Motor nasıl temizlenir?

Arkadaşlar ben yeni motora başladım. Başlangıç için Seyhan 250c aldım. İyimi ettim bilmiyorum!! Neyse en azından ilk gazımı aldı. Motorun krom ve diğer aksamları nasıl temizlenir. Paslar nasıl giderilir. Bu konu daha önce forumlarda yayınlandı mı? En azından ben bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

pasları wd40 veya pas vekireç sökücüyle temizleyebilirsin.
ben motoru direk suyla yıkıyorum bişi olmuyo :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bas hortumu , kovaya da pril ve su dök... başla fırçalamaya.. sonra fazla basınç yapmadan suyla yıka.. kurula.. bitti. pas için herhangi bi pas sökücü kullan. parlatmak için pasta cila kullan.

:bounce: bak kardeş piyasadaki pril miril bunlarda fosfat var vefosfat boyanın üzerindeki koruyucu ve parlatıcı maddeyi alıp götürüyor benden sana tavsiye

al bi sonax şampuan zaten onlar konsantre oluyor tepe tepe kullan

grenajlar içinde özel bazı gümüş parkatıcılar gibi özel kremler oluyor bunların avrupa olanları makbuldur adını hatırlayamıyorum

ama bunları züccaciye dükkanlarında bulabilirsin dikkat et yanlış alma sonra pişman olursun ama bak sana bi önerim var bu kremlerden 5 yıldızlı otellerde çok kullanıyorlar ama adı kaol olan değil.git dedeman/ist oteline mesela orda bellcaptain behçet demir(lobide) var ona saldırayın selamı var de seni meydancı dediğimiz temizlik görevlisiyle görüştürsün ordan öğrenirsin ok :bounce:

Herkese cevapları için teşekkürler,
Prometheus yanlışlık olmuş, farkettiğimde çok geç kalmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar