Motor Kullanırken nasıl sakin olunur

Başlıkta Bellirtiğim Gimi Soru Açık Motor Kullanırken Nasıl Rahat sakin olunur ?:pale:

Binmeden önce gözleri kapayıp kendine 'sakin sürme telkinleri' vererek.
Sakin sürmek istiyorsan ama beceremiyorsan bu işe yarayacaktır, istemiyorsan Azrail işini yapacaktır :)

motor sürmek zevk işi üstüne binip dolaştığında zaten gevşiyorsun...tabi şehir içinde dallamalarla öküzler ile karşılaşınca sinirlenebilirsin fakat kısa sürmeli eğer kısa sürmeyip dalar gidersen başına illaki bi iş gelir.

Sinirlerini kasap efendiye aldirdiktan sonra bol bol polyana kitaplari ve hikayeleri okuyup yola ciktiktan sonra sadece araci kulkanmaya ve keyif almaya kilitlenip baska herseyi dislayarak

Şarkı mırıldan, iyi gelecektir...

Ara sıra çığlıkta atabilirsin :pl:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Güvenli sürüş eğitimi almakla işe başlayabilirsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim işim oldukça stresli,içki ve sigara kullanmıyorum,düzenli olarak spor yapmaya çalışıyorum,Hamdolsun,benim yaşımdaki ortalama bir insandan daha sağlıklıyım.
buna rağmen motora binmeden önce tüm korumalarımı kontrol ettiğim gibi ruh halimi de kontrol ediyorum,ruh halim motor kullanmaya elverişli değilse çok istesem de o gün motora binmem,Motor kullanırken cep telefonu,müzik gibi şeylerle dikkatimi dağıtmam,tam gaz gitmem,başlarda rölanti devrinin üzerinde yol alırım bir süre,mümkün olduğunca yoğun trafikten kaçınırım,motor üzerinde yorulmamaya özen gösteririm,çünkü yorulmak da sinirleri zorlayacaktır.Taşrada yaşıyor olmak bu yönden büyük avantaj.Ama İstanbul,Ankara gibi bir yerde bu dediklerim çok zor.

uğur kardeşimin yazdığı gibi sürüş eğitimi almakla kendine en güzel iyiliği yapmış olursun motora ve trafiğe daha çabuk alışmanı sağlar herkezin tekeri düz bassın inşallah.

Bol bol salavat getirmek adamı rahatlatır..İnanmayan deneyebilir caizdir :)

Kesinlikle olunmaz. Hele Türkiye' de Ramazan Ayı'nda hiç olunmaz. Yollardaki dallamalar adamı sakin makin bırakmaz.

Trafikte arabalar olmazsa çok sakin olunur , hee bi de şu karadelikler

Şu motora bir kamera satın alayım'da hergünümü kayıt edip edip ay sonunda bir video düzenlemesi yapıp koyacağım. Ulan 1 kilometre değil gideceğim yer, şurdan şuraya giderken anamı belliyor bu zihniyetine soktumunun cahil şöförleri. Hızlı gitsem ayrı yavaş gitsem ayrı dert arkadaş. Sola sinyal veriyorum 200 metre önceden, arkamdak zırtapoz sanki ben yokmuşum gibi dibimde fren yapıp kaydırıyor tekerlekleri ve korna çalıp napıyorsun diyor? napıyorum? Bir ton araç gelirken ana caddeye çıkmayı bekleyen araç, ben hızla giderken sanki hiç yokmuşum gibi atlıyor caddeye. Karşı şeride daldım o hızla bi arabaya silme geçtim? bunlar sadece 1 kilometre içerisinde olanlar. Arkadaşlar herkese tavsiyem full ekipman çıkıyoruz trafiğe. Bir olay oldumu direk plastik-karbon-titanyum korumalı eldivenle artık hangisiyse, tek vuruşta nakavt adam. Kask ile kafa atmayın kask pahalıdır. Botlarda motor botu olsun.

sakin oldugun her dalda iyi olursun bunu birşekilde başarmalısınki mantıklı karar verebilesin.
misal arazide rampa atlarken havada kontrolü kaybedip panik yaparsan motordan ayrılıp bitarafını kırabilirsin, yada benim yaptıgım gibi motoru bırakmayıp arka teker üstüne dik düşüp kıç üstü oturabilirsin en fazla gıcın agrır :=) bu doğanda olcak yoksa binemezsin motora.

1 2 kere haricinde sinirlendiğimi hatırlamıyorum motor kullanırken. Nasıl sakin kaldığıma gelince, agresif kullanmamaya çalışıyorum. Eğer sürüşüm agresif ise, ben de sakin olamıyorum. Bazı anlarda farkediyorum, kaşlarımı bile çatıyorum. Şarkı söylerken buluyorum bazen kendimi, bazende insanların neden böyle olduğunu düşünüyorum. Bu gerçekten işe yarıyo bende.
2 şeritli yolda, ortadan giden bi aracı görünce diyorum ki; telefonla mı konuşuyo? Hayır. Yanında kimsede yok. Bu adam niye buradan gidiyor acaba kişilik problemimi var diye bile aklımdan geçiyo. Hayatının hiçbir yerinde saygı görmemiş biri burada ego tatminimi yapıyo diye düşünüyorum.
Zaten ben bu sorulara cevap ararken adam şeridin bi kenarına geçiyo, problem kalmıyo :D:D
Unutmadan, yanından geçerken omuz üstünden tabi ki de bakıyorum :D

bende yeni başladım sayılır motosiklet sürmeye bence boş yollarda bol bol alıştırma yapmak motosikleti ve kendini tanıyıp görmen açısından oldukça faydalı oluyor böylelikle trafikte de daha sakin olabiliyorsun, bugün fark ettim kendi kendime şarkı mırıldanıyorum sanırım bazı arkadaşların dediği gibi şarkı söylemekte işe yarıyor ama bazen naparsan yap hanzolar çıkıyor sinirleniyorsun yapacak bişi yok bence en iyisi kabullenmek sanırım ve ona göre sürmek. Kazasız belasız sürüşler inşallah herkese

Ben bazen argo hatta argoyu aşan kelimeler sarfedebiliyorum,biraz işe yarıyor :pl: Yanlız siz böyle yapmak zorunda değilsiniz yani argo konuşup günah toplamakta iyi bişey değil en iyisi beat box yap :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar