Motor Seçimi YARDIM

İstanbuldan Merhaba

Arkadaşlar 1978 doğumluyum ve şimdiye kadar motorları sevmeme ragmen hiç motorum olmadı.Kendimi bildim bileli araba kullanıyorum.Motor kullanmayı bılmıyorum ehliyetimde yok.Bılıyorum daha yolun cok basındayım ve motor seçiminden once ehliyet sahıbı olmam gerektıgınıde bılıyorum.Şimdi kısmetse en yakın tarıhte ehlıyet almaya karar verdım.Ehliyet almak sorun değil ama ya motor seçimi...? evet motorun tarzından tutun kaç cc olmasına kadar bır cok soru işaretleri var kafamda.İlk başlarda Tarz kısmına karar vermeye calıstım daha sonra tarz seçimi yerini cc seçimine bıraktı ve en sonunda da işler yakıt tuketımı ve İstanbul gibi kalabalık ,sıkışık bir şehirde motorun boyutuna kadar geldi.Ben nişanlıyım kısmetse en kısa zamanda evlilik düşünüyorum.Eşim motor için hevesli yani onun tarafından bır sıkıntım yok.Bütçe meselesi onemli biliyorum bu yuzden 2.el motor almayı düşünüyorum 2000 TL-5000 TL arasında.Motor markaları ve çeşitleri hakkında aklımın erdiğince bakıyorum ınceliyorum.Apartmanda oturuyorum ve kalabalık bır mahallede yasıyorum bulundugum yerde alacagım motor için yer sıkıntım var.Apartmanın içine koymayı düşünüyorum.Chopper tarzı bir motor sığmaz anlayacagınız.Cok sevmeme ragmen büyük motor sanırım hayal benım için.Öncelikle 2 zamanlı ama daha tarzını belırleyemedıgım bır motor için yardımlarınızı tecrubenızı paylaşmanızı istiyorum.Genelde motoru tek kullanıcam.Eşimle sanırım her yıl olmasada tatıle cıkmak uzun yol yapmak ta seçimlerimi etkılemeli.Şu sıralar yer sıkıntısını düşünerek SCOOTER lara bakıyorum ama içimde NAKED tarzı motorda yok değil.Ayrıca artçının da rahat etmesi önemli.Tabii olmassa olmaz yakıtda ehh cimride olursa iyi olur:)Buyrun yorumlarınızı ,tecrubelerınızı eksik etmeyin.Sıkılmadan okuyan arkadaşlar yardım da ederseniz sevap işlersiniz.
Saygılar şahin.

CBF 150'ye bir bak derim ;)

Biraz motorun toplu ,kaslı durmasını isterim cbf cılız geldi görüntü olarak ayrıca tek silindir sanırım.Sitelerde tek silindir motorlar için sarsıntı olayı çokca yazılmıs.Cok bılgım yok sadece okuduklarım bunlar.Tavsiye için tskler.

Aramıza HoşgeLdn ..:rendeer:
Bılıyorum daha yolun cok basındayım

Bence baya yol almıssın araştırma yaparak :cat:

Kaslı bir motor arıyorum diyorsun ama tecrüben yok bence bir CBF 150 aL tecrübe kazan sonra aklındaki motoru kendin alıcaksın hatta bize bile sormana gerek kalmıcak çünkü tecrübe edene kadar bilgilerinde gelişicek motor sürmeyi nasıl zevk alıcağını öğreniceksn :wiinkk:

Biraz motorun toplu ,kaslı durmasını isterim cbf cılız geldi görüntü olarak ayrıca tek silindir sanırım.Sitelerde tek silindir motorlar için sarsıntı olayı çokca yazılmıs.Cok bılgım yok sadece okuduklarım bunlar.Tavsiye için tskler.

Çevrende varsa cbf 150 si olan bir tur at derim ya da en azından bi üstüne otur bayiiye giidp falan bir bak buyuklugune konforuna falan hemen karar verme.Cbf 150'de tecrübe kazanıpta 600 luk makınada zorluk cekmeyen bısuru arkadasımız var cbf 150 buyuk motorlara gecıs ıcın ıdeal secımlerden biri. Yanlısım varsa duzeltsın arkadaslar

Arkadaşlar tekrardan hoşbulduk diyerek cbf 150 yi bugün çalıştıgım yerde denedim.Sanayi mahallesinde bolca turlamak için yer var malum.Öncelikle surmeyi bilmediğim halde 3 denemeden sonra yaklasık yarım saat bindim ve inceledim.Gaza cabuk tepki vermesi ve sesi cok guzeldi.Cok bılgım yok sonuçta ilk denememdi fakat içime sinmedi yani tam anlatamıyorum hislerimi ama ısınamadım.Cep tlf resmimi cektim inceledim ve üzerinde güzel durmadım.Bu anlattıklarım tamamen görsel hislerim tabii.Daha önce HYSONG 250r kullanmadım ama üzerinde güzel durdugumu görmüştüm:)sanırım ben görselciyim ne dersınız.Şaka bir yana cbf 150 için şuan düşüncelerimi askıya aldım.cbx 250 twister yada cbf 250 düşünebilirim tabii bunların arasında farklar neler bılemıyorum.İşin diger tarafı aklımı kurcalayan bır sey daha var.Siteyi inceliyorum yazılanları okuyorum.Açıkcası buyuk motor markalarının servıs ,parca konusunda cok felaket oldugu mesajlarını okuyorum.Bunlar ne kadar dogru bılemıyorum.Ornegın yamaha için aylarca beklenen parcalar,HYSONG için yapılan yorumlar,honda için 10 binden sonra yağ eksiltme sorunları....evet motoru nasıl kullandıgımızda onmelı suphesız ama bunları yazanlar motoru hayat tarzı benımsemıs ınsanlar olunca kararsızlığım ıkı kat artıyor.Sizden sihirli degnek beklemıyorum ama tavsıye ettıgınız motorların ertı ve eksilerinide kısaca yazarsanız sevınırım.Kısacası sanırım ılk motorum 250 cc 2 sılındır gıbı aklımda şekillendi.Tabii bu konudada bılgısı olan arkadaslar yardımlarınızı beklıyorum anlıcanız daha cok canınızı :cherry:

Dostum başlangıç için cbf 150 vb. motorlara ısınamadıysan birde hyosung rt 125 e bak derim. Tek silindirli ve 125 cc olmasına rağmen kalıplı bir motordur fakat lastik problemlidir. Lastiklerini değiştirmen gerektiğinde yurtdışından getirtmen (dunlop) gerekecektir.

Bir de Derbi Terra 125 e bakmanı öneririm. Tamam 250 değil ama tatlı motordur (bana göre) :)

Dostum başlangıç için cbf 150 vb. motorlara ısınamadıysan birde hyosung rt 125 e bak derim. Tek silindirli ve 125 cc olmasına rağmen kalıplı bir motordur fakat lastik problemlidir. Lastiklerini değiştirmen gerektiğinde yurtdışından getirtmen (dunlop) gerekecektir.

Bir de Derbi Terra 125 e bakmanı öneririm. Tamam 250 değil ama tatlı motordur (bana göre) :)

Derbi yi inceledim cüsse olarak güzel ama 125 lik olası ve tek sılındır olması caydırdı beni.Hyosung aklımdaydı ama forumları okudukca ciddi ciddi caymaya basladım.İşin aslı türkiyede servis agı yok gıbı kanuni almıs satışlarını ve yedek parca stokları pek olmadıgından bekliyorsun ve fiyatlar da ona göre pahalı gelıyor.Yokmu servıs ,yedek parça hatta en önemlisi sıkıntı oldugunda muhatap bulabılecegımız bir motor firması ???
Suzuki GS500 inceliyorum suan yorumları okudum memnun olan cok kısı gördüm.İlk motorum sanırım 500 lük olucak bu gidişle:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar