Motor selesi ve boyum

Merhaba ben motor hayatına yeni atıldım ama tanışma bölümünde konuda yazdığım gibi honda cbf 150 kurye motoruyle başladım ardından honda cbr 125 ve 250 geçtim dönüşlerde yeni başlıyanların yaptığı hatayı yani heycandan karşıya yada kaldırıma bakma gibi hatalar yapmıyorum nereye gideceksem gözümü oradan ayırmıyorum azda olsa kaza v.b tehlikeleri azaltıyorum yamaha yzf r 125 almayı düşünüyodum hatta bi yorum yaptım hyosung 250 kötüleyip 125 liği iyiledim ama tabi dalga geçtiler ezildim v.b sonuçta fazla bilgim yok ben düşüncelerimi paylaştım ama abarttı abilerim neyse yamaha yzf nin selesi 82cm miş benim boyum 1.65 ama boyuma göre bacaklarım uzun ayaktan belime kadar 90cm ve uzunluk yamaha yzf deyken ışıklarda v.b durduğumda motoru yan yatırmama sebebiyet gösterirmi yani yoksa motor üzerinde durdugumda 2bacağımda tam yere gelirmi ?

ben motordan pek anlamam ancak ışıklarda durduğunda iki ayağın yere gelmesine gerek yok
tek ayağın yere değsin yeter
ve ehliyetsizsin benim fikrime göre eğer ehliyetsiz kullanırsan tehlikelisin demektir
bir kazaya karıştığında sana bir şey olmasa karşı taraftaki birine bir şey olsa nasıl bir vicdan olacak
insanların eleştirme nedeni de 250'lik bir motoru 125'lik bir motorla kıyaslaman değil , birini birine tercih etmen değildi
insanların eleştirdiği 125'lik bir motoru 1000'lik bir motorla aynı kefeye koymandan ötürüydü
ancak ehliyetsiz araba kullanmışsın, motor kullanmışsın emin ol fazla yararlı cevaplar alamabilirsin
çünkü insanın geçmesi gereken şartlar ve uyması gereken kurallar var bunlara uymadığında hep karşındakiler seni bir şekilde eleştirecekler ve hep muhabbete eksik başlamış olacaksın
benc bu sorulardan ziyade forumu takip et, bilgilerini geliştir uzak kalma ve yaşın geldiğinde de iyi bir eğitimden sonra ehliyetini al
ehliyet almak bizim ülkemizde çok zor değil
hem motordan çok iyi anlamamam sebebiyle hem de benim düşünceme göre kesin gereklilik olan ehliyetsiz olmandan ötürü eksik cevap vermiş olabilirim
hayatını duygularını bir hobi için bu kadar riske atma
saygılar

yzf nin granajı r6 ya benzediği için r6 ya benziyo felan yazmıştım kıyaslama sayılmaz gibi ama yakın :S Ehliyetimi 3ay içinde alıcam abi tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim :) peki sele hakkında bi fikriniz varmı yani 82 cm lik seleye benim boyum uygunmudur boyu geçtim 90cm ayakdan bele kadar boyuma göre uzun yani bacaklarım sıkıntı olurmu trafikde :S

Esas baz alınması gereken ölçü bacak boyunun uzunluğu zaten :cat:

Yalnız şöyle bişey var, Commuterlerde veya CBR250 de falan yaşamamış olabilirsin fakat Yzf nin pegleri daha yüksekte ve geride, kilometrelerce o bacakları o şekilde kırık tutmakta var :/

Birde diğer kullandığın motosikletlerin hepsinde ağağın pegdeyken yere bikaç cm uzaklıkta, tık diye yerden destekle sıkışık trafikte yol alabiliyorsun, Yzf de fren sıkmak için sağ bacak arkada biyerlerde pedal arayacak :silent:

Yinede önce bir üzerine otur, topukların dahi her iki ayağında yere basıyorsa ( ki bacak boyuna göre büyük ihtimal basabilirsin...)tercih edilebilir.

Bir site vardı adını hatırlayamadım, birazdan bir arkadaşımız paylaşır konunu görürse...

Siteye gir, motosikleti seç, boyunu gir, bacak boyunu ayrıca gir, topukların basıyormu basmıyormu görürsün zaten! Bu da bi yöntem, bayağa bi tutarlı sonuç veriyor :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:39 ----------

Heh hatırladım, yalnız eminmisin bacak boyundan:silent: birazcık oransız oldu sanki ( gerçi bu 2D karakterde bi bozuk ondan olabilir :) )

harbi iyi dalga gecildin ha :D bende bi kac bise yazacaktim baktim abilerimiz costu banada susmak duser dedim sustum anlamissindir heralde akil akildn ustundur burda ne ustalar var haberimiz yok neyse ehliyetsiz sakin binme o seytan icadna dur hatta link atiyim en sona ayrica boy konusuna gelirsek aklima bise geldi ayaga kalk bacagini hafif ac sanki motor ustundeymissin gibi dur malum r125 in grenaji baya genis r6 ile ayni ;) yer ile tam pantolonunun orta noktasi arasini olc pacanin oradan bahsediyorum olc bi fikrin olur belki :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------

http://www.motosiklet.net/forum/kaza-raporu/120883-bugunku-kaza.html

Esas baz alınması gereken ölçü bacak boyunun uzunluğu zaten :cat:

Yalnız şöyle bişey var, Commuterlerde veya CBR250 de falan yaşamamış olabilirsin fakat Yzf nin pegleri daha yüksekte ve geride, kilometrelerce o bacakları o şekilde kırık tutmakta var :/

Birde diğer kullandığın motosikletlerin hepsinde ağağın pegdeyken yere bikaç cm uzaklıkta, tık diye yerden destekle sıkışık trafikte yol alabiliyorsun, Yzf de fren sıkmak için sağ bacak arkada biyerlerde pedal arayacak :silent:

Yinede önce bir üzerine otur, topukların dahi her iki ayağında yere basıyorsa ( ki bacak boyuna göre büyük ihtimal basabilirsin...)tercih edilebilir.

Bir site vardı adını hatırlayamadım, birazdan bir arkadaşımız paylaşır konunu görürse...

Siteye gir, motosikleti seç, boyunu gir, bacak boyunu ayrıca gir, topukların basıyormu basmıyormu görürsün zaten! Bu da bi yöntem, bayağa bi tutarlı sonuç veriyor :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:39 ----------

Heh hatırladım, yalnız eminmisin bacak boyundan:silent: birazcık oransız oldu sanki ( gerçi bu 2D karakterde bi bozuk ondan olabilir :) )

[url]http://k1308.hizliresim.com/1d/r/runxk.jpg[/url]

Aynen abi oransız olmuş gibi geldi banada ama bacak boyum kendisi öyle ALLAH vergisi garip durmuyo yani normal hatta bacagımın uzun oldugu belli bile olmuyo bide boyum 1.65 olduğu için sanki motora gömülmüş gibi olucam orası kesin yani motor dev gibi kalcak ben üstündeyken oda daha çok ilgi çektircek ama herzaman dikkat önemli ehliyetsiz binmicem zaten ehliyetimide alıcam ondan sonra inşallah teşekkürler abi bu yazdığınızla beni mutlu ettiniz :)

CBR daha mantıklı olur. Yzf yüksek gelebilir. Heleki ilk motorun olucaksa motorun yatık kaldığı zaman , dik durduğu zamandan daha fazla olabilir.

harbi iyi dalga gecildin ha :D bende bi kac bise yazacaktim baktim abilerimiz costu banada susmak duser dedim sustum anlamissindir heralde akil akildn ustundur burda ne ustalar var haberimiz yok neyse ehliyetsiz sakin binme o seytan icadna dur hatta link atiyim en sona ayrica boy konusuna gelirsek aklima bise geldi ayaga kalk bacagini hafif ac sanki motor ustundeymissin gibi dur malum r125 in grenaji baya genis r6 ile ayni ;) yer ile tam pantolonunun orta noktasi arasini olc pacanin oradan bahsediyorum olc bi fikrin olur belki :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------

http://www.motosiklet.net/forum/kaza-raporu/120883-bugunku-kaza.html

Dediğin gibi yaptım abi o şekil yapınca 85cm oldu zaten sele 82cm hertürlü olur çok mutlu ettiniz beni teşekkür ederim abiler :)

Üstüne otur bi dene derim yine herseyden once. Parayi tamam hadi alalim diyip bayide hayal kirikligina ugrama sonra. Heves ettim ille de bunu alcam die kitleme kendini.

Hakkinda hayirlisi olsun..

CBR daha mantıklı olur. Yzf yüksek gelebilir. Heleki ilk motorun olucaksa motorun yatık kaldığı zaman , dik durduğu zamandan daha fazla olabilir.

ALLAH korusun abi inşallah öyle bi sıkıntım olmaz, bacak boyum tam orantılı oluyo bence motorun kilo sorunum olmaz 600rr de sürdüm ama nerden baksan 1mahalle dolanıp gelmişimdir dönüşlerim hangi motorda olursa olsun arkadaşlarım çok beğeniyo 600rr de biraz zorlandım ama yinede güzeldi inşallah yatıp kalkma sıkıntıp pek olmaz teşekkürler yorumunuz için abi :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:09 ----------

Üstüne otur bi dene derim yine herseyden once. Parayi tamam hadi alalim diyip bayide hayal kirikligina ugrama sonra. Heves ettim ille de bunu alcam die kitleme kendini.

Hakkinda hayirlisi olsun..

Teşekkürler Ewet Dediğiniz Gibi Bi Test Sürüşü yapıcam Benlikse Alıcam Benlik Degilse Başka Motora Yönelicem TŞKLer :)

tecrübe arttıkça boy sorunu ortadan kalkıyor.koca koca endurolarda ne hobbit adamlar gördüm ben :)

Yeterli tecrube varsa bircok sikintidan kurtulursun .
Bak emrb benden bahsediyor mesela :p

Cbr 250den daha yakisikli die performansi daha dusuk motor tercih ediosun ustune o da abisinin bisikletini kullanan kardes gibi olmasin. Madem sekilcisin her yonuyle tart, bu da boyle oluversin yatirrim isiklarda motoru die bisey mi var? Gonlunden gecen olsun da bana hic mantikli gelmio bu yzf125r sevdan..

tecrübe arttıkça boy sorunu ortadan kalkıyor.koca koca endurolarda ne hobbit adamlar gördüm ben :)

Üzerime Alındım Abi bendemi Hobbitim ehehe :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:30 ----------

Cbr 250den daha yakisikli die performansi daha dusuk motor tercih ediosun ustune o da abisinin bisikletini kullanan kardes gibi olmasin. Madem sekilcisin her yonuyle tart, bu da boyle oluversin yatirrim isiklarda motoru die bisey mi var? Gonlunden gecen olsun da bana hic mantikli gelmio bu yzf125r sevdan..

Aslında Cbr 250 R I'da Düşündüm yani ama sevdam yamaha yzf r125 ten yana zaten fazla hız yapan birisi degilim motorun gücüne yada hızına önem vermem yapıcagım en fazla 80 90 KM zaten yzf'den en fazla 1sene içinde sıkılırım ozamana kadar taksit biter ozamana kadar zaten motor çevresi yapmış olurum motoru kolay satabilirim satıncada yamaha r6 2.el galeriden alırım zaten 16bin tl civarı oluyor motor 8tl gitse 7binde taksit yaparım inşallah bunlar olur sevdam motordan yana çok büyük bide ben çok titizim motorumu hergün yıkamaktan silmekten bıkmam bakımını aksatmam kapının önünde duran pederin arabası gibi hergün yıkar severim hatta motor aldıgım zaman kışın pek kullanmam ewe sokarım gece uyuyamassam onunla yatarım :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:34 ----------

Yeterli tecrube varsa bircok sikintidan kurtulursun .
Bak emrb benden bahsediyor mesela :p

Aynen abi sen zaten PROF'Sun D:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar