motor ısınınca rolanti yükseliyo neden?

slm motor ısınınca rolantim 1 den 2 ye çıkıyo kısim diyorum o zamanda soğukken istop ediyo ısınınca deli gibi yükseliyo gaz verince mesela devir çok ağır düşüyo manifoltta veya hava filtresinde delik fln mı var:S karbiratörü temizledim ama hala aynı, hava ayarını 7 den 5 e düşürdük 650 cc tek silindirin degeri kaç açaba?çokta benzin yakıyo hergün 20 tl lik koyuyorum:pale:

Arkadaşım Benim düşüncem iş Karbiratörde bitiyor düzenli olarak temizliğini yapmaLısın çok fazla benzin yakma oLayına qeLince makieyi devrinde kullanmaya çalış bu benzin tüketimini biraz oLsun düşürür sayqıLar...

tam cevap veremeyeceğim ama ısınınca devirin artmasının bir nedeni motordaki sürtünmenin azalarak rahat çalışması oluyor. soğukken yağlama daha az oluyor. ama seninkinde çok farkediyormuş

hava ayarını düşürmen iyi olmamış çok yakması normal çünkü yeterli oksijen almadığından benzinle fakir karışım oluşturuyor bu yüzden de yakıtı tam olarak yakamayıp bir kısmını çiğ benzin olarak atıyorsun hava ayarını eski haline getir karbüratörünü de temizlet imkanın varsa subaplara da bir baktır :cat:

slm motor ısınınca rolantim 1 den 2 ye çıkıyo kısim diyorum o zamanda soğukken istop ediyo ısınınca deli gibi yükseliyo gaz verince mesela devir çok ağır düşüyo manifoltta veya hava filtresinde delik fln mı var:S karbiratörü temizledim ama hala aynı, hava ayarını 7 den 5 e düşürdük 650 cc tek silindirin degeri kaç açaba?çokta benzin yakıyo hergün 20 tl lik koyuyorum:pale:

dostum bence normal o motorun rölentide öyle çalişmasi hergün 20 lirami sana müstehakktır:queen: hergün 250 km mi yapiyon la yoksa:queen::queen:

20liradan 300 gün binsen senede 6000lira yakıt yapar:) motoru 4000 e mi almıştın

Vakum hortumlarına bak bir yerden hava almasın.Açıkta hortum varsa ya ucunun kapat yada yerini bulabilirsen oraya tak hiç biryerden hava almasın:)

karbiratör manifoltunda silikon vardı ben iyice kapattım oraları ama sanırım yenisini almak lazım mach1 dedigin gibi ondan şüpeleniyorum vala benim tvs apacheye 20 ytl benzin atsam 5 gün katıksız gezerdim ya ben bi ortaköy bi mecidiyeköy yapıyorum benzin bitiyo vala bu adamı tüketir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:57 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:56 PM ----------

hakan makinaya o halde binecegi en fazla 2 ay sonra görürüz ilani:queen::queen:

2 ay dayanırsa iyi :) yada olmadı bi motor daha alcam yanına yoksa vala buna benzin dayanmıyo

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:00 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:57 PM ----------

dostum bence normal o motorun rölentide öyle çalişmasi hergün 20 lirami sana müstehakktır:queen: hergün 250 km mi yapiyon la yoksa:queen::queen:

250 mi güldürme beni 100 km anca yapıyorum :) 100km=20tl 30 günde 350tl benzine versek ev kirası+dükkan kirası+vergiler+yemek++++ en yakın köprü nerde :pr:

jigleniz manuel jigle, karbüratörünüz de minareli tip dedikleri, yani yukarı aşağı çalışan bir klapeye sahip sanırım. Gaz teliniz bir yerde sıkışıyorsa, devir hem ağır ağır düşer, hemde minare biraz yukarıda kaldığı için (aynı sorun zealsun 'da vardı) bir miktar rölantiniz yüksek olur. Karbüratörünüz hava alsa, çekiş probleminiz ve rölantide stop etme sorununuz olurdu.

Rolanti ayarını motor sıcakken yapmanız gerekiyor. Bu sefer soğukken stop ediyor demişsiniz ama jikle ile çalıştırıp bir müddet ısınmasını beklemeniz gerekiyor. Hava/Yakıt karışımını motor sıcakken iyi bir ustaya yaptır.
Motor soğukken jikle ile çalıştırıp 2-3.000 devire kadar uzun süreli gaz ver. Motorun ısınmasını kolaylaştırır. 2-3dk sonra jikle'yi kapatıp yola devam et.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bi de kalkarken dip gaz kalkma

sağlam bir usta ile görüşüp ilgilenmesini sağla arkdaşım motor işi şakaya gelmez bakımlarını ıhmal etme , dikkatli ol

benimde hero karizma yapıyor ilk çalıştırmada sorun yok biraz yol alıp motor ısınınca mesela ışıkta durdum rolanti 4 bin devirlerde millette rahatsız oluyor bilerek yapıyormuşum gibi ilk bakımı yaklaştı servise götüreceğim inşaallah büyük sıkıntı yoktur

benimde hero karizma yapıyor ilk çalıştırmada sorun yok biraz yol alıp motor ısınınca mesela ışıkta durdum rolanti 4 bin devirlerde millette rahatsız oluyor bilerek yapıyormuşum gibi ilk bakımı yaklaştı servise götüreceğim inşaallah büyük sıkıntı yoktur

4.000 devir çok fazla be ustam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar