- Konu Yazar
Motor kullanırken kafam başka şeylerle meşgul oluyor bazen ve bu sürüşüme yansıyor. Motor üzerindeyken odaklanma adına ne yapabilirim kafamı nasıl boşaltabilirim.
Nacizhane tavsiyem ;
Yorgun , argın ve çok düşünceli iken motor kullanma , yok kullanmak zorundayım dersen ecnebilerin dediği gibi yolu okumaya çalış , ve okuduğun olayları sesli bir şekilde kendine anlat... Misal: viraja giriyorum , hızım uygun , konumum doğru , sonda kavşak var , burdan araba çıkabilir , ona göre şöyle yapayım böyle yapayım gibi.. Bi dene , muhakkak faydasını göreceksin..
motoru ac isinincaya kadar Fatiha ve ihlas suresi oku sonra biraz hayatindaki guzel seyleri dusun , kucuk ama seni mutlu eden seyleri , bir sukret Allah'a , Bismillah de atla motoruna. Faydali olacaktir.
Ben bisiklet sürerken dahi kendi kendimle konuşuyorum, espri yapıyorum sonra kendi kendime gülüyorum falan. Yolda gördüğüm saçma bir şeye kafayı takıp onun üzerinden yolu okuyarak eğlendiğimde oluyor.Biraz çılgınım galiba ama ilk düşündüğümde kaskın içinde konuşmak dahi gereksiz gelmişti şimdi bisiklette kendimle sohbet ediyorum.
Bu arada şizofren değilim. :mrgreen:
Uzun yoldaysan vites say ve kendi kendine konuş,
Şehir içindeysen kaskın içinde kendi kendine trafikle ilgili konuş ve bol bol küfür et. Eve veya işe gidince pambıh kibin olacaksın![]()