motor ne kadar süre yatırılabilir????

merhaba arkadaşlar. nisan ayında bir EN500 aldım. lakin eylül başında öğrenci değişim programıyla bir dönem okumak için yurt dışına çıkacağım ve motoru burada bırakmak zorundayım:pr:. dönüşüm şubat başı gibi olacak yani motorumu 5 ay gibi bir süre kullanamayacağım:salut:. bu kadar süre boyunca yatması bi sorun olur mu?:silent: motorumu motosikletten bihaber aileme bırakacağım onlara ne gibi öğütler vermem gerekir. beni bu konuda bilgilendirirsenin çok müteşekkir olurum:)

öncelikle akünün elektrik bağlantısını motordan ayır.
ben 15 gündür motoru hiç çalıştırmadım dün izine çıktım ve motora binicem, bide ne göreyim akü bitmiş !!
yeni taktığım alarmdan şüphelendim ama başka bi sebebide olabilir.

aküyü sök
motoru muhafazlı biyerde tutmaya çalış
benim tavsiyelerim bunlardır ...

5 Ay beklemsinden bir sorun olmaz. Yapman gerekenler şöyle:
1-Depoyu ya ağzına kadar benzinle dolu bırak yada tamamen boşalt. Her iki durumda da içinde rutubet oluşmasını engellemiş olursun.
2- Mutlaka orta sehpaya koy, yan ayak üzerinde bırakma. Mümkünse tahta bir zemine çek betonda durmasın.
3-Aküyü kesinlikle sök.
4-Gelince motor yağını komple değiştir.
Bunları yaparsan gelince bir sorunla karşılaşmazsın. Eğer kapalı değilde açık ta bırakacaksan mutlaka üzerine örtü al ve en azından doğrudan yağmur kar güneş görmeyecek bir saçak altına falan çek.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Bugun ben bunu ogrendim.
Bilgi verenlere tesekkur ederim, benim de isime yarayacak aciklamalardi.

arkadaşlar bilgisini benimle paylaşan herkese teşekkür ederim. umarım döndüğümde diğer motorcularla daha fazla zaman geçirir daha fazla şey öğrenme imkanına kavuşurum. kalın sağlıcakla :king:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar