Motor Soğukken Yağ Yakma

İyi forumlar öncelikle,
Motor soğukken çalıştırınca ilk 15 saniye mavi duman atıyor. Son 2 gündür dikkatimi çekti. Belki de hava soğuyunca daha çok cereyan etti tam anlamadım. Motorun supapları, keçeleri ve tırnakları değişti. Egzantrik zinciri, gergiler ve makaralar da değişti. Karbüratör ve buji de değişti. Saat gibiydi bir haftadır oysaki. Şuan içinde Castrol 10W-40 yağ var. O kadar değişene rağmen neden yağ yakar?

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Onlar da gayet sağlamdı. Kompresyon da oldukça yüksek.

ben yeni motoru toplattım yağ yakıyordu ama motorun çekişi yokuşta filan canavar ama yağ yakıyor 1000 km de yarım litre şimdi servis garantiden değiştirdi.Silindiri ölçtür imkanın varsa farklı aşıntı olunca da böyle yağ yakarmış.

ben yeni motoru toplattım yağ yakıyordu ama motorun çekişi yokuşta filan canavar ama yağ yakıyor 1000 km de yarım litre şimdi servis garantiden değiştirdi.Silindiri ölçtür imkanın varsa farklı aşıntı olunca da böyle yağ yakarmış.

Adam segmanı söktü silindire soktu, eliyle ilerletti ve gerçekten çok sıkıydı. Sıfır gibi bu dedi. Sadece ilk çalıştırmada 10-15 saniye kadar duman atıyor ve koku yapıyor. Yani işçilik kaynaklı bir sıkıntı olabilir mi?

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Adam segmanı söktü silindire soktu, eliyle ilerletti ve gerçekten çok sıkıydı. Sıfır gibi bu dedi. Sadece ilk çalıştırmada 10-15 saniye kadar duman atıyor ve koku yapıyor. Yani işçilik kaynaklı bir sıkıntı olabilir mi?

Elle değil onu kumpas ile ölçecek öyle ileri götür sıkıştı olmaz. Parçadan kaynaklı sorunda olabilir işçilikten dolayı oluşan sorunda olabilir.Ona bir şey diyemem.Alet ile ölçülmesi gerkiyor https://www.youtube.com/watch?v=WSX1jYbrSWU bak burada açıklıyor dediğim işlemi.

aynısı benim başıma geldi piston silinidr sekman değişti silindirin üzerinde çok kılcal bir şekilde çatlak olmuştu motor ısınana kadar duman atıyordu ısındıktan sonra dumanı kesiyordu benim şahsi görüşüm pistonuna baktır bi

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Bu tür bir soruna subap lastikleri sebep olur.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Ya onlar da yeni değişti, supaplar alıştırıldı da. Bu sabah
hava sıcaklığından mı kaynaklanıyor bilmiyorum duman atmadı. Ama egzozdan iki zamanlı gibi ses ve koku geliyodu.

Belkide motorun toplanmasından sonra kalan yağlar yanmıştır. Eģer kesilirse sorun yok, kesilmezse yapılan yere götürün bir problem vardır.

Milimetrik hesaplardan bahsediyoruz dostum. Öyle eliyle itti ile olmaz. Kompresyon testi diye bir şey var. Araştır. Kompresyon sonucu sana yağ yakmasının da sebebini söyleyecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar