Motor sıcakken çalışmama sorunu...

Merhaba arkadaşlar. Honda shadow 750 c sahibiyim.
Motorum soğukken yaz veya kış hiç sorunsuz bir şekilde tek marşta çalışıyor.

Fakat motoru 10 dk - 1 saat arası bir süre kullandıktan sonra, motor ısınmışken stop edince tekrar çalıştıramıyorum. Marş düğmesine basınca akü bitikmiş gibi marş motorunu çeviremiyor. Akü yeni bir yuasa. Aküyü ölçüyorum, full çıkıyor. 5-10 dk motorun soğumasını bekleyip marş butonuna tam değilde çok hafif dokunur gibi basınca bir kaç denemede biraz dişli sesiyle beraber hasbel kader marş alıyor. Ertesi sabah motor soğukken çalıştırınca canavar gibi çalışıyor. Sonra yine aynı sorun.

Trafikte ışıkta beklerken başıma geldi. Motoru çalıştıramayıp bir ton korna ve küfür yedim. Ya da motoru kapatıp markete uğrayamıyorum, bir daha çalışmaz diye.

Motor sıcakken arıza yapıp soğukken iyi çalışmasının sebebi hangi parça veya parçalar ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

sizin motorunuzdaki sistem nasıl bilmiyorum ama, arkadaşım fazer motoru için radyatör koruması taktırmıştı, hararet sorununa yol açıyordu. hararet seviyesi yüksekse motor çalışmıyordu. Belki sizin motorunuzda da öyle bir durum olabilir

ygk

bu sorun forumda bir çok arkadaşın başına geldi ve ben hala hiçbir anlam veremiyorum böyle bir soruna.

yorum yapabileceğim tek şey motor su soğutmalıysa ve japonlar motor hararet sıcaklığına ulaştığında sönerse bir daha çalışmasın gibi bir sistem yapmışlarsa, hararet müşürü bozuk olabilir. müşür bu şekilde bozuksa motor erken sıcaklıklarda fan açacaktır. bunun dışında hiçbir sebebp bana motorun soğukken çalışıp sıcakken çalışmamasını açıklayamıyor. ayak marşıyla felan denediniz mi ? vurdursaydınız diyeceğim ama motor çok büyük elinizden %90 kaçar.

ilginçmiş... çok sallamasyon bir yanıt olacak ama marş rublesinden kaynaklanıyor olabilir mi?

Shadow sistemlerini bilmem ama aynısı başıma gelmişti.Marşta aküde sorun olsa en başta çalışmaz ısınmadan dolayı bence soğutma sistemi ile ilgili motordaki herşeyi kontrol edin.

Ben de soğutma sisteminden kaynaklandığını düşünüyorum. Müşürden şüphe ettim.

Bu sorunun birebir aynısını KTM Duke 200 ile yaşıyorum. 2 kere başıma geldi. 30 dk - 1 saat arası bir yolculuktan sonra ikisinde de garaja girerken, 1. viteste ve debriyaj çekiliyken stop etti. Ve çalışmadı.

Nasıl çözdünüz?

manuel veya otomatik çiklene baktır sıçak motorda çikle çekiliyse aynı sorunları yapar k.gelsin

Guzel soru..
1. Cevap
Akunuzu 1 defaligina mahsus sarja baglayin ve aku baslarindaki baglantilari kontrol edin(alakasizmis gibi gelebilir ama siz kolay yoldan baslayip bunu deneyin)
2. Cevap
Sizinde dusundugunuz gibi hararet musurunde sikinti olabilir ancak bu mars basmasina engel degildir. Bu yuzden en son bu kisima odaklanin
3. Cevap
Marş motorunda role kullanmislar ise baglantilarina bakin.
4. Cevap
En kotu ihtimalle subaplariniz islevini kaybetmeye baslamistir ve motor sicakken hali hazirda calisiyor olsa da kontak kapattiginizda tekrar calismasina engel oluyor sogudugunda gevseyen subaplar sayesinde tekrar calisiyor olabilir.

Benim kanaatim akunuz her ne kadar yeni olsada aku yada tesisatta bir kacakla alakali durum soz konusudur

Selamlar, geç de olsa benim motorun çözüm hikayesini anlatayım.

benim motorda elektrik sisteminde sorunu çözebildik.
Öncelikle iridyum buji takan ustanın azizliğine uğradık. Çoğu motorda iridyum kullanılmamadı gerekiyor ve cahil ustalar takıyor bilmeden. Sonra ön silindirin sağındaki bujiye giden kabloda temassızlık keşfettim. Üçüncü olarak da selen ile akü arasında bujiye giden kablonun ezilmesini bulduk. Son olarak da akü yeniledim. Eski akünün kitapçıkta belirtilen amperde olmadığı ortaya çıktı. Sorun çözüldü. özetle bujiddn akiye doğru tek tek kontrol gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar