motor ve araba ehliyeti

herkese selam olsun foruma yeni kaydoldum tüm merak ettiklerimi sizin tecrübelerinizden faydalanarak öğreneceğim inş. araba ve motor ehliyetin bir arada alırsak çok ucuza geliyormuş bir kurstan sadece motor ehliyeti için 400 lira fiyat aldım ek gelirlerle 1000 lirayı bulur dediler b ve a2 ehliyetini bir arada alabilme şansımız var mı acaba daha ucuz oluyormuş heralde şimdiden teşekkürler ilk konum olduğu için acemice uzattım galiba affola.

108 lira karım olcak o zaman beklemeye gerek yok a2 alıcam hayırlısıyla. sağolun

ben 1hafta önce kartımi çıkarttırdim b ve a2
tüm masraflar şöyle:

> 375tl a2ve b kurs ücreti
> 50 tl yazili sınav parası
> 100 tl motosiklet direksiyon ücreti (sınavda sürerken)
> 100 tl araba için direksiyon ücreti
> 346.70 tl B ehliyeti harç parası
> 115.10 tl A2 nin harç parası
> 10 tl dosya parası
> 107 tl ehliyetinin kart parası
> ehliyete yeni kayıt olurken resim, dosya vs derken 20 - 30 tl de ekstra masraflar..
hepsi bu kadar.

ben 1hafta önce kartımi çıkarttırdim b ve a2
tüm masraflar şöyle:

> 375tl a2ve b kurs ücreti
> 50 tl yazili sınav parası
> 100 tl motosiklet direksiyon ücreti (sınavda sürerken)
> 100 tl araba için direksiyon ücreti
> 346.70 tl B ehliyeti harç parası
> 115.10 tl A2 nin harç parası
> 10 tl dosya parası
> 107 tl ehliyetinin kart parası
> ehliyete yeni kayıt olurken resim, dosya vs derken 20 - 30 tl de ekstra masraflar..
hepsi bu kadar.

Dostum ben A2 ve B direksiyon sınavları için 50şer lira verdim. Senden 100-100 almışlar. Sürücü kursu güvenilir bir yer değilse bir araştır istersen bu işi..

Dostum ben A2 ve B direksiyon sınavları için 50şer lira verdim. Senden 100-100 almışlar. Sürücü kursu güvenilir bir yer değilse bir araştır istersen bu işi..

kardeşim ilçede yaşadığım için burada 2tane sürücü kursu var ikiside direksiyon için 100tl alıyordu. Mecbur verdik.

kart olarak 2 sinide aynı anda alabiliyorsun ama iki sınava aynı anda giremiyorsun diye biliyorum. detaylı bilen arkadaşlar aydınlatacaktır sanırım bizi

iki ayrı sınav olmuyor. Yazılı sınava 1defaya mahsus olarak girersin. Mesela diyelim a2yi aldın, 2yıl sonra B yi almak istersen yazılı sınav yok. Direkt direksiyon sınavına girip alıyosn

kardeşim ilçede yaşadığım için burada 2tane sürücü kursu var ikiside direksiyon için 100tl alıyordu. Mecbur verdik.

Milli Eğitim'in açıkladığı direksiyon sınav ücreti 50 TL dostum,yani kurs ücreti sana 475'e gelmiş oluyor.Eğer tanıdıkların varsa ehliyet alacak onlara da haber ve boşuna 50 lira kaptırmayın kurslara.Zaten eğitim verdikleri de yok

evet eğitim gerçekten vermiyorlar 1 kez araba sürdüm, motosikleti hiç sürmedim bile. Hatta sınava kendi motosikletimle girdim.

Arkadaşlar az önce direksiyon sınavı için kursa 80 lira bayılmış bulunmaktayım.Direksiyon sınav ücreti 50 lira olduğunu söylememe rağmen işte 50 lirası meb'e kalanı da kursumuzdaki masraflar diyerek aldılar.Tabi e-devlet üzerinden bimer'e şikayet ettim sonra. Ardından ankaradaki birkaç kursu aradım ve direksiyon sınav ücreti olarak ne aldıklarını sordum, Çankaya tarafındakiler 80-150 arası fiyat verdiler. Mamak'ta bir iki yer 70-80 lira fiyat verdi ve Keçiören'deki bir kurs da sadece 50 lira dedi.

Siz siz olun kursa kayıt yaptırırken sözleşme imzalayın( sonradan dosya masrafı cart curt istemesinler), direksiyon sınav ücretini mutlaka sorun ve bunu sözleşmeye ekletin. Zaten eğitim verdikleri yok bide haksız yere ceplerini daha fazla doldurmalarına izin vermeyin.

Kasksız ve koruma ekipmansız yola çıkmayın :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar