Motor park halinde şiddetli yağış olursa ne olur ?

Merhabalar. Dün Scooter alarak motor dünyasına giriş yaptım. Motoru aldığım gibi İstanbulda 3 günlük yaağışlı hava bekleniyormuş :pr:

Şu an çalıştığım yerde, kapalı garajda. Ama eve dönerken götürürsem evin önünde yağmur yiyecek. Yağmur yağışı motora ne gibi zarar verebilir? Yağmurdan sonra nelere dikkat etmem gerekir ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
scooter zaten bu işlere daha rahat gelen bir makina rahat ol.komple kapalı bir sistem zincir vs de yok o yüzden yağmurda sürmek falan daha rahattır motorlara görede.ama tabiki dikkat etmen gereken noktalar var kadran gibi.ayrıca zaten her motorcunun olması gereken motor brandası almak durumundasın.toz yağmur gözden saklama gibi işe yarıyor.al bi branda düşünme rahat et.M beden muhtemelen olucaktır

motor park halinde iken şiddetli yağış olursa motor ıslanır!

Beleşe yıkanmış olur, yağmurun kalitesine göre temizlemekten öte biraz kirletebilir de. Onun haricinde suya sok çıkar(tabi abartmadan) birşey olmaz merak etmeyin.

Makinenin yağmurdan etkilenmesi için kaba tabirle en az tekerinizin aks hizasının üzerineki suda seğretmeniz lazım. Motosikletinizi yağmurda da kullanabilirsiniz, karda da. Ekipmanınız ile lastikleriniz yeterli ve uygun, tecrübeniz ve biraz da cesaretiniz olsun yeter :wiinkk:

Beleşe yıkanmış olur, yağmurun kalitesine göre temizlemekten öte biraz kirletebilir de. Onun haricinde suya sok çıkar(tabi abartmadan) birşey olmaz merak etmeyin.

Makinenin yağmurdan etkilenmesi için kaba tabirle en az tekerinizin aks hizasının üzerineki suda seğretmeniz lazım. Motosikletinizi yağmurda da kullanabilirsiniz, karda da. Ekipmanınız ile lastikleriniz yeterli ve uygun, tecrübeniz ve biraz da cesaretiniz olsun yeter :wiinkk:

Ne güzel söylemişsin lakin benim motosikletin üzerine hep kalitesiz yağmur yağıyor :queen: ne zaman yağsa kuruyunca çamur gibi oluyor nokta nokta mecbur bende kurumadan siliyorum bu yöntemle bedavaya yıkanmış oluyor

scooter zaten bu işlere daha rahat gelen bir makina rahat ol.komple kapalı bir sistem zincir vs de yok o yüzden yağmurda sürmek falan daha rahattır motorlara görede.ama tabiki dikkat etmen gereken noktalar var kadran gibi.ayrıca zaten her motorcunun olması gereken motor brandası almak durumundasın.toz yağmur gözden saklama gibi işe yarıyor.al bi branda düşünme rahat et.M beden muhtemelen olucaktır

Teşekkürler cevap için. Branda aldım ama orta dereceli bişey aldığım için yağmur geçirir mi bilmiyorum.

Diğer cevaplar için ve ıslanır diyen arkadaşlara da teşekkürler :mrgreen:

Birde lastiklerimin ne lastiği olduğunu nasıl anlayabilirim ? Kış lastiği mi yaz lastiği mi nerden öğrenebilirim ?

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Hazır başlık açılmışken bende sorayım, kalabalık olmasın.

Az kaldı motosikleti alıyorum, evin bahçesine ufak bir garaj yapacağım ancak biraz zaman alabilir.

Motorun üstüne branda örteceğim , bu süre içersinde İzmir sıcağı ve yağışını düşünürsek

Branda ile motor ıslanmayacaktır, sanırım yağmurun bir sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum.

Ancak yazın gölgede 40 dereceye kadar vuruyor sıcaklık, sürekli branda örtülü olarak güneş altında duran bir motora ne gibi zararı olur?

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Örütülü olarak direkt güneş ışığı vurmaz ise 50 C bile olabilir güneş ışığına direkt maruz kalınca aldığı zararın neredeyse hiçbirini almaz

Teşekkürler cevap için. Branda aldım ama orta dereceli bişey aldığım için yağmur geçirir mi bilmiyorum.

Diğer cevaplar için ve ıslanır diyen arkadaşlara da teşekkürler :mrgreen:

Birde lastiklerimin ne lastiği olduğunu nasıl anlayabilirim ? Kış lastiği mi yaz lastiği mi nerden öğrenebilirim ?

Lastiğinizin yanak kısmındaki yazıların olduğu tarafı inceleyin, kar tanesi simgesi var ise kesinlikle kar lastiğidir. Diğer lastiklerden kolay ayırt edilebilmesi için bu kabartma kar lastiklerinde var, yoksa tam olarak ne olduğunu öğrenmek için marka ve modelini internette aratıp bakmanız yeterli olacaktır.

Lastiğiniz iki yılı geçkin süredir üzerindeyse veya lastik performansından memnun değilseniz, hafif su dahi gördüğünde kayma yapıyor ve güven hissi vermiyorsa başka birşeyi beklemeden lastiklerinizi değiştirin. Motosikletin otomobil gibi olmadığını, lastik konusunda anormal derecede takıntılı ve hassas olduğunu unutmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar