Edit : Arkadaşlar, yaklaşık 20 gün önce motoru çıkartabildim. Fakat maalesef bu ülkede tanıdığınız olmadan gerçekden birşey yapamıyorsunuz. Motorun incelemesi 3 ay önce tamamlanmış, ve bu zamandan beri bana hiçbiryerden ulaşılmadı veya ben bilgi almaya çalıştığımda verilmedi. En son çare araya adam koymak oldu, ve 5dk içerisinde çözülüp 1 saat içindede karakola gidip ifademi verdim. Gerekli belgeleri karakoldan verdiler ve ondan sonra 7 eminden çıkartmaya gittim aracımı. Boş boşuna 3 ay fazla otopark ücreti ödedim ve bana sadece otopark 6400tlye patladı. Karakoldan şase numarasını çaktırabileceğime dair belgeler verildi, mühendisler odasına bu belgelerle gidip onlarda 1-2 dk incelemeden sonra işlemleri tamamladı. Burayada 1400tl gibi bir ücret verdim. Motoru çıkarttıkdan sonra eksikleri yaptırıp muayeneden geçirdim motoru. Mühendisler odası ve muayene belgeleri ile notere gittim ve orayada çekme belgesi kaldırma + Şase işlemi için 900TL ödedim. En son iş çaktırmaya geldi, yetkili şase çakım merkezine gittim ve orayada 300 TL bayılarak bütün işlemleri tamamladım. En son plaka yı takıp motoru trafiğe çıkartabildim. Kimsenin başından böyle bir olay geçti mi bilmiyorum ama. Yaklaşık 1 ayda çözülecek olan bu olay için devletin vurdumduymazlığı sonucu 7 ay uğraştım. Ve hem yüklü bir para hemde vakit kaybı oldu. Ha unutmadan eklemem gerekirse, devlet hakkımda evrakda sahtecilikden kamu davası açtı ve 10. ayda mahkemem var. Kendi ruhsatta adım yazan motoru çalmakla suçlanıyorum bakalım hayırlısı.