Motor önerisi

Merhaba arkadaşlar ilk motorumu alacağım 2 kere motosiklet eğitimi aldım.butcem 18-20000 dolaylarında.sifir ya da 2. El öneriler verir misiniz.tarz olarak naked,street enduro,commuter tarzı birşey olabilir.
Benim aklımda Suzuki inazuma,ktm 390(eski kasa) ,CB 500 f, birazda daha para ayarlayabilirsem nc 750 s gibi seçenekler mevcut.siz ne dersiniz?

Senin seçeneklerin senin tecrübene göre çok ciddiyetsiz. Yebere cevabı iyi sana.

Bi duke 390 kullan karar ver bence çok seri bi alet müthiş bi gaz tepksii var çok eğelnceli onun yanında cbr500r öneririm şiddetle.

Yahu ne YBR si daha ciddi cvp verecek kimse yok mudur?

Bence 250cc den yukarı çıkma, 2 kere eğitim aldım demişsin de hangi motorla ne kadar eğitim aldın onu yazmamışsın. Senin seçeneklere göre inazuma daha uygundur. Farklı model dersen MT 25, duke 200, pulsar 200 ns-rs (yada ner neyse) bence bunlara bak. Büyük motorlar iyi değildir, küçük bak az yakar iyi kaçar...

150-250 CC idealdir dostum. Eğitim başka bir şey, tecrübe başka bir şey unutmamalı...

Eğitim sürecinde CBF 150, ns 200 ,MT 07 ve nc 750 x kullandım, eğitimin önemli kısımlari hep CBF ile oldu.cbf den sonra en çok MT 07 kullandım.
MT 07 yıl pek sevemedim pek agresif geldi bana.
Bu arada motosikleti istanbulda kullanmayacagim kucuk bir Anadolu şehrinde kullanmak icin alıyorum pek trafik yok işe gidip gelmek için kullanacagim.

selam
benim motor ehliyeti alacak çocuklarımı yamaha akademiye götürdüğümde 1 eğitimden sonra en az 500 km motor sürdükten sonra 2 eğitime aldıklarını daha önce gelmememiz konusunda bilgi vermişlerdi. size bu peş peşe eğitimi veren yer neresi merak ettim .
bence size 150 cc yeter marka olarak ne alırsanız alın 1-2 sene sonra satar ne istiyorsan onu alırsın

Al bi tane superlight 200 şekline şemaline ve sağlamlığına göre ucuz fiyatı parça konusunda sıkıntıda yaşamazsın tam harley tarzı :) :) İlerliyen süreçlerde de daha büyük düşünürsün bi anda çok fazla tecrüben olmadan büyük motorlara sarılma derim o zamana kadarda tecrüben de artar ve kafana yatan motorda bulursun acele etme pişman olursun.

Son düzenleme:
Yazdığın motorsikletler birbirlerinden bağımsızlar yani hepsi güzel aslında ama ne amaçlı kullanıcaksın o önemli ?

Suzuki inazuma gerek şehir içi gerek şehir dışı ideal ama biraz ağır ve hantal hızlanma konusunda.
ktm 390(eski kasa) bizim mahallede bi çocuk var hızlı giden arabalara fişek diyo :) bu motoru alıcaksan fişeklersin :)
CB 500 f bu motoru kullanmadım ama kullananlara sordum çok rahat ve güzelmiş
Nc750 bunada binmedim ama gene uzun yol için çook ideal bir motormuş duyumlarını çok aldım kötü diyen olmadı :9

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de motora başlamadan Yamaha YR1 ve Honda GS1 eğitimleri almıştım. Senin de benzer eğitimleri aldığını farzediyorum. Kapalı alanda verilen bu hakimiyet eğitimlerinde herşeyden öte normalden daha kaliteli asfaltta eğitim alıyorsun. Ben Honda'da eğitim alırken kar yağıyordu ve CBF nerdeyse hiç kaymadı. Yine bu eğitimler 30-40 km gibi nispeten düşük hızlarda verilmekte, bu nedenle normal hayat ve yol çok farklı. Berbat bir asfaltta, trafik içerisinde, daha yüksek süratlerde motor kullanacaksın. Bence gaz tepkisi sert ve de cüsse olarak ağır motor ile başlama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar