Artçı konforu önemliyse vstrom 650 önerebilirim, hatta 2016 ve önceki kasalar çok daha iyi, XT modelini alırsanız tel jantları ile bozuk yollarda da daha rahat olursunuz.
Ben geçen sene 9 yaşındaki 2015 model vstrom 650 XT aldım, eşim daha önce motora yakından bile bakmamıştı, vstrom alınca o da heves etti, geçen yıl ben motorla yalnız gezip motora alıştım, bir yandan ona da ekipman topladık, bu baharda birlikte gezmeye başladık, ilk turda 250km yol yaptık, eve dönünce rahatsız oldu mu bir daha gelmem diyecek mi diye sorunca bir dahaki tura Yunanistan'a geçelim dedi, sonraki turda çadır vb. kamp malzemelerini de yükleyip yunanistana geçtik bir günde 450km yol yaptık, tek sıkıntısı sıcak havada mont ve bot rahatsız etmiş, iki günde 700km yol yapıp eve döndük. 3lü çantalar yüklü, arka çanta üzerine çadır ve uyku tulumu bağlı haldeyken 120-130km/saat hızlarda çok rahat iki kişi gidebiliyoruz hatta Edirne'ye kadar TEM otoyolundan 140-145 civarı hızlarda gittik motor hiç zorlanmadı. Bozuk yollara da girdik, köy yollarında da sürdük, otobanda da rahat ettik.
Bu bütçe dahilinde vstrom 650 rahat bulursunuz, bunları kullananların çoğu 3lü çanta seti falan zaten almış oluyorlar, kalan parayla da eksik aksesuarları tamamlamış olursunuz. Ben motoru aldığımda 31bin km'deydi, bu motorlar için bu düşük km sayılır, 36bin km'de ağır bakımı yaptırdım bujiler değişti senkron ayarı yapıldı, fren hidrolikleri ve soğutma sıvısı değişti, ön amortisörlerin yağı ve keçeleri değişip bakımı yapıldı, hala sıfır motor gibi sorunsuz kullanıyorum, niyetim 100bin km yapmak bununla.