Motor Temizliği

arkadaslar siz motorlarınızı ne kadar zamanda bir yıkıyorsunuz?
kendiniz mi yoksa yıkamacıya mı goturuyorsunuz?
tazyikli su zarar werir mi fırca mı yoksa sunger mi kullanmalıyım?

ben ortalama 15 gunde bir yıkamacıda yıkatıyorum fakat her yıkamadan sonra korna we alarmın sesi gecici olarak azalıyo. elektrik aksamıda nadiren arıza yapıyo tazyikli sudan olabilir mi?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Tazyikli su zarar verir, kafana göre yıka. Pis gezince ceza kesmiolar :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben iki günde bir yıkıyorum stres atıyorum ama su tutmuyorum süngeri köpürtüp temizliyorum sonra ince temizlik yapıyorum tavsiye ederim en son cila çekiyorum ohh sonra rahatlıyorum ve geniş geniş geziyorum :queen: :rendeer: :king:

Motosikleti
Su Motoru
Başlığı kaldırma gibi bir lüxün yok :cherry:, neyse hemen söyleyim o korna ve alarm sesinin azalması içine su gidiyor olmasından kaynaklanır ve tanzikli suyla yıkadıkları için olur. Ben süngerle yıkıyorum her tarafını ve sonrada bir güzel süzülmesini bekliyorum süzüldükten sonrada kuruluyorum cirlop gibi oluyor. Hı unutmadan lastiklerin kenarlarınıda şu ayakkabı süngerleriyle siliyorum pırıl pırıl parlıyor :cherry: ...

bir de lastiklerin kenarına yıkadıktan sonra kola sürmeyi deneyin...

ciddiyim ya..

temiz gezin temizlik imandan gelir şanımızda olsun tabi....
ben motorcunun temizini ve ahlaklısını severim...
:cat:

crato' Alıntı:
yigitto' Alıntı:
nasıl kola? çamaşır kolasımı içecek kolamı

bildiğin içecek olan kola..

Kola gerçekten güzel sonuç veriyor ama lastiğinde ömründen muazzam şekilde yiyiyor.
Yıkama işleminde bende süngerle ıslatıyorum güzelce daha sonra sonra sabun ve gene süngerle durulama. Ama en güzeli yağmurda açıyorum hemen brandasını bi güzel yıkanıyor gönlünce yağmur duruncada alıyorum elime bezi bir güzel kurula ve parlatttttt

qeek23, dostum sen yeni duydugun için sasırıyorsun..otobüslerin lastiklerini hep kolayla silerler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşlarım motorlarınızı kendiniz yıkacaksanız bir geniş bide dar yağlıboya fırçası alın narburdan öce sabunlu su ve fırça yardımıyle yıkayın aralara girmeyen geniş fırça yerinede dar fırçayı kullanın aralar bayağı iyi bir temizleniyor yağlı boya frçalarınla sonra da temiz su ile motor pırıl pırıl oluyo şayet yağ pisliği varsa mazot veya gaz yağı ile yukarıda yazdğım işlemlerden ilk öncesi olarak yapın bi deneyin :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
- Konu dışı , tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karsi, şiddet, müstehcen, kaba, nefret dolu yada çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek yasaktır.
- Attığınız her mesajda IP adresinizin kayıt edildiğini lütfen göz önünde bulundurun. Bu anlaşmanın iptali halinde IP adresiniz vasıtasıyla forum alanından uzaklaştırılacağınız gibi, herhangi bir hukuksal durumda da ISP'nize ulaşılacaktır. Bu durum ancak bu anlaşmanın ciddi bir şekilde ihlal edilmesi durumunda geçerlidir.
- Forum ortamina kisisel problemler, anlasmazliklar tasinamazlar.
- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
- Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
- Şikâyetler için... [email protected]
*********X*************************X********

Forumdan Uzaklaştırıldı
myra şekerli içecek olduğu için geçici olarak lastilerin yan yanaklarını siyahlaştırır lastiğe yeni görünüm hissi verir :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
valla arkadaşlar.. ben bildiginiz tülbent veya kagıt havlu ile temizliyorum aslında temizlemek degil yalıyorum resmen :) ayrıca 2 günde bir temizliyorum abartmıs olabilir. :king:

yaw arkadaşlar ben motoru yıkadıktan sonra bir süre frenler tutmuyo sizdede oluyomu?
frenlere yeğ mazot vs sürmüyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar