Motor ısındıktan sonra vitesler zor geçiyor

İyi günler,motorun bakımını yaptıralı 100-150 km falan oldu ustaya bıraktım yağını sağını solunu kontrol et dedim yağını falan değiştirmişti ama ne koydun diye sormadım,ilk çalıştığında vitesin geçtiğini hissetmiyorsun bile hafif bir dokunmak yetiyor ama 20-30 km gezdikten sonra sertleşiyor kemikli oluyor öyle geçmeyecek kadar değil ama baya bastırmak gerekiyor ve bide şey dikkatimi çekti o 20-30 kmden sonra rolantiye baktım hafif bir düşme var normalde 1500 , 1300-1400 e falan düştü rolanti motor soğuduktan sonra tekrar çalıştırıp kendine gelince normale döndü, acaba yağ incemi geliyor viteslerde ve rolanti neden böyle yapar yardımcı olursanız sevinirim

Yüksek ihtimal yağdan.Dizel motor yağ koyan motor ustalarından etrafta bolca var onlardan birine denk gelmiş olabilirsiniz.Yağ olarak motul-ıpone yada castrol koymanızı öneririm.Ve kesinlikle motosiklet yağı olmalı!

Dizel yağı hiç duymadım fakat ismini ilk defa duyduğum yağları koyan çok yer var. Bilindik bir markanın 15-50 veya 10-50 yağını koyarsanız vites geçişleri biraz daha iyileşecektir. Başlarda kolay sonra sert geçti dediğinizden yola çıkarak büyük ihtimalle ince yağ konulmuştur motosikletinize. Bir de debriyaj ayarıyla birlikte debriyaj telini yağlarsanız ve vites pedalının düzgün çalıştığını kontrol ederseniz daha sağlıklı olur.

Benim eski motorumda da aynı sorun vardı,debriyaj dipte kavrıyordu usta hafif basınca kavrayacak şekilde tekrar ayarladı sonra düzeldi geçişler yumuşadı.castrol kullanıyordum 10 40

Motora büyük ihtimal 10w 40 gibi ince yağ koymuştur motor ısınınca o yağ daha da inceldigi için viteslerde sıkıntı oluyordur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar