- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar.motorum kanuni tiger 250.bu hafta kısmetse alıcısı gelip alıcak diye son bir kez uzun yolculuk yapalım dedik.istanbul-düzce yolculuğunda yaklaşık 90 km sonra şık şık seler gelmeye başladı subap ayarıdır dedim ve devam ettim.düzcede ayar yapıp geri dönecektim.fakat dilovası taraflarında mola verdik motor soğusun diye.yarım saat sonra gelip çalıştırdığımda rölantide bahsetiğim ses çok fazla çıkmaya başladı.artık 100 km hızla giderken bile sesi kasktan duyabiliyordum.fark ettim ki rampalara geldiğimizde ben gaz vermeme rağmen motor sanki ateşlemeyi kesiyor gibi yavaşlıyordu.ama bir alt vitese atıp az bekleyince kaldığım hızdan devam ediyordu.tam düzce kavşağında birden stop etti gece yarısı.ben motor şişti diyerek yarım saat bekledim ama gece yarısı farkedilmek için farları açık bıraktığımdan akü bitti ve vurdurarak çalıştırmayı denedim.çok zorda olsa çalıştı ve varacağımız noktaya kadar kulağımızı sağır ede ede geldik.ertesi gün motora biraz ilave yağ ekledim.ilk başta çalıştı ama aynı ses devam ediyordu.stop etti ve bir daha da çalışmadı.motoru elimizle iterken dikkat ettim ki o bahsettiğim ses yine geliyordu motor çalışmamasına rağmen.sizce sorun nedir ? tecrübeli kişilerden bana yol göstermesini bekliyorum.
not:motorda hiç duman çıkmıyordu.fakat silindir bölgesinden biraz biraz yağ eksiltiyordu.düzceye vardığımızda klbütör kapağından da yağ eksiltmeye başladı ama çok az
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:59 ----------
güncel....
not:motorda hiç duman çıkmıyordu.fakat silindir bölgesinden biraz biraz yağ eksiltiyordu.düzceye vardığımızda klbütör kapağından da yağ eksiltmeye başladı ama çok az
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:59 ----------
güncel....
Son düzenleme: