Arkadaşlar yaklaşık 1000km üstü bir deneymim var, motor sürerken kulaklık takıp müzik dinlesem ne olur? Ölür müyüm?
Yoksa trafiği takip ederken bir sıkıntı yaşar mıyım?
Cruiser kullanıyorum genelde yavaş gidiyorum, e5 de falan yol boşalırsa anca 120 falan maksimum.
Bende 1700 km'deyim. Müzik dinlemek çok keyifli oluyor ancak bir o kadarda tehlikeli ve sakıncalı tavsiye etmiyorum, fakat kendim rüzgarın sesini bastırmak için bazen dinliyorum yolculuk daha keyifli bir hale geliyor. Fakat benim agresif bir sürüşüm yok, genelde temkinli süren birisiyim ancak trafik bu, dedikleri gibi hem motorun sesini hemde etrafın sesini duymak lazım. Yanlız şöyle bişey var, geceleri Tem gibi otobanlarda genelde fırtına oluyor, motorun veya etrafın sesini zaten rüzgar uğultusundan hiç duyamıyorum o zamanlar müzik dinlemek beni daha konsantire yapıyor ve yolcullugu daha keyifli bir hale getiriyor.
Geçen müzik dinlerken yaşadığım trajikomik olayı paylaşayım.Emniyet şeridinde 30 km ile tın tın gidiyorum. E5 üzerinde (iş çıkışı değil gündüz trafiği mecidiyeköye doğru). Arkama bir motor geldi, aynadan fark ettim. Ancak yolun iyice darlaştığı bir bölgedeyiz, istesemde yol veremem. O yüzden tın tın gitmeye devam ettim. Trafik komple sıkışık, arkamdaki motordan ziyade solumdan heran emniyet şeridine geçebilecek araçları kolluyorum (dediğim gibi temkinli sürmeye çalışan biriyim). Emniyet şeridi bir noktada bitti ve sıkışık trafiğe girdim. Yanıma az önce arkamdaki motorcu geldi. Meyersem motorlu trafik polisiymiş :

uups:: bişeyler söyledi anlamadım, duyamadığımı ifade ettim işaretlerle. Müsade istedim sesi kapadım, "-
buyrun memur bey" dedim "-
kardeşim arkanda bir saatdir siren çalıyorum yol istiyorum niye yol vermiyorsun" dedi "-
kusura bakmayın duymuyordum çok haklısınız benim hatam" şeklinde özür diledim omzunu sıvazladım, adamcağız ya sabır çekerek gitti. Buda benim kulağıma küpe oldu. Şimdilerde şu rüzgarı filtreleyen ama trafiği duymanızı sağlayan kullak tıkaçlarını deniyorum ( rüzgar sesi tamamen kaybolmuyor ancak %70 azalıyor)