Motor seçimi

selamın aleyküm abilerim kardeşlerim ablalarım

Foruma yeni üye oldum bu zamana kadar nasıl üye olmamışım diye şaşırdım doğrusu. :)

Şimdi sormak istediğim sorular var , ve cevaplarını alabileceğim en iyi mekan burası sanırım.
Bu yaz çalışıp kendime bir bilgisayar alacağım , programlama web tasarım ve dahası , biliyorum bunları kullanarak kazandığım para ile bir motor alacağım bunu kafama koydum. :)

Maddi dururum en fazla : 2000lira ya çıkabilir 2.000 liraya bir motor almak istiyorum
Arkadaşımda skyjet f5 var 220 ibresi var , ve 130-150 ibreyi gördüğünü ssöylüyor ben arkasında iken 120-130 görmüştük sanırım ve sonra ibre teli filan koptu Bizim burası küçük bir yer ve racer motorlar az , az olanları tokatladığını söylüyor 250Chopper var onu geçtiğini filan söylüyor.
Bu elimdeki 2.000 lira ile , hızlı , sağlam , binip gittiğimde 100km filan yol alabileceğim bir motor istiyorum
Sizden bu para ile alabileceğim motorları söylemenizi istiyorum
şimdiden teşekkürler.

DÜZENLEME:Motor sürmeyi biliyorum elimden çok racer motorlar geçti. :)

Son düzenleme:
2000 Tl ye alabileceğiniz motorlar ikinci el -biraz daha sağlam- bi cub, ikinci el -çok sağlam olmayan- çinli tarzda commuterlar. Ya da -sağlamlığı geçip gitmiş- yamaha, honda tarzı 95 model öncesi motorlar..

Seçim sizin.. :)

Arkadaşımda bulunan , skyjet 2.000 tl , kanuni racer lar var aroralar var yani varda var. :) 2.el olacak sıfır demiyorum yani 2.000tlye 2.ci el motorlardan bahsediyoruz.
@TATLIHIZ : öyle motor yoksa arkadaşlarımın bindiği motorlar ne ? :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:14 ----------

Honda cg yi araştırdım ama hoşuma gitmedi. :)

mümkün olduğunca çin malı motorlardan uzak durup 2. el japon motorları almanı tavsiye ederim (şahsi fikrim)

Aslında bana marka , model söyleseniz çok daha güzel olur hem bakıp araştırırım

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

Mondial 250 mct , aslında güzel motor ama sürmesi zor olmazmı ? yani şu anda boyum 1.65 ve 15 yaşındayım , daha uzar inşallah , fakat choper tarzı gibi biraz yani kontrol filan racer motorlardaki gibi kolay olurmu ? bu sorumada cevap alırsam gerçekten güzel olur.

15 yasindasin ve motor tavsiyesi istiyorsun ? barindirmazlar seni burda ..

Aslında bana marka , model söyleseniz çok daha güzel olur hem bakıp araştırırım

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

Mondial 250 mct , aslında güzel motor ama sürmesi zor olmazmı ? yani şu anda boyum 1.65 ve 15 yaşındayım , daha uzar inşallah , fakat choper tarzı gibi biraz yani kontrol filan racer motorlardaki gibi kolay olurmu ? bu sorumada cevap alırsam gerçekten güzel olur.

yok bea 2-3 tur at çözersin işi selesi alçak zaten

15 yaşında motor isteyen arkadaşa artçı ol dan başka bişey diyemem.

15 yaşında motor isteyen arkadaşa artçı ol dan başka bişey diyemem.

fena fikir değil aslında :cherry: ben daha 18 yaşındayım ama buna rağmen 2 senedir kendi çapımda ar-ge çalışmaları içerisindeyim :cherry: şaka bir yana eğer çok fazla motor sürmek istiyorsan ilk önce ehliyet kursuna kayıt olup ehliyet alman lazım :cat: seni anlıyorum çünkü ben de ehliyet alana kadar ki süre içerisinde kafayı yemekteydim ama biraz sabırla herşey halloluyor :cat:

abilerim , bizim bu öyle büyük bir yer değil kasaba gibi , çevremde baya çok ceza polis sıkıntısı filan olmaz yani , sadece gereken bana motor sizlerdende tavsiye istiyorum. :)
Birde şu mondial mct 250 için ne diyorsunuz büyük motor süremessin filan diyorlar ama ? :) tam bir cevap istiyorum boyum 1.65 sürebilirmiyim ? :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:02 ----------

15 yasindasin ve motor tavsiyesi istiyorsun ? barindirmazlar seni burda ..

Neden abi ? bu bir zevk tutku işi . :)

15 yaşındaysan motor alma. Bir kazaya karıştığında suçun %0 olsa bile suçlu direk sensin. Birine çarparsan cinayete teşebbüsten yargılanırsın. Büyük ihtimalle babanın üstüne alacaksınız motoru. Allah korusun bir kaza ölüm vs gibi bir olaya karıştığında ehliyetsiz sürücüye neden aracını verdin diye araç sahibi yargılanacak bunu da biliyorsun değil mi ? Sanırım babanı böyle bir işe bulaştırmak istemezsin. Bunun yanında yaşının getirdiği çılgınlık toyluk vardır bilirim :) O yüzden ehliyet yaşının gelmesini sabret. Motorlarla ilgilen bilgi sahibi ol kurcala ehliyetini aldığın gün çok işine yarayacak.

Blackeagletr , doğru söylüyorsun gençlik filan :) haklısın o konuda ama elimden geldiğince dikkatli olurum + olarak motorlarla ilgilen bilgi sahibi ol demişsinde ben kendimi bildim bileli araba ve motorlarla ilgileniyorum yani sürmediğim motor kalmamıştır teknik elektronik sıkıntılarıda hallederim , :) tek gereken artık motor sanırım. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar