Motor Muayenesi

Cuma günü motorumun muayene son günü saat 17:30'a randevu aldım.
Genel sorularım

- Eksoz gazı emisyon ölçümünü orada mı yaptırmak mantıklı ilk defa yaptıracağım (40 tl + kart 7 tl=47 tl)
- Motorum kirli 2013 trafiğe çıkışlı doğal yollar dışında (Yağmur , Kar , Dereye girmek) sadece 3 kere yıkandı.Başka sorunu yok yıkamak şart mıdır ?
- Motosiklet için gerekli olan ekipman : Kask ve koruyucu gözlük.
Kaskın vizörü yok ise koruyucu gözlük gerekli , kaskımın vizörü yok ama normal gözlüğüm var sayılır mı ?

motosiklette eksoz gazı ölçümü olmaz, yıkamaya gerek yoktur, kaskın olsun yeter

Cuma günü motorumun muayene son günü saat 17:30'a randevu aldım.
Genel sorularım

- Eksoz gazı emisyon ölçümünü orada mı yaptırmak mantıklı ilk defa yaptıracağım (40 tl + kart 7 tl=47 tl)
- Motorum kirli 2013 trafiğe çıkışlı doğal yollar dışında (Yağmur , Kar , Dereye girmek) sadece 3 kere yıkandı.Başka sorunu yok yıkamak şart mıdır ?
- Motosiklet için gerekli olan ekipman : Kask ve koruyucu gözlük.
Kaskın vizörü yok ise koruyucu gözlük gerekli , kaskımın vizörü yok ama normal gözlüğüm var sayılır mı ?

Muayeneden geçince buraya nelere dikkat ettiklerini yazar mısın?

Dün muayeneye soktugum motosikletim.Muayeneden ,ön farın çatlak olması sebebiyle ağır kusurlu olarak geçmemiştir.Bugün tekrardan gidicem başka bir far camı takıp.GEldi geldi piyango bize vurdu .Yani frenlerden sıkıntı çıkar diye medet umarken.Çatlak fardan geçemedik iyimi.

Gaz emisyon felan yok motosiklette.Dikkat edilecek hususlar.Ayna sinyaller stop far frenler .

1) far sinyalizasyon, calısıp calısmadıgı ve far ayarı(en azından butun lambaları temizle)
2) ön arka fren müşirleri, fren güçleri-tutup tutmaDIGI
3) motor ve sase numaraları

bende baska bişeye bakılmadı

Lastiğin bitik değilse,Gösterge, Far,Sinyal, Korna çalışıyorsa muayneden geçiyorsun

Motoru yıkatsan daha iyi muayeneci adam ön amortisörleri ve gidonu bolca mıncıklıyo, ön tekerde boşluk varmı diye bakıyo. Elleri kirlenmesin garibanın :cherry:

Ali1903: Yarın yine kirlenecek
clabber :47 tl kardayız o zaman , zarardan kar , kaskın ön camı yok yarın 120 tl'ye bir FF350 buldum onu alacağım
EthanHunt: Kesinlikle yazacağım
Macit250: Kirli ve sorunsuzuz ya da öyle sanıyoruz
cenkito: Farları dışardan silerim artık , diğerleri tamamdır sonuçta ilk sahibi benim motorun
UNdocab: Lastikler Billas bitmez :)diğerleri tamam hayırlısı
Mengu16 : Abi her işin zorluğu var

Sorun yok geçersin. Arka tekeri kaydırabiliyorsun inşallah.
Benimde geldi muayenem ama bir ay geciktirecem.

arkadaşların dedikleri gibi motosiklette egzoz muayenesi yok. teknikere kalmış nereye nasıl bakacağı. genel olarak farlar, sinyaller, frenler ve lastiklere bakarlar o arada başka yerleri de kurcalayabilir süspansiyon vesaire. ben gittiğimde motoru inceledikten sonra boş muayene istasyonunun arkasındaki boş alanda 20-30 km hıza çıkıp fren yapmamı söylediler. sonuç olarak ayarsız farlar ve arka çanta hafif kusur olarak yazılıp motor muayeneden geçti. arka çanta mevzusunu sorunca şuan yasak değil ama ileride yasa çıkacak çantaları ruhsata işletmek gerekecek dedi, yav he he diyerek ayrıldım 2 sene geçti yasa hala çıkacak :) unutmadan kaskın mutlaka yanında olsun.

Motorumu muayeneye sokacağım yarın. Çok heyecanlıyım..

Çekme halatı, takoz, yangın tüpü, ilk yardım seti ve üçgen reflektör götürmelimiyim

teşekkürler
::fool::

İşlem tamam

- Motosiklerlerde eksoz gazı emisyon ölçümü yok
- Kirli olması sorun değil
- Yeni kask almıştım ama yinede arkadaşa sordum , normal gözlükte olduğundan muhtemelen geçeceğini söyledi.

Sistem fena değil , arkadaşlar yardımcı zaten maslakta ki yer ufak bir dükkan,karşında küçük motosiklet parkı var.Genel olarak Lastikler ve sinyaller, farlar,fren lambaları ve frenler önemli.Benim farımın uzun ve kısada ayarları yüksek ve hafif sapma olduğundan hafif kusurlu geçtim.Onlarıda servise gittiğimde düzelttiririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar