Motor Temizliğinden Sonra Dikkat !!!

Merhaba arkadaşlar ,

Çok zamandır aklımda olan bir temizlik yapacaz derken az kalsın kaza yapıyorduk.

dün motorumu temizliğim dedim geçen aylarda bazı yeni yapılmış yollara girmiştim temizlerken farkettim motorun bazı yerlerine zift bulaşmış bunları nasıl çıkartırız diye düşünürken yıkamacı amca oğlu bunları gaz yağı yada mazotla çıkartırız dedi. gittik mazot aldık , fısfıs vasıtasıyla motorun heryerine sıktık biraz bekledikten sonra suyla yıkayıp güzelce temizledik bütün lekeler çıktı . tertemiz yakın mesafeli bir yola gittim iftar vaktine yakın caddelerde falan süratli gitmeyi seviyorum ışıklara yalaşırken hep son anda durudum arabaların arakasında yine aynısını yaptım aslında yapamadım mozat sıktığımız için diskler tamamen tepkisiz olmuş arabaların arkasına yaklaşırken frene asıldım nafile hiç tutmuyo 80km hızla kırmızı ışıkta bekleyen arabaların arasına girdim .bu arada vites küçülterek yavaşlamak istedim bunu yaparken şanzumandan envayi çeşit sesler geldi . Neyse tabi ışığın başına kadar duramadık yeşilde geçen arabaların arasına girdim neyseki hiç temas yaşamadan kurtulduk ama tammiyle şans eseri ucuz yırtık . ama inanın çok kötü bişey duracağınızdan eminken duramamak aklınızda olsun bu tip temizlik yaparsanız frenleriniz iyi kontrol edin:cat:

Allah korumuş kardeşim...

Büyük cesaret disklere su bile tutmayın tutsanızda mutlaka silin diyoruz hep...

:silent:

Büyük geçmiş olsun... Ucuz atlatmışsın...

Bir musibet bin nasihatten iyidir :)

Geçmiş olsun ucuz atlaşsın 80km gömseydin 20-30m Uçardın heralde allah saklamış....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Asvalttan bulaşan leke ve ziftler gazla temizlenir ayrıca gaz araba ve motorun boyasını besler parlatır mazotta yağ olduğu için tavsiye edilmez bundan sonra gazla temizle ucuz atlatmışsın kazasız sürüşler.

Ucuz yırtmışsın. Aynı şey benimde başıma gelmişti. Daha sonra bir tüp disk temizleme spreyi aldım 15 liraya. Duramayınca insan çok kötü oluyor, sıkıyorsun sıkıyorsun fayda yok :)

Asvalttan bulaşan leke ve ziftler gazla temizlenir ayrıca gaz araba ve motorun boyasını besler parlatır mazotta yağ olduğu için tavsiye edilmez bundan sonra gazla temizle ucuz atlatmışsın kazasız sürüşler.

Esasında ilk önce gaz aradık ama bulamadık koca memlekte gaz bulamayınca mozot olsun dedik .yaptık bir yanlış :salut:

Benzer birşey benimde başıma geldi. Motor yağı değişimde biraz fazla koymuşum yağı. Sıcak günde 50 km lik yoldan sonra tahliyeden bütün yağı atmış. Durduğumda bütün zincir, arka jant, çamurluk, lastik ve arka fren diski yağ içindeydi. Yıkamama rağmen haftalarca arka frensiz gitmek zorunda kaldım. Gerçi bende ön fren vardı, senin durumun daha kötüymüş. Allah saklamış, geçmiş olsun.

Motosikleti
Forza 250
Fren disklerine mazot sürülür mü bilader :mrgreen:
Zift lekelerini temizlemek için;
Otolarda kullanılan balata spreyi yada Motor temizleyici sprey kullan.

çok geçmiş olsun..
ama bu hatayı yaptına göre daha acemisin galiba.normalde insan motorunu yıkadıktan sonra bile hemen yola çıkarsan bir muddet frenleri sıkarak gider ki kurusunlar.
senin yağmurlu havalarda hiç kullanmadığın belli oluyo aklında bulunsun saanak yamurdada trafikte giderken frenleri sürekli kuru tutmak için biraz sıkılmış vaziyette gitmen gerekiyo yoksam yine aynı duruma duşersin.
birde son anda durmayı bırak yol hava ve motosikletin de durumunu göz önüne alarak tedbirli ol.
biraz nasiyat verir gibi oldu ama olsun son pişmanlık fayda etmez biliyon gerisi sana kalmaış.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benzer bi olay yağmura başıma geldi disk ıslak molduğu için tutmadı bende fren yarım gitmem hiç bi zman balatalarım ölmesin diye ama benim ölmemden daha iyidir balatanın ölmesi

benim frenlerin ikiside kampana olduğu için hiç yaşamadım ama yaşamakta istemem birkere mz nin arka freninin teli kopuştu tarlaya daldık ayakları koyduk zor durduyduk.frenler önemli.

çok geçmiş olsun..
ama bu hatayı yaptına göre daha acemisin galiba.normalde insan motorunu yıkadıktan sonra bile hemen yola çıkarsan bir muddet frenleri sıkarak gider ki kurusunlar.
senin yağmurlu havalarda hiç kullanmadığın belli oluyo aklında bulunsun saanak yamurdada trafikte giderken frenleri sürekli kuru tutmak için biraz sıkılmış vaziyette gitmen gerekiyo yoksam yine aynı duruma duşersin.
birde son anda durmayı bırak yol hava ve motosikletin de durumunu göz önüne alarak tedbirli ol.
biraz nasiyat verir gibi oldu ama olsun son pişmanlık fayda etmez biliyon gerisi sana kalmaış.
yaşadığım sorun acemilikten değilde biraz dalgınlık sonucu oldu .yamurlu havalarda da yakalandığım oldu ozaman frenleri sıkarak ara ara frenli gidip frenleri ısıtıyorum yağmur suyu değip buhar olacak derece

Yinede sağol son anda durma alışkanlığımı bırakacam zaten dikiz aynasından arakaya bakan sürücülerde korkuyo hissediyorum:cherry:

ramazanın rahmetı ustune dogmus kardesım ALLAH kaza bela vermesın kımseye

Ucuz yırtmışsın. Aynı şey benimde başıma gelmişti. Daha sonra bir tüp disk temizleme spreyi aldım 15 liraya. Duramayınca insan çok kötü oluyor, sıkıyorsun sıkıyorsun fayda yok :)

15 ytl bu ne eskişehir den ben 6.5 ytl ye alıyorum süper cıkarıyo caracalların arka jant kapalı oldugu ıcın zıncır yaglayınca sımsıyah oluyo onu sıkıp ustubu ıle bır gecıyorum pırıl pırıl oluyo

geçmiş olsun kardeş ucuz atlatmışsın bidaki sefere aynı hataya düşmezsin normal yıkama yapsan dahi en az 500 mt frenleri az sıkarak kullan fren balataları ısınarak kurusun.

Allah korumuş kardeşim...

Büyük cesaret disklere su bile tutmayın tutsanızda mutlaka silin diyoruz hep...

:silent:

eheuehu kardeş su tutmanın hiç bir mahsuru olamaz çünkü yagmurda da kullanıyoruz motorları ;) :)
yani ne olmuşssa mazottan olmuş :)
ayrıca kardeşime geçmiş olsun ..bilgilendirme için de teşekkürler..faydalı bi başlık olmuş...

Muhtemelen balatalar mazotu içmiştir ve onları atmak zorunda kalabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar