motor üstünde ilk gün...

Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
973
-şu fren manetini 2 parmakla tutma işi daha doğru belki de.

bence kendinizi öyle alıştırmayın, nasıl alışırsanız öyle devam eder. eğitim aldığım hocalar hep şunu söylüyordu; yolda giderken elin-parmağın debriyajda frende olmasın, ihtiyaç olduğunda ise dört parmağınla sık.

hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela göstermesin. durumum senden çok da farklı değil, ben de 36 yaşındayken motor ehliyeti aldım ve daha öncesinde hiç motor kullanmışlığım yoktu. motosikleti almam için 3 yıl daha geçti ve kendimi hâlâ acemi hissediyorum.
Honda'nın Güvenli Sürüş-2 eğitimini almıştım, tavsiye ederim.
Ehliyet kursunu bitirdiğimde cesaretim tamdı; ilk defa motorla trafiğe çıktığımda öyle panikledim ki, en kısa yoldan eve geri döndüm. ilk gezimde 50 km. hızı geçmeye korktum. Trafiğe alışmak için Pazar sabahı gezmelerini tavsiye ederim.
 
Katılım
18 Tem 2008
Mesajlar
2,335
hayırlı ve uğurlu olsun.inşallah kazasız belasız nice kmler yapacağınız vazgeçilmez,anlatılmaz,yaşanır bir duygu ile tanışmak üzeresiniz.

aramıza hoşgeldiniz.sağlıkla ve emniyetle...:cat:
 
Katılım
2 Ara 2009
Mesajlar
34
sevgili dostlar, tekrar teşekkürler. 20 gündür, şu çok soğuk son bir haftayı saymazsak, 2-3 günde bir ara sokaklarda, boş saatlerde 10-15 dk lık kısa turlar atıp denge konusunda beceri kazanmaya çalıştım. açıkçası, istanbul'daki honda eğitimlerine katılmak isterim ama şartlar uygun değil. o yüzden burada genel olarak tanıştığım motor ustalarının önerdiği bir iki eğitmenle görüştüm. mart sonuna dek -maddi bir problem olmazsa- 15-20 saatlik bir eğitime katılacağım. o yüzden şimdilik ehliyetsiz şekilde ana yollara çıkmadan ufak ısınmalar yapıyorum. bindikçe gördüğüm ise -burada yüzlerce kez söylendiği gibi- bu iş ne olursa olsun bir ego tatmini, kendini gösterme işi haline dönüşebiliyor. genç ve yeni başlayan arkadaşlara naçizane boooolca sağduyu ve kurallara saygı öneriyorum. evet kaza her şeye rağmen olabilir ama ihtimali düşürmek bizim elimizde.
saygılar...
 
Katılım
25 Kas 2009
Mesajlar
58
tanısma

merhaba arkadasım bende sıteye yenı uye oldum hayırlı olsun saglıklı gunler temennı ederım
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst