Motor şişmesi

Merhaba.
Motorum cf moto 150
Motorumda ufak bir sorun var. Sürekli olan bi tıkırtı sesi geliyor. Ustanın biri sübap sesi dedi, yaptı ses gitmedi. Biri egzantirik zinciri dedi, değiştirdi olmadı.
5-6 ustaya daha gösterdim hepsi egzantirik sesi diyor, ama değiştiği halde ses devam ediyor. Yani sesi herkes egzantiriğe benzetiyor ben dahil.
Rölanti deyden tıkırtı geliyor, gazla beraber artıyor.
Son zamanlardada 2 veya 3 ncü vitese geçtiğimde giderken sanki biri motoru arkadan çekiyormuş gibi oluyor yani gitmek istiyor ama gidemiyor sonra bi anda gitmeye başlıyor gibi oluyor. Bugün bi tanıdığıma gittim oda motor şişti dedi. Motorum 2 kere hararet yaptı ama tam hararet sayılmaz ışığı yakar yakmaz hemen durdum devam etmedim. bu olay zaten hararetten cok cok sonra başladı fanım zaten düz bağlı kontağı açar açmaz çalışıyor.
Bu ses neyden olabilir ve cidden de motor şişmiş olabilir mi ?

Buji 1 ay önce değişti iridium. Bujiden dolayı motordan tıkırtı sesi geleceğini sanmıyorum.

Bence subaplardandır o çünkü egzantirik değişmiş ve geçmemiş demek ki subap ayarı tam olmamış olabilir. Ve su soğutmalı motor şişmez direk hararet yapar üstüne o şekilde motoru kapatırsanız conta da yanar. Siz de hararet yapınca soğutma yöntemleri yerine direk kapattıysanız conta yanmış olabilir.

Reis başıma geldiğinden söylüyorum cfnin yapısı belki bambaşkadır. Aynısı bana olsa krank parasını toplamış ustaya gidiyordum. Ben bu sorunu yaşadım ardından krank çıktı problem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar