Motor kullanmayı bilmiyorum ne yapabilirim? ehliyet kursları kabul etmiyor.

Manuel araba ehliyetim var yaşım 19. hayatımda bisiklet sürdüm sadece ondada çok iyi değildim sadece hayatımın 1 2 yıllık bölümünde kullandım 21 vites bişeydi. arabayı aktif süren birisiyim trafiğin kurallarını vs kim nasıl araba sürer tahmin edebiliyorum. ama ehliyet kursları hiç motor sürmeyen birini kursa kayıt etmiyor. neyapmalıyım sizce ? sıfırdan başlayan birisi nasıl ehliyet sahibi olabilir. bu arada başlangıç motoru olarak 125 yada 250 lik supersport istiyorum başka motor falan binemem tek bu supersportları seviyorum ne yapmalıyım?

Ehliyet kurslarının hiç motor sürmeyen birisini kayıt etmemesi gibi bir durum yasal olarak mümkün olamaz, adı üzerinde bu bir kurstur, birinci amacı kursiyere ehliyet almak istediği aracın kullanımını yetkin olacak düzeye ulaşıncaya kadar öğretmesidir. Tavsiyem size bunu söyleyen kursu şikayet etmeniz ve farklı bir kursu denemeniz.

Her gün yeni bir saçmalık duyuyoruz, geçmiş olsun moralinizi bozmayın.

Motosikleti
Ns200
Nasıl kabul etmiyorlar. Eğitim kurumu değil mi bunlar. Milli eğitim bakanlığına şikayet edin bakalım ne olacak. Ben de bilmiyordum gittim kaydoldum, 3-4 saat de 'sözde' eğitim verdiler.

Motosikleti
Yok
Hangi sehirde oldugunuzu bilmiyorum, goremedim. Ben 5 yil kadar once motosiklet ehliyeti almaya karar vermeden once, Honda Guvenli Surus Egitimi'ne katilmistim, 2 gunluk bir egitimde CBF150 ile hayatimda ilk kez vitesli bir motosiklet kullandim. Daha sonra ise herhangi bir surucu kursuna gidip ehliyet icin basvurdum, direksiyon sinavina girip ehliyetimi aldim.

Eger hic bilmiyorsaniz, siz de egitim alabilirsiniz. Surucu kurslari pratik egitim vermek zorunda ancak verseler dahi ne kadar yararli oluyor o tartismali.

Honda, Yamaha, Vespa ve BMW'nin egitimleri var benim bildigim. Baska egitim kurum/kisiler de vardir arastirmanizi oneririm.

Motosikleti
Yok
fiyatları ne oluyor peki?

Ben Honda'dan aldigimda cok memnun kalmistim ancak 5 yil oldu tekrar gitmem gerekiyor ama en azindan motor yatirmayi biliyorum artik, scooter hatta :)

Eski postlarda sunu buldum.
http://www.motosiklet.net/forum/mot...klet-egitimi-alinabilecek-yerler-listesi.html

Guncel olanlar, benim bildigim.
https://safetyturkiye.com/egitim-programlari Guvenli Surus 1 - 670TL
http://bmwrideracademy.bmw-motorrad.com.tr/baslangic.aspx (Kendi motosikletinle ucretsiz yaziyor ama sormakta fayda var.)
http://www.villalevent.com/ (biraz pahaliydi sanki :)

Motor kurslarının hiç motor sürmeyen birisini kabul etmemesinin sebebi şu
- Hocam biz de eğitim verebilecek eğitmen yok! Kullanmayı biliyorsan evrakları hazırlarız gelir sınava girersin. Biz de bedavadan para kazanmış oluruz.

Bu motosiklet aleminde parasının karşılığını sonuna kadar alabileceğin tek şey eğitimdir. Sıfırdan motor kullanmayı öğreniyorsun 2 günde daha ne olsun. Kurslar bunu beceremiyor yaptıkları tek şey evrak kürek hazırlayıp yarım yamalak sizi sınava sokmak. Artık biraz becerikli iseniz sınavı geçip ehliyetli acemiler ordusuna katılırsınız. Ehliyet almakla iş bitmez eğitim her halükarda şart. Bisiklet tecrübeniz motosiklet için hiçbir şeydir. Bunu da unutmayın.

1 haftaya kadar bende sende aynı durumdaydım sadece 5000 km araba tecrübem ve bisiklet biliyordum.Youtubeden sürüş videoları felan izledim barkın abiden sonra bir arkadaştan ödünç istedim motorunu 150lik bişi baktım baya baya kaldırıyorum gidiyorum hiç yabancılık çekmedim mantık zaten arabayla aynı.Bence git sürücü kurslarına biliyorum de zaten kayıt aldıktan sonra silmezler öyle böyle halledersin.

Motor kurslarının hiç motor sürmeyen birisini kabul etmemesinin sebebi şu
- Hocam biz de eğitim verebilecek eğitmen yok! Kullanmayı biliyorsan evrakları hazırlarız gelir sınava girersin. Biz de bedavadan para kazanmış oluruz.

kesinlikle katılıyorum.kuzenim de ehliyet kursuna yazıldı neredeyse baş vurduğu tüm kurslar bu şekilde salladı,nedenini anlayamıyorum ama kurs bu adı üzerinde KURS! eğitim vermeleri gerekmez mi? ben mi yanlış fikirdeyim?
sağolsun bir kurs 100lük cup ve cg ile eğitim vermiş te aldı egliyetini ama ayıp bana kalırsa.

Aslında sınavı geçememeniz kursların da işine gelmiyor. Çünkü geçemeyen kişilerin belli bir oranı geçmesi durumunda kursa yaptırımlar sözkonusu. Ama sonuçta, kurs ise motor sürmeyi bilseniz de bilmeseniz de sizi kayıt etmek zorundalar. Şikayet edin. Olmadı telefonunuzun kamerasını açın, kamerayı açtığınızı muhatabınıza mutlaka söyleyin ve kursa kaydolmak istediğinizi söyleyin.

Motosikleti
Honda CRF 250 Rally
Arkadaşlar gerekli yasal şartları sağlıyorsanız kurs kayıt almak ve kaydolduğunuz sınıfın eğitimini vermek zorunda.Bunu babasının hayrına değil,yasal zorunluluk olduğu için yapmak zorunda.

Örneğin;Ben yıllardır otomobil kullanıyorum;ama ehliyetsizim. Kursa gittiğim zaman çok iyi kullanıyorum desem bile,o eğitimi vermek zorunda.Çünkü resmi olarak otomobil kullanma ehliyetim yok.Yasal olarak,kullanmayı bilmiyorum ve devletten bunu için yeterlilik belgesi almamışım/alamamışım,demek oluyor.Kurs eğitim verecek.Mecbur.

Ben Manisa'da yaşıyorum.Motor ehliyetim yok.A sınıfı almak istiyorum.Manisa da gittiğim kurslar beni çevirdi.Çevirebilirler.Çünkü A sınııfı ehliyet vermeye Manisa ilindeki kurslar yetkili değiller.Usta öğretici sertifikasına sahip eğitmenleri yok.Bu durumda da yasal olarak A sınıfı kursiyer kabul etmeleri mümkün değil.(Bu olabilir.)

Ama A2 ehliyet başvurumda,yasal şartları taşıyorsam,kabul etmek zorundalar.Ben motor kullanmayı bilmiyorum diye;"alamayız,kabul etmeyiz." diyemezler.Derhal MEB'e şikayet ederim.Siz de haklıysanız şikayet etmekten çekinmeyin.

Arkadaş dün kayıt olmuş. ve böyle bi başlık açmış. kısacası troll

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar