Motor ömrü konusu

Ben yağ üreteyim 100 TL ye satayım benim yağ dahamı kaliteli ? Bi şeyden anlamayan insanlarımızın kullandığı bir yöntemdir bu hocam. Parası fazlaysa her zaman kalitelidir.

Hocam, bir gün yağ lazım oldu, motoru yeni almışım, sağını solunu sıkarken cart diye yağ tapasını açtım :cherry: Boşaldı yağ. Gittim benzinlikleri gezdim, birinde buldum 4t motosiklet yağ. Aldım, kasaya 50 tl uzattım, 40 tl geri verdi. O yağ hiç açılmadıi hala duruyor malzemelerin arasında. Güvenip koyamadım. 100 tl olunca kaliteli olur demiyor kimse. Ama castrol var, ipone var, benim kullandığım shell var. Bir de babamların benzinlikte 12 tlye satılan seahorse var. 1 castrol veya shell parasına 2 tane, ipone parasına 3 tane seahorse alabiliyosun. Tercih senin.

arabalar için magnetech var 50 ila 60 tl. açık yağ var 15 tl. marş alışı, rahat ve sessiz çalışışı, kolay devir döndürmesinden dolayı magnetech alıyoruz. yoksa malmıyız niya açık yağı almayalım.

İşte öyle diyorlar hocam direk körü körüne iki şeyi paraya göre kaliteli diyorlar. Kaliteyi belirleyen yağın özellikleridir demek istedim. Milletimiz direk diyorki o kaç para 15 lira o yağ hakkında firma hakkında bişey bilmiyor diyorki o dandiktir. Gidip pahalı olanı alıp kaliteli diyor. Her pahalı mal kaliteli değildir. Benim fikrim bu

İşte öyle diyorlar hocam direk körü körüne iki şeyi paraya göre kaliteli diyorlar. Kaliteyi belirleyen yağın özellikleridir demek istedim. Milletimiz direk diyorki o kaç para 15 lira o yağ hakkında firma hakkında bişey bilmiyor diyorki o dandiktir. Gidip pahalı olanı alıp kaliteli diyor. Her pahalı mal kaliteli değildir. Benim fikrim bu

Öyle değil o işin aslı dostum. Bilindik markalar bu işin argesine para harcıyor, yağın ideal özelliklerini inceliyor, hangi sıcaklıkta hangi tepkiyi verdiğini ölçüyor. Piyasada bazı markalar rafineriden yağı alıp 2 katkı ekleyip şişeleyip 3 kuruşa satıyor. Fiyatının cazibesi zaman içinde motor sorunları olarak dönüyor bize. Tabiki en pahalı olan en iyidir demiyoruz, ama en ucuz olan iyi değildir bunu da biliyoruz.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar