Motor Muayenesi için SRC Şart mı?

Merhaba Arkadaşlar

Bugün bir arkadaşım Motosiklet muayenesi için artık ruhsat sahibinin SRC belgesi olması gerektiğini, olmadığı takdirde muayene yapılmadığını söyledi.

Bana pek inandırıcı gelmedi, İnternet'te flnda araştırdım ama bulamadım.

Doğru mu bu ?

SRC belgesi, yük ve yolcu taşımacılığı yapmak isteyen tüm ticari araç sürücülerinin almakla yükümlü oldukları bir belgedir. Bir başka açıklamayla karayolu taşımacılığı yapacak olan tüm sürücüler mesleki yeterlilik belgesi olarak da bilinen SRC belgesini almak zorundadır.

Motosikletle uzun yol şoförlüğü yapılmayacaksa src ye gerek yoktur...

SRC
SRC 2
SRC 4
Psikoteknik vs.bu tabirler Jiminin dediği gibi Yük ve yolcu vs.taşımacılığında kullanılır

SRC belgesinden kasıt sanırım Sürücü belgesi(ehliyet)

Mevzuat bazen değişiyor,ehliyet istenmiyor fakat yinede muayene'ye gittiğinde öğrenebilirsin.

Bazı muayene istasyonlarında motosiklet için gerekli tedbir ve tertibat olmadığından şoföre yaptırıyorlar kontrolleri verilen talimatlarla. Lakin SRC ticari statüsü olan araçlar için geçerli. Motosiklette öyle bişey yok. İçin rahat olsun.

herkesin bilgisi var.. src ve motosiklet :) arkadaşına selam söyle...

Arkadaşın büyük ihtimal su,tüp hatta yevmiyeci taşıyan sepet mı desem römork mu desem arkasında ondan olan motorları kast etmiş .

Arkadaşına selam söyle hayırlı işleri olsun :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende src ve psikoteknik var , geçtiğimiz gezide uçhisar kalesine girerken öğrenci kimliği diye gösterdik 😁 onun haricinde 4 yıldır hiç bi işime yaramadı ..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar