Motor Tavsiyesi Kanuni & Jinlun & Keeway

Arkadaşlar öncellikle merkeze merhabalar. Bu yaz bir aksilik olmadığı taktirde aranıza tam anlamıyla katılmış olacağım :)

Yaklaşık 2 bin tl gibi bir parayla alınabilecek en iyi 2.el motor nedir sizce ?

Aklımda 2006 model Bir Kanuni Tiger geçiyor. Hem 250 llik olması hemde kasa tipi çok hoşuma gidiyor. Bunu dışında Keeway superligth ve jinlun 150-7 buldum. Alacağım motorların hemen hemen hepsi 2006 model ve 20.000 km üstü. Sizce hangisi tercih etmeliyim. Alırken nelere dikkat etmeliyim ?

Bu arada motoru ufak gezilerde kullancağız ve kız arkadaşımla beraber bineceğimiz için yaklaşık 140 kg rağatlıkla kaldırması gerekiyor. Malum zonguldaktayım ve heryer yokuş :)

Not: Son olarak alırken nelre dikkat edilmeli.

sıfır salcano wolf al. Sıfır alamıyosan 2 ci el 2200 tl civarı gıcır gıcır wolf lar var onlardan al. Bırak jınlunu mınlunu.:sunny:

Salconolara çk sıcak bakamadım nedense :) SL 150 lr şuan ini en makul olanları ama bu jinlun 150-7 yi yaşadığım şehirde buldum ve inanılmaz temiz ama herkez uzak dur demiş neden belirtmemiş :) Almak içni demiyorum ama neden uzak durmam gerektiğini merak ediyorum :)

ben kanuni derim neden cünkü iki sezon kullandım üzmedi beni hiç windys 125 di parça ve usta sıkıntısı çekmedim

Kanuni yada jinluna bulaşma. Keeway iyidir güzeldir ancak parçaları çin mallarına nispeten -biraz- pahalıdır fakat bakımlısı üzmez. Tavsiyem temiz bir ybr-cbf-apache bulursan kaçırma, kafan rahat gez.

Salconolara çk sıcak bakamadım nedense :) SL 150 lr şuan ini en makul olanları ama bu jinlun 150-7 yi yaşadığım şehirde buldum ve inanılmaz temiz ama herkez uzak dur demiş neden belirtmemiş :) Almak içni demiyorum ama neden uzak durmam gerektiğini merak ediyorum :)

Jinlunun distributorude, fabrikasida artik yok. Yedek parca konusuda hep uydurma seklinde yapiliyor. Onun bunun parcasi uyduruluyor. Kapida motor istedigi icin sahibi tarafindan terk edilmis nefis bir jinlun 250 var. Adam oyle bir kusmus ki motora kar kis yagmur yedi cantalari bile ustundeyken. Soruyorum niye parcalatip satmiyorsun diye. Curusun orada ..... motoru diyor. O yuzden keeway oneririm.

Kardeşim iki kişi bineceksin ve yokuşlu yollar demişsin. 150'lik motor ile o yokuşlarda bayılıp kalmayasın?? Chopper motorlar ağır motorlardır. Şahsen ben 250 cc için bile düşünmekteyim gücü yeter mi diye... 120 kg'dan ağır bir motor alınmaz bence 150 cc için. Kanuni fena değil gibi ama parça fiyatları pahalı diyorlar. Yine de en iyisi galiba Keeway, bakımlı olmak şartı ile... :wiinkk:

Kullanan arkadaşlarım var 2 kişi heryeri çıkıyor ama ama gönül isterbiraz daha atak olsun ama kanuni içinde iyi şeyler duymadım bu ara :D arada kaldık :D keeway olcak gibi kafa iyice karıştı :) jinlunda vazgeçtim ama :D

10 Üzerinden not vererek izah etmeye çalışayım ;

Jinlun : 1
Tiger : 3
Keeway : 4

Üçü de alınmaz. Ben Jinlun'u bedava verseler almam. 2006 model Çin motorları çöptür. Daha fazla çıkamam diyorsan sıfır Kuba XCG 150 al. Biraz daha zorlarsan sıfır Salcano veya diğer YBR 125 motorlulardan birini al.

Arkadaşlar öncellikle merkeze merhabalar. Bu yaz bir aksilik olmadığı taktirde aranıza tam anlamıyla katılmış olacağım :)

Yaklaşık 2 bin tl gibi bir parayla alınabilecek en iyi 2.el motor nedir sizce ?

Aklımda 2006 model Bir Kanuni Tiger geçiyor. Hem 250 llik olması hemde kasa tipi çok hoşuma gidiyor. Bunu dışında Keeway superligth ve jinlun 150-7 buldum. Alacağım motorların hemen hemen hepsi 2006 model ve 20.000 km üstü. Sizce hangisi tercih etmeliyim. Alırken nelere dikkat etmeliyim ?

Bu arada motoru ufak gezilerde kullancağız ve kız arkadaşımla beraber bineceğimiz için yaklaşık 140 kg rağatlıkla kaldırması gerekiyor. Malum zonguldaktayım ve heryer yokuş :)

Not: Son olarak alırken nelre dikkat edilmeli.

yokuş çoksa mondial mr150 vulture al kardeşim. seni asla yarı yolda bırakmaz. sağlam güzel. dengeli, güçlü, torku yüksek, arka lastik kalın ve etli. yokuşlarda 3 e atarsın tık demez.

keeway iyidir. yeni ismi rks olarak değişti. sıfır alabileceksen rks titanic 150 yi çok beğendiğimi söyleyebilirim. ancak 11 beygir olması biraz dezavantaj olabilir senin için. güçlü mü deneyenlere sormak lazım. ben henüz binemedim.

jinlun'u geç. kanuni tiger güzel görünüşlü. ama 2006 model bir kanuni motor binmektense, 2011 yada 2012 mondial mr150 vulture binmeyi tercih ederim. 8 ayda toplam 3250 km mr150 vulture kullandım motor bence güzel. senin zonguldak gibi bir ilde hayli hayli işini görür. yolda bırakmaz. 2. el alabilirsin. istanbulda çok var. gel atla götür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar