Motor nasıl temizlenir, grenaj nasıl parlatılır?

Selam arkadaşlar;

2-3 günde bir motorumu temizlemeye çalışıyorum. Bulaşık süngerinin yumuşak yeriyle ve bulaşık deterjanıyla köpüklü siliyorum ve sonra az nemli bezle duruluyorum. Sonra karşısına geçip bakıyorum pek bir farklı yok gibi geliyor.

Daha temiz ve parlak olması için bildiğiniz yöntemler varmı? Grenaj parlatmak için kullanılan spreyler gerçekten işe yarıyormu yoksa para tuzağımı?

Son sorum motorumu benzincide yıkatsam ne olur? Daha iyi temizlenirmi?

Teşekkürler...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
pasta sürebirilirsin zamanla parlayacak ve boyanın omru uzayacaktır...

::yanliss:::saad:: Yanlıs yonlendırıyorsun arkadasım pasta demek ınce zımpara demektır bunu ınce cızıklerı cıkarmak ıcın kullanırsın fazlası zarardır bıle bırak boyaya omur katmayı mahvedersın bence benzıncıyı bılmemde yıkamacıda yıkatıyorum ılk once ılac sıkıyor 5 dk beklıyoruz ılac dedıgım bole heryerını kopuk yapıyo sonra tazıklı su ıle yıkıyor sonra guzelce kuruluyorlar ve gayet parlak oluyo he sen dersenkı gıcır gıcır olsn o zaman Cıla alacaksın bıde yumusak cızmeyen kuru bı bez baslıcaksın surup ovalamaya :cat:

nitrious a katılıyorum köpüklü yıkama yaptır..fırçasız süngersiz..ben arabayı yıkatmıştım yeni gibi yapıyorlar bide parlatıcı sıkıyorlar..:queen:

::yanliss:::saad:: Yanlıs yonlendırıyorsun arkadasım pasta demek ınce zımpara demektır bunu ınce cızıklerı cıkarmak ıcın kullanırsın fazlası zarardır bıle bırak boyaya omur katmayı mahvedersın bence benzıncıyı bılmemde yıkamacıda yıkatıyorum ılk once ılac sıkıyor 5 dk beklıyoruz ılac dedıgım bole heryerını kopuk yapıyo sonra tazıklı su ıle yıkıyor sonra guzelce kuruluyorlar ve gayet parlak oluyo he sen dersenkı gıcır gıcır olsn o zaman Cıla alacaksın bıde yumusak cızmeyen kuru bı bez baslıcaksın surup ovalamaya :cat:

abi özür dilerim cila demek istemiştim.:wiinkk:

yer yer beni baya korkutuyorsunuz valla. inanilmaz öneriler (tamam burada bir yanlis olmus, ama agir bir yanlis ...), inanilmaz fikirler ortaya atiliyor ...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
En güzel yıkama köpüklü süngerle yıkayıp yağmurun altında durulanmasını beklemek....Kurulama zahmeti kalmıyor...Hemde çok parlıyor....

Sakın üzün süreli güneşin altında bırakmayın....

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşım grenaja pasta masta sürmeyin daha mat olur pişman olursunuz..
cila derseniz ayrı mesele...

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben tectane adli markanin silikon spreyini kullaniyorum uygulamasi cok basit kaliciligi parlakligi harika grenajlari yenilemeside cabasi tavsiye ederim ayrica siyah plastik aksamlarada uyguluyorum :)

arkadaslar sızın o sungersız yıkama dedıgınız aslında cok zararlı kımyasallar ıcerıyor kırlerı fırca surmeden temızlemek ıcın cozucu konuor bızzt servıste karısımı hazırlayıp yıkıyorduk ve en basıtı 10 dk kdr tuttugnzda jant kapagının ustendekı boyaları cozuyor yapıcagınız kalıtelı otomobıl yıkama sampuanları var ama sadece kpurtmek amaclı sonrada cıla alıp ustuple yedırıp parlatıcaksınız yıkama ıslemı golgede yapılmalı yoksa sebeke suyu fena halde leke leke kalı...

Yıkmayı araba şampuanıyla yaparım sonrada hologram varsa ince pasta yaparım sonra kaliteli meg cila kullanırım sonrada siyah olduğu için show car glaze var megin onu sürerim en sonda megin mor waxı var onunla boya korumamı yaparım bunlarn hepsini gölgede yapmak şart arabalarımızdada aynı adımları uygularım

şu benzinliklerdeki köpük iyi bir sey değil ha. motorumu köpük ile takribi beş altı kere yıkadım, matlaşma meydana geldi. yıkamadan sonra ne kadar silersem sileyim, parlamiyor motor.

sizin yıkama ve parlatma önerileriniz nedir sayin arkadaşlar?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
konuyu nede güzel hortlatmışsınız :) cila kullanın köpüklü yıkamadan sonra, cila parlatır boyayı aynı zamanda dış etkenlerden korur.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
yıkamadan once heryeri gazyagli bez ile silsek nasil olur acaba?

gazyağını heryerde kullanmak yanlış olur, sadece hareketli metal kısımlarda kullansanız daha iyi olur. gazyağını boya üzerinde kullanmak pek faydalı değildir diye düşünüyorum.

Biz sifir gibi yapiyoruz ama parayla. Reklam yapmayayim o yuzden :)

Selam arkadaşlar;

2-3 günde bir motorumu temizlemeye çalışıyorum. Bulaşık süngerinin yumuşak yeriyle ve bulaşık deterjanıyla köpüklü siliyorum ve sonra az nemli bezle duruluyorum. Sonra karşısına geçip bakıyorum pek bir farklı yok gibi geliyor.

Daha temiz ve parlak olması için bildiğiniz yöntemler varmı? Grenaj parlatmak için kullanılan spreyler gerçekten işe yarıyormu yoksa para tuzağımı?

Son sorum motorumu benzincide yıkatsam ne olur? Daha iyi temizlenirmi?

Teşekkürler...

Benzinliklerde yoğun kostik var köpükte, zamanla solma yapıyor boya. Pasta boyanı inceltir. Cilalı şampuan kullanabilirsin. Direk cila uygulayabilirsin. Ziebart tarzı yerlerde cila+boya koruma yaptırabilirsin. Bulaşık süngeri yerine daha kaliteli mikrofiber kullanabilirsin. Silmek/kurulamak için ise, gerçek güderi kullanabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar