Motor tavsiyesi

Arkadaşlar Merhaba ,

Mondial 110cc ritmica scooterim vardı CC yükseltmek için sattım.A ehliyetim var çok tecrubem yok ama başlangıçta sayılmazım.250cc motor almayı düşünüyorum ekipmanım var 25.000 tl kadar bütçe ayırdım kafamdaki motorlar inazuma gw250f ,Dominar 400 ,MT25 abs bu üç motor arasında kaldım.Aslında MT25 ilk tercihim ama eşimle beraber kullancağımdan biraz daha konforlu güvenlikli bişey istiyorum uzun yol kamp yapmayı seviyorum.Dominar beni aslında zorlamıycak ama titreşimden dolayı soğuk kaldım gw250f tip olarak çok beğenmiyorum ve abs olmadığından dolayı 2. tercihim MT25 çok beğeniyorum kullanan varsa uzun yol özellikle artçı için yorumlarınızı rica ediyorum.

Veya bu bütçeye tavsileriniz nelerdir ?

Herkese iyi forumlar.

Uzun yol ve artçı var ise bu modellerin hepsi yoracak emin olabilirsin. İmkanın varsa maxiscooter dene. Ne demek istediğimi çok net anlayacaksın. Yok ben scooter binmem dersen de İnazuma derim. Görece konforludur. MT25 evliliğin geleceğini hayli tehlikeye atar benden söylemesi.

Uzun yol ve artçı var ise bu modellerin hepsi yoracak emin olabilirsin. İmkanın varsa maxiscooter dene. Ne demek istediğimi çok net anlayacaksın. Yok ben scooter binmem dersen de İnazuma derim. Görece konforludur. MT25 evliliğin geleceğini hayli tehlikeye atar benden söylemesi.

scooter çok tarzım değil keyif alamıyorum sonuç olarak sürekli uzun yol gitmiycem inazuma temiz bulursam düşünücem teşekkür ederim.

Artçılı kullanım için 250cc hep sancılı olur cb500 veya cbr500 baktınız mı o fiyatlara olması lazım

Konfor açısından Inazuma, güvenlik açısından Dominar.

Bence Dominar.

Artçılı kullanım için 250cc hep sancılı olur cb500 veya cbr500 baktınız mı o fiyatlara olması lazım

CB500 F baktım 29-30 bin km civari olanlar var 25-27 bin tl arası o km ler çok gibi geliyor bana ikinci elide ağır ama düşük km li temiz bişey olursa alırım yine de .CBR500R zaten SS olduğu için bakmadım

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:10 ----------

Konfor açısından Inazuma, güvenlik açısından Dominar.

Bence Dominar.

Titreşim çok diyorlar 42 dişli ile çözülüyormuş araştırdığım kadarıyla kullananlara sormak lazım birde

Servis bakımlı bir 500f için 30bin km çok sayılmaz ama sizin kullanımınızı da katarsak ikinci elde satışı çok çok zor olur zaten ikinci eli düşük bir model haklısınız.
Dominar 400 en mantıklısı. Mt25 alt devirleri ölü bir motor artçı konforu sıfır. Yakıtı fazla daha çok bekar işi

Servis bakımlı bir 500f için 30bin km çok sayılmaz ama sizin kullanımınızı da katarsak ikinci elde satışı çok çok zor olur zaten ikinci eli düşük bir model haklısınız.
Dominar 400 en mantıklısı. Mt25 alt devirleri ölü bir motor artçı konforu sıfır. Yakıtı fazla daha çok bekar işi

Dominar hem beni zorlamaz pek sadece titreşim sıkıntı kullanmak lazım denemek içinn

Motosikleti
Mt25
MT-25 yakıtı nasıl yüksek oluyor anlamıyorum. Hangi devirlerde kullanıyorsunuz da çok yakıyor ilginç. Sıfır aldım 12500 km yaptım 3,2 - 3,6 arası yakıyor. Çift silindir 250cc için ortalama rakamlar bunlar. Artçı konusunda kesinlikle facia.. 600 km lik günlük gezide bir daha bu şekilde binmem lafını duydum. Artçı için seleye revizyon şart.

"...biraz daha konforlu güvenlikli bişey istiyorum uzun yol kamp yapmayı seviyorum...."

diyorsun ama şu listedekilerin hiçbirisi bunlara cevap veremez ki.

vmax olur, tmax olur ama bu saydıkların olmaz.
iyi bir 250lik 300lük 400lük maxiscooter senin işini daha fazla görür.
konfor, abs, mini bagaj vs.. tüm ihtiyaçlarına cevap verir.

MT-25 yakıtı nasıl yüksek oluyor anlamıyorum. Hangi devirlerde kullanıyorsunuz da çok yakıyor ilginç. Sıfır aldım 12500 km yaptım 3,2 - 3,6 arası yakıyor. Çift silindir 250cc için ortalama rakamlar bunlar. Artçı konusunda kesinlikle facia.. 600 km lik günlük gezide bir daha bu şekilde binmem lafını duydum. Artçı için seleye revizyon şart.
Mt25 in çok yakmasına şaşırmana şaşırdım. Sıfır alıp 11 bin km R25 kullandım hakkını verince 5 litrenin altına hayatta düşmez 6-7 bin devir sabitleyince anca söylediğiniz rakamı yakar. 6-7 bin devre kadar zaten motorun ybrden farkı yok 7 binden sonra canlanmaya başlıyor. Bu motorun yapısı düşük devirde kullanıma uygun değil güç üst devirlere konumlandırılmış bu sebeple biraz iyi kaçayım dediğin zaman 10 bin devir üstüne çıkmanız gerekiyor o zamanda garanti 4.5 litre.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Mt25 in çok yakmasına şaşırmana şaşırdım. Sıfır alıp 11 bin km R25 kullandım hakkını verince 5 litrenin altına hayatta düşmez 6-7 bin devir sabitleyince anca söylediğiniz rakamı yakar. 6-7 bin devre kadar zaten motorun ybrden farkı yok 7 binden sonra canlanmaya başlıyor. Bu motorun yapısı düşük devirde kullanıma uygun değil güç üst devirlere konumlandırılmış bu sebeple biraz iyi kaçayım dediğin zaman 10 bin devir üstüne çıkmanız gerekiyor o zamanda garanti 4.5 litre.

Mt25i 6bin deviri geçmeden kullanan tek kişi gördüm o da kolaçan :D

Ben yerinizde olsam dominar alır keyfime bakarım.

Ben hem dominarı hem mt25 in abs lisini kullandım. Mt25 in 2018 abssiz versiyonları çok yakıyor. Ben absli versiyonuyla 4.2 civarında geziyordum bazen biraz sakin kullanayım diyorum ruh halime göre olan birşey bu 3.2 lere iniyordu ama dediğim gibi araba gibi kullanıyordum.

Dominarda 3.5 - 4.5 arası yakıyordum tahminimce.

Benim ilk motorum ktm rc 200 artçım çok zorlanıyordu devamlı şikayetçiydi. Duke 250 aldım onda da çok titreşim var diye ben sevemedim değiştirdim.
R25 aldım artçım yine şikayet ediyordu. cfmoto 400 nk aldım şikayetler arttı :D daha sonra dominar aldım sıfır olarak artçım da bende çok memnundum motorlarımı hep 2 ayda sattım dominarı 1 sene kullandım fren konfor yakıt bence çok iyiydi. Sonra gidip mt25 abs aldım artçım titrediğini söylüyordu rahat edemiyordu alt devirler çok ölü dominarın canavar gibi çıktığı yerleri çıkarken vites düşürmem gerekiyordu 1 ay kullanabildim sıfır almıştım değiştirip mt07 aldım.

Bu kadar motor arasında artçım en çok dominarı beğendi sevdi mt07 i bile istemedi. Titreşim beni rahatsız etmedi bide dişliyi takarsan daha da azalır ben takmamıştım ve problemde yaşamadım 1 sene boyunca.

Deneyim, bilgi ve bizzat tecrübelerle sana durumu anlatayım. Bizzat tecrübe ettiğim şeyleri iyi dinle.

İlk motorum Inazuma idi. Eşimle beraber güzel geziler yaptık. 10 numara motor. Ama üretimi bitti. Kronik katalizör arızası var. Parçaları ve bakımları ağır "döver" Girme bu işe. Devamı da yok. Muadil parça bulması da zor. Beni dinle harika bir motor olsa da alma hocam.

Eşimle beraber MT 25 e binmeye çalışıyoruz. Fazla kilolu da olmamamıza rağmen büyük sıkıntı yaşanıyor. MT-25 tek kişilik bir motor. Arka sele 5-6 yaşında çocuklar için. Daha büyükler için uymaz. Ha gezip, beraberce biniyor muyuz evet ama uymaz. Kampa gideceksen topcase şart. Benim MT de her motorda mutlaka olması gerektiği gibi topcase var. Ama ne olursa olsun artçının sırtından çalıyor ve eşim benim sırtıma geliyor. Sele de birbirinden ayrı. Burada yan çanta al, biz 2 kişi 3.000 km tur yaptık diyen olabilir, hikaye. Beni dinle harika bir motor olsa da alma hocam.

Forumda en sinir olduğum şey A-B-C arasında kaldım ne alayım diye soranlara D-E-F gibi başka motor tavsiyesinde bulunulmasıdır. Bunu yapmayacağım. Söylediğin motorlar arasında en kalitesizi, en titreşimlisi arıza yapma olasılığı en yükseği olsa da konfor ve performans açısından senin profiline en uygun olanı Dominar 400. Beni dinle harika bir motor olmasa da al hocam.

:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar