dezavantajı hard arazide oluyor, çok dik rampa çıkışlarında bazen ayakla ittirmek gerekiyor, onu yapamıyorum mesela. Ha bir de artçı bindirirken sorun oluyor, onu da kaldırıma yanaşıp çözüyorum.

Ani bir duruş durumunda duracagın yeri secemezsin.
Duracagın yerde gözden kaçırdıgın minik bir yağ damlası seni devirebilir.
Frenlemeyi bilmen birşeyi değiştirmez, ani bir fren durumu ile karşılaşabilirsin.
Park ederken geri geri gitmeyi siz yapmıyor olabilirsiniz ancak biz bir yere gittiğimiz zaman önü yola gelecek şekilde geri geri park ederiz. böyle park etmesen bile fark etmez, zınk diye park yerine girmeye kasmaya gerek yok. hepsini geçtim cocuk gibi inip motoru elimle niye iteyim, komik duruyor oturdugun yerden park etmek varken.

Hocam farkındaysanız dediğiniz herşey her olayın yolunda gitme durumunda, hiç bir ani durum için beyanınız yok. Fikrinize saygı duyuyorum, ancak zorunda kalmadıkca boya uygun motor alınmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar