Motor seçimi için yardım

Eminim çok fazla açılmıştır bu konu çoğunu okudum ama hala tam olarak kendi sorularıma cevap alamadığım için kendimde açayım dedim. Yanlış bir yere açıysamda taşınabilir forumun yenisiyim k.b'yın.
Evet gelelim konumuza vitesli motorlarla ilgili pek bilgim yok sadece arkadaşın regal raptors markalı motorunu biraz kullanmıştım. Yani 125cc'lik dahi olsa ss kullanmadım. Başlangıç olarak 250cc istiyorum ne kadar motorlarları pek fazla sürmesemde hastasıyımdır ve 125cc'ler pek beni heyecanlandırmıyor. Para çok aşırıya kaçmadıkça pek sorun yok yani 250cc'lerin çoğunu alabilcek güçte sayılırım. O yüzden parasal birşey sormuyoum. Arkadaşımda 250cc motor düşünüyor o Hyosung diyor ama benim sitelerde gördüğüm kadarıyla Hyosung o kadar iyi değil en azından çoğu kişi paran varsa git yamaha honda vs. al diyor. İlk önemli sorum bu şekilde bir başlangıç için 250cc olurmu yoksa sen yinede 125cc almı dersiniz ikinci olarakta 250cc diyorsanız eğer 250cc olarak neyi önerirsiniz? Fiziksel özellik olarakta öğrenmek isterseniz boy 1.84 kilo 77. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için. Ayrıca belirtiyim şu an benim aklımda ki motor kawasaki ZXR 250R.

Son düzenleme:
Hyosung gt250r al bence çok çabuk alışırsın ve bidaha motor yükseltmene gerek kalmaz

Teşekkür ederim cevabınız için ama biraz daha nedenleriyle söylermisiniz neden Hyosung? Mesela yedek parçasıdır şudur budur çabuk bulunurmu ya da tamir bakımından bazı kişiler çok fazla zaman bekledim tamir edemediler filan diyor bu bakımlarıda söylerseni çok sevinirim.

Bende yeni aldım ilk vitesli motorum (cbf 150),araştırdıysan en rahat başlangıç motoru olarak görürsün ama onda dahi ilk kullanımlarda tedirgin oluyor insan ki 250 cc yide bence hiç küçümseme 150-125cc yi dahi neden dersen hiç kullanmadın heyecanlındırmaması normal,şimdi ben cbf aldım sende al demicem ama madem ilk motorun olacak ki forumu araştırırsan düşük cc ile başlamak tavsiyedir parasal açıdan sorunum yok demişsin düşük cc de ybr125-cbf150-tvs apache-cbr125 var sıfır alabilirsin bunları fiyat olarak yüksek ama benim çok hoşuma giden ktm duke 125 var ama illa 250 cc dersen benim en çok cbr250 hoşuma gidiyor karar senin şimdiden yeni motorun hayırlı olsun ama bana en çok verilen tavsiye sabır sabır sabır :).Şu videoları izleyebilirsin:
http://www.youtube.com/watch?v=NwNHNYGYHOQ (cbr 125 ilk başta)
http://www.youtube.com/watch?v=7owwkdefvas&feature=related (13. dakika tvs apache)
http://www.youtube.com/watch?v=C3u0-SlGkFA&feature=related (9. dakika ninja 250r ve 16. dakika cbf150)
http://www.youtube.com/watch?v=o2RNBkYkTN8 (tamamiyle cbr250 videosu)
http://www.youtube.com/watch?v=Tl4wdhlMH88 (26.dakikadan itibaren ktm duke)

Ve şunu da izle:
http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

HEPSİ motorların tanıtıldığı videolar ybr 125 esd de vardı ama bulamadım karar senin...

Teşekkür ederim. 20 yıllık bir motor kullanan tanıdığımda bence motora 500cc'lik EN500 vs. ile başlayıp tam bi şekilde öğrendikten sonra 250cc ss'e geç dedi kafamı karıştırdı :)

Teşekkür ederim. 20 yıllık bir motor kullanan tanıdığımda bence motora 500cc'lik EN500 vs. ile başlayıp tam bi şekilde öğrendikten sonra 250cc ss'e geç dedi kafamı karıştırdı :)
Hiç öle bi tavsiye duymadım ve de şu anda çok şaşkınım emin ol o 500 cc lik cruiser ile nasıl başa çıkmanı bekliyor acaba ona sorar mısın lütfen o koskoca motoru sıkışık trafikte nasıl kontrol edecekmişin bana düşmez sitedeki üstadlar cevap verecektir...

Hiç öle bi tavsiye duymadım ve de şu anda çok şaşkınım emin ol o 500 cc lik cruiser ile nasıl başa çıkmanı bekliyor acaba ona sorar mısın lütfen o koskoca motoru sıkışık trafikte nasıl kontrol edecekmişin bana düşmez sitedeki üstadlar cevap verecektir...
Evet benimde aklıma takılan sorulardan biri o İstanbul'da yaşadığımda düşünülürse bu trafikte kontrol etmem bile zor ama saniyeler içinde hızlanan bir motorla başlamanı önermiyorum diyor oda. İnş. görürlerde üstadlarda cevap verir soruma :)

Evet benimde aklıma takılan sorulardan biri o İstanbul'da yaşadığımda düşünülürse bu trafikte kontrol etmem bile zor ama saniyeler içinde hızlanan bir motorla başlamanı önermiyorum diyor oda. İnş. görürlerde üstadlarda cevap verir soruma :)
Sen araştırmaya devam et videoların hepsini izle bu arkadaşının verdiği cevap içinde son paylaştığım videoyu izlemeni tavsiye ederim

Sen araştırmaya devam et videoların hepsini izle bu arkadaşının verdiği cevap içinde son paylaştığım videoyu izlemeni tavsiye ederim
Videoyu paylaştığınız için yine size soruyum dedim 125cc'lere biraz daha normal bakmaya başladım ama 125cc'lerin içinden en sevdiğim(görünüş açısından) yamahanın yzf 125cc'si. Görüntü olarak diğer 125liklerden çok daha güzel duruyor zamanında bir arkadaşımda vardı kasası baya sağlam görünüşlüydü. O yüzden sormak isterim size ilk videodaki gibi CBR125mi yoksa yzf 125'mi? Motor aksanı ve kullanım rahatlığı olarak bilmediğim için sadece görünüş açısından karar verdiğim için soruyorum.

neden hyosung;
özellik var kalıp var karenajlar rüzgardan koruyor fiyat nispeten ucuz 180-190 km hız görüyor 125cc ile aynı vergi istiyor

Videoyu paylaştığınız için yine size soruyum dedim 125cc'lere biraz daha normal bakmaya başladım ama 125cc'lerin içinden en sevdiğim(görünüş açısından) yamahanın yzf 125cc'si. Görüntü olarak diğer 125liklerden çok daha güzel duruyor zamanında bir arkadaşımda vardı kasası baya sağlam görünüşlüydü. O yüzden sormak isterim size ilk videodaki gibi CBR125mi yoksa yzf 125'mi? Motor aksanı ve kullanım rahatlığı olarak bilmediğim için sadece görünüş açısından karar verdiğim için soruyorum.

Ben 2011 cbr 125 kullanıyorum.yzf 125 te kullandım.Bana kalırsa yzf kalite açısında 1 adım önde.Ama aşırı yüksek bi fiyatı var cc sine göre.daha sonra motoru büyüteceğin zaman elden çıkarmasıda zor.Ben yazın aldım 5.600 liraya,şuan 6.500 :) Bi arkadaşım aldı sattı hiç zarar etmeden.Son hız olarak cbr daha iyi.

Ben 2011 cbr 125 kullanıyorum.yzf 125 te kullandım.Bana kalırsa yzf kalite açısında 1 adım önde.Ama aşırı yüksek bi fiyatı var cc sine göre.daha sonra motoru büyüteceğin zaman elden çıkarmasıda zor.Ben yazın aldım 5.600 liraya,şuan 6.500 :) Bi arkadaşım aldı sattı hiç zarar etmeden.Son hız olarak cbr daha iyi.
Tşk.ler cevap için son hız pek sorun olmaz benim için daha düşükte olabilir sonuçta üni. hayatı okula gidip gelicem, dışarı çıkıcam istanbul trafiğinde çok fazla basamam. Yani bassam bile o kadar farketçeğini sanmam. Ve kesinlikle başlangıç motoru oalrak düşünüyorum, motorlarla tanıştığımdan beri kafamda en azından 600cc ninja var. O yüzden trafiği öğrenip motoruda adam gibi anladıktan sonra 600cc'e geçmeyi düşündüğüm için YZF'den uzağım biraz. Herkes satış konusunda aynı şeyi diyor ve ne kadar da görüntüsünü sevsem de az bir zaman kullancağım bir motor için gidip görüntüye +2000-3000 basmak istemiyorum.

Tşk.ler cevap için son hız pek sorun olmaz benim için daha düşükte olabilir sonuçta üni. hayatı okula gidip gelicem, dışarı çıkıcam istanbul trafiğinde çok fazla basamam. Yani bassam bile o kadar farketçeğini sanmam. Ve kesinlikle başlangıç motoru oalrak düşünüyorum, motorlarla tanıştığımdan beri kafamda en azından 600cc ninja var. O yüzden trafiği öğrenip motoruda adam gibi anladıktan sonra 600cc'e geçmeyi düşündüğüm için YZF'den uzağım biraz. Herkes satış konusunda aynı şeyi diyor ve ne kadar da görüntüsünü sevsem de az bir zaman kullancağım bir motor için gidip görüntüye +2000-3000 basmak istemiyorum.
Bence de basma zaten ve kullanış olarak cbr125 daha rahat bi oturuş pozisyonuna sahip altın elbiseli adamın videolarında yzf125 ide izlemiştim başlangıç için oturuş pozisyonu müsait deil cbr daha el verişli gözüküyor eğer racing tarzı istiyorsan cbr125 sana uygun gözüküyor ama kullanım amacı çok ,önemli mesele ben de üniversite öğrencisiyim ben istediğim zaman uzun yola da çıkabileceğim,oturuş pozisyonu rahat,artçımın rahat edeceği,az yakaak,hız çokta önemli deil 100 ü rahat görse yeter,tipi de hoşuma gidecek 3000 tl civarı bi motor arıyordum ve cbf aldım çok da memnunum tüm isteklerimi karşılıyor çünkü :) ve korumlarda çok önemli 2000 tl fazla yzf ye vereceğine o para ile çok güzel korumalar alabilirsin mesela bende para olmadığı için orta kalite korumalar alacağım malesef :(

Baslangic motoru olaraksahsi fikrim cbf 150 olmalidir. Ufak cc racinglere girmemen gerektigini dusunuyorum. Arkadaslarimin motorunu kullanmistim rahat edememistim. 1.5 sene 28000 km cbf ile yaptim hicbir sorun cikarmadan Kullanip, rahat rahat sattim. Uzun yillar motor kullanmama ragmen vitesli motora gecerken dusuk cc ve cbf tercih ettim ve simdi er6n kullaniyorum ikisinide tavsiye ederim. Simdiden alacagin motor hayirli olsun. Herkeze kazasiz belasiz surusler dilerim .

Bence bu başlık biraz tuhaf olmuş sizce de öyle değil mi he ? Ne dersiniz? Bence seçimini başkalarına bırakmamalısın bu senin zevkin sonuçta . He ama yakıt tasarrufu rahat konforlu olarak kendin arayıp seçimini yapmalısın diye düşünüyorum. Sonuçta herkesin zevki farklıdır arkadaşım. Şimdiden hayırlı olsun :rendeer:

Arkadaşım diğer motorları bilmiyorum ama ben ninja 250 den cok memnunum.ben vitesli motor hiç kullanmadıgım halde gittim aldım.çok gösterişli bir motor.araştırdım kronik bir sorunuda yok bu motorun. sadece yedek parçası biraz pahalı.

Bence bu başlık biraz tuhaf olmuş sizce de öyle değil mi he ? Ne dersiniz? Bence seçimini başkalarına bırakmamalısın bu senin zevkin sonuçta . He ama yakıt tasarrufu rahat konforlu olarak kendin arayıp seçimini yapmalısın diye düşünüyorum. Sonuçta herkesin zevki farklıdır arkadaşım. Şimdiden hayırlı olsun :rendeer:
Benim zevkim şu anda görüntüde kaldığı için yardım istiyorum zaten. İstanbul'a 3 ay sonra gelicem ve motoruda o zaman alıcam şu an Denizli'de yaşıyorum ve burada gidipte he motoru deneme fırsatın olmuyor ne yazıkki. Şu ana kadar binmeyi geçelim gördüğüm 2 motor var. O yüzden forumda soruyorum bunu. Ayrıca Maximus arkadaşım vitesli motor hiç kullanmadım demişsin peki başlangıç için kolay oldumu ninja 250cc. Altın Elbiseli Adam'ı izledikçe bende düşünmeye başladım çünkü 250cc'i zaten seviyordum birde bazı kişiler başlangıç için uygundur diyor. Cidden uygunmudur yani kullanan biri olarak?

Hangi motoru alırsan al, hatta onceden daha hacimli motorlar kullanmış olsan bile yeni bir motorda ilk zamanlarda çok dikkatli olman gerekir. Bence 250 cc de iyi bir tercih olur senin için; hem öğrenip hemde bir kaç sene kullanman açısından. 125 cc bir motor tercih edecek olursan 1 sene sonra yetmeyecek ve daha buyuk hacimli motor arayışına gireceksin! Geçenlerden KTM duke 125 kullanma şansım oldu mesela;çok güzel motor tipi, vitesleri, debriyajı dört dörtlük KTM sonuçta. Fakat motor gücü ki sınıfında en güçlülerinden biri bana yetersiz geldi! Bence 250 cc olmalı ki hem öğrenmeli hemde uzun süre kullanmalısın. Tabi ilk 1 hafta 10 gün trafiğe dahi çıkmadan bolca pratik yapmalısın. Honda cbr 250R tavsiye etmemin sebebi de tek silindirli oluşu ve torkunun her devirde elinin altında oluşu hem şehir için gündelik kullanımını kolaylaştırır hemde yeni öğrenecek bir insan için gayet iyi olacaktır. Ha kawasaki kötü müdür? hayır! Bu iki motor da çok güzel tercih artık senin... Kolay gelsin!

Hangi motoru alırsan al, hatta onceden daha hacimli motorlar kullanmış olsan bile yeni bir motorda ilk zamanlarda çok dikkatli olman gerekir. Bence 250 cc de iyi bir tercih olur senin için; hem öğrenip hemde bir kaç sene kullanman açısından. 125 cc bir motor tercih edecek olursan 1 sene sonra yetmeyecek ve daha buyuk hacimli motor arayışına gireceksin! Geçenlerden KTM duke 125 kullanma şansım oldu mesela;çok güzel motor tipi, vitesleri, debriyajı dört dörtlük KTM sonuçta. Fakat motor gücü ki sınıfında en güçlülerinden biri bana yetersiz geldi! Bence 250 cc olmalı ki hem öğrenmeli hemde uzun süre kullanmalısın. Tabi ilk 1 hafta 10 gün trafiğe dahi çıkmadan bolca pratik yapmalısın. Honda cbr 250R tavsiye etmemin sebebi de tek silindirli oluşu ve torkunun her devirde elinin altında oluşu hem şehir için gündelik kullanımını kolaylaştırır hemde yeni öğrenecek bir insan için gayet iyi olacaktır. Ha kawasaki kötü müdür? hayır! Bu iki motor da çok güzel tercih artık senin... Kolay gelsin!
Peki birde Hyosung GT250R için düşüncelerinizi söylermisiniz görüntüye çok takıldığım için 250cc'lerin arasında Hyosung'u görüntü oalrak seviyorum ama beynim kawasaki diyor oda markasından geliyor ama dediğim gibi görüntü olarak Hyo 250 daha bi çekici. Sizin düşünceleriniz bunla ilgili?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar