Motor neden sesli çalışır yada sessiz çalışır yardım edin?

Selamlar Aranıza yeni katıldım ilginç bir soru oldu ama açıklayayım ben 2005 model bir yamaha ybr 125 aldım şuanda kullanıyorum ama geçen 2004 modelini gördüm adam çalıştırdı boşta hiç çalışmıyor gibi yani yanında yat yatarsın ama benim motoru ben çalıştırıyorum gaz vidasından ayar yapıyorum vs. devrini düşürüyom okadar rahat çalışmıyor sanki böyle gidip geliyo gibi çalışıyor vidadan gaz verincede bağırıyor birtürlü arayı bulamadım şuanda eski şekliyle yani pat pat ederek çalışıyor ama 2004 modelde gayet sakin sessiz çalışıyordu bir arza var ama çözemedim ne yapmalıyım sizce bi fikir verin sorun eksozdamı yoksa

anladıgım kadarıyla motordan pek anlamıyorsun tek yapman gerek ne biliyomusun hava filtresini temizle ve karburaötünü temizle sitemizde resimli karburatör temizliği mevcut

http://www.motosiklet.net/forum/mt-...6-karburator-temizligi-resimli-ybr-125-a.html

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:00 ----------

birde su varki motordan mı ses gelmiyor motorun çalışmasımı duzgun deil hani ben sana en basit halini söledim supap lardan ses geliyo olabilir ybr kronik sorunlardan ( krank )tan ses geliyo olabilir egzantirikten geliyo olabilir.binbir türlü ses olabilir yani.

ses derken egsoz pıt pıt diye çalışıyor hani dersinki heralda istop edecek gaz ayarını artırıncada fazla bağırarak çalışıyor ama bahsettiğim motor çok sessiz çalışıyordu hiç titreme yoktu benim motor çalışırken hafif sallanıyor çok hafif cevap için teşekkürler zaten karburatörün temizlenmesine baktım bu siteden ama ben öyle ince ayarlar yapamam sökecen vs. yaparken başka yerini bozarım vs. neyse böyle basit tek vida sök hallet bişeyler varsa yapayım mesala arka firenimi kendim ayarladım arka vidadan iyi tutuyor şimdi:)

ses derken egsoz pıt pıt diye çalışıyor hani dersinki heralda istop edecek gaz ayarını artırıncada fazla bağırarak çalışıyor ama bahsettiğim motor çok sessiz çalışıyordu hiç titreme yoktu benim motor çalışırken hafif sallanıyor çok hafif cevap için teşekkürler zaten karburatörün temizlenmesine baktım bu siteden ama ben öyle ince ayarlar yapamam sökecen vs. yaparken başka yerini bozarım vs. neyse böyle basit tek vida sök hallet bişeyler varsa yapayım mesala arka firenimi kendim ayarladım arka vidadan iyi tutuyor şimdi:)

anlaşılan taze gelinsin merak etme o motor kullandıkça sende yavas yavas öğrenirsin bişeyler becermeyi ama bnm tavsiyem git bi ustaya göster sesi dinlesin !

şarkıcı yapmasın bizim motoru usta :mrgreen: karburatörde bi vida varmı orayı çıkarınca ordan pislik akıyomuş o vida hangisi acaba yada benmi yanlış anladım

şarkıcı yapmasın bizim motoru usta :mrgreen: karburatörde bi vida varmı orayı çıkarınca ordan pislik akıyomuş o vida hangisi acaba yada benmi yanlış anladım

karbüratörün en alt seviyesinde ucunda hortum bulunan bir çıkıntı üstünde olan vida..
ne kadar çok tamlama yaptım yaw:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar