Motor Montu Temizliği

kuru temizlemeciler motor, kayak montlarini 30-40 tl'ye yikiyorlar. pazarliksiz vermeyin 20'ye yaptirmistim.

Korumaların çıkmadığına emin misiniz?
Şuana kadar aldığım tüm montların korumaları çıkıyor ve çok rahat çamaşır makinesine atıp yıkıyorum.
Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım.
Ama korumaları çıkarmadan atmayın zira çamaşır makinenizi bozabilirsiniz.

Su geçirmez ürünler özelliklede motosiklet montları kesinlikle çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır. Su geçirmez olan madde ısı ile tepkimeye girip su geçirmezlik özelliğini zamanla yitirir. Kuru temizlemeye verirsen uygun bi fiyata yıkayacaklarına eminim.

soa

Sadece sırt koruması çıkıyor dirsek korumalıkları melasef çıkmıyor hem iç hem dıştan inceledim ama yeri yok. Kuru temizleme olayında da sonucta sıcak buharla yapıyorlar diye biliyorum o korumalıklara zarar verebilecek sıcaklıkta olabilir mi??

banyoda ılık, sabunlu su ile yıkayın, durulayın. motor montu bu, ne kadar temizlense kardır.

hocam dirsek ve omuz korumalarıda çıkıordur kolları iç ısımlarına bir bakın derim ben bilek kısmından benim venom marka montum var ve bilek kısmına yakın bir yerden çıkıyor dirsek korumaları. omuz korumalarıda yalnış hatırlamıyorsam tam omuz hizasından bir yerden çıkarılabiliyordu.

Korumaları çıkarıp makinede yıkayabilirsiniz ama su geçirmezlik özelliği gidiyormuş. Bunun için ayrı temizleyicisi satılıyor motomarketlerde, onu kullanınca su geçirmezlik özelliği kazanıyormuş, ben de araştırdım ama cesaret edemedim henüz.

Kuru temizlemeci de makinasına atıyordur öyle buharla falan temizlediklerini sanmıyorum.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sorun olmaz kardeşim.
Korumalıklar eğer makinede yıkandıktan sonra deforme olamayacak malzemedeyse ve çıkartılmıyorsa makinede uygun programda yıkanabilir.
Ben anneme yıkatmıştım,gayet güzel temizlenmişti :)

Ben şahsi olarak tonla para verdiğim revit montumu makineye atmaktan korktuğum için kuru temizlemeciye vermiştim. Tertemiz yeni gibi gelmişti.

İsyerimdeki buhar makinasi ile temizliyorum hem kask hem mont temizligi yapiyorum :))İlk gunku temizligine geri geliyor isteyen montunu birakip temizletebilir

Korumalar.Muhakkak çıkar.Belki fermuarları çok derinlerdedir.Ben korumaları çıkartıyorum.30 derece yazıyor.montta.30 derecede yıkıyorum.

montun üzerinde bi yerde yıkama talimatı olması lazım, ona uyunuz. mesela benimkinde sadece 30 derecede elde yıkanması tavsiye ediliyor, diğer yıkamalar zarar veriyor. ben de ılık suda deterjanla biraz bekletip, sonra bi aşağı bi yukarı kaldırıp kaldırıp indiriyorum:cherry:tabi sabun kullanmak daha mantıklı olabilir. kuru temizleme denilen şey ise tam bilgim yok ama sanırım fazlasıyla kimyasal bir olay, monta zarar verebilir, bilhassa su geçirmoyosa bu özellik gidebilir

soa

Evet yorumlarınız için sağ olun yazılanları okuduktan sonra biraz dikkat ettim gerçekten dirsek korumalıklarıda çıkıyormus ama onları oldugu yerden çıkarmak, maden kazıp elmas çıkarmaktan daha zor sanırsam garip 1 cırtcırtlı sistemin içine 1 de fermuar koyarak derinlere indirmişler iyice :cherry: Evet yıkama talimatını da buldum 30 derece de korumalıkları cıkartıp yıkayın diyor. Haydı bakalım bundan sonrasını makine halletsin :D.

Sağolun yorumlarınız için

içindeki korumaları söktükten sonra uzun programda 30*C de yıkanınca sorun olmuyo bende :)

Montu duşa aşıyorsun. Ilık su ile bir kere ıslatıyorsun. Daha sonra sıvı sabunla çitilemeden (bir bez yardımıyla olabilir) köpürtüyorsun. Daha sonra yine ılık su ile duruluyorsun. Ve öylece askıda bırakıyorsun. Kalorifer yanı, güneş ışığının altı gibi yerlere kesinlikle koymuyorsun. Kendi haline bırakırsan 1-2 gün içinde kurur ve devam.. Aksi hallerde su geçirmesini önleyen tabaka yok olacaktır. Bu da yüzlerce lira verip aldığın montun yazlık ceket olmasına sebep olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar