Geçen sene böyle bir durumu bende yaşadım. Kanuni tiger de. Yalnız benim elektrik devresinden gelen akımın zayıf olması sonucu statörü kontrol ettiğimizde marş dişlisinden kopan bir parça statörü zedelemişti. Yeni statör takarak sorunu çozmüştük Bedeli 110 TL. idi.
hah tamam hatırladım o ilacı...mavi renklisini görmüstüm...küçük bi tüpte baya pahalıydı sanırım...
sıvı conta sürüp taksam vidaları...
ablamın tonla ojesi var bi kac tanesine el koycam artık...:cherry:Sıvı contanın yapışma özelliği fazla değil.Isıya dayanan silikon var,öbür ilaç pahalıysa bunu kullan.
eyvallah sagolasin kardes...bana çogu arkadasim alma çuruk çarık dedi...ben onları dinlemeyıp kendi el becerıme güvendiğim icin aynen suandada olduğu gibi buna güvenerek aldım...öyle kisiler varki civata sikmadan acizler...ben motoru komple parcaladım geri topladım...böle olacağini bilyordum....tahminimdende erken oldu ama sans iste ..bu hafta bi sayısal oynayım barıteşekkürler "_OLD_" "racer2000" her ikinize de.
benim henüz motorum yok o yüzden daha açık yazmanızı istedimbu kadar üzerine düşmemin sebebi de kanuni istiyor olmam.
teşekkürler tekrar ve geçmiş olsun.
kankicim hafta sonu bi ara gelip bakayım adres gönder...cumarteside öğlen 2:30 dan sonra ara gelip bakayım...sökme motoru artık bırak...3-4 gun sabret zaten havalar berbat...benim motorun statorunu sökemiyorum.dışındaki tasın ortasında 17 numara civata var onu açmaya çalışıyorum tasla birlikte dönüyor.tası bir türlü sabit tutamadım.tekrar yardımcı olursanız sevinirim.
]
[/COLOR]bide arka frene basarak dene bakalim o zaman tas dönmez...ama istersen elleme hafta sonu bakalım...
kardes sen o vidayi çevirmeye uğrasinca arka tekerin döndügng görmuyor musun...zaten o vidayi söksende...dediğin tası ( mıknatıs ve statör) onları gene sökemezsin...dediğim aparat olmadan...baya uğrastırır yanı...[/QUOTE]bak o aklıma gelmedi deniyeceğim.
benimde bitane zealsun 200 gs var ateşlemiyor motorum nerdeyse statör hariç hepsini degiştirdim buji bobin felan .. sence sorun nerdedir
seyir halindeyken arıza yaparsa,ölecez mi şimdi,Allah korusun tırstım şimdi,düşünsene 160 la giderken kitleme yaptığını,soluğu 160 km hızla öbür tarafta alırsın,senle de alay ederler buraya gelmen için acelen neydi diye????????
Bu yazdıklarını ciddi olarak yazdıysan şunu daima hatırla:
Seyir anında motordan değişik,tuhaf bir ses duyarsan hemen debriyajı sık.
valla su motosiklet konusunda bi yüzüm gülmedi...bu 5. motorum...4.parka cekildi alamadım öylece gitti...allahtan bu sefer cok masraf cıkmadi...