Motor için Kafes

Herkese Merhaba ,

Ben motor aldım ve şu anda oturduğum yerde kapalı bir garajım yok. Kilitlerim var ama dışarıya bıraktığımda mahalledeki çocuklar eminimki 2 günde motoru devirirler. Bunu engelmmek için az maliyetli bir şeyler yapmak istiyorum. İlk aklıma gelen bir kafes yaptırmak ( çit gibi) bunu daha önceden yapan varmıdır. Diğer garaj konularına baktım ama maliyetleri ve kullanım amaçları benimkinden farklı bunun haricinde motopark ürünleri çok ama çok maliyetli.

Bu konuda görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok ama çok sevinirim.

Merhaba
Arkadaşım (buraya da üye) aluminyumdan komple kapalı bir şey yaptırmıştı kendi motoru için. Şu anda kullanmıyor sahibinden'e ilan vermişti. Kendisine mail attım ilan nosunu göndermesi veya paylaşması için burada. Bana gelirse eğer burada paylaşırım.

alüminyum değil galvanizli saç :) Paslanmaz yani :)

işte burada : http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-motosiklet-garaji-paslanmaz-galvanizli-sactan-yapilmistir-132356534/detay

Tek zor kısmı yaşadığın yere bir kamyonet ile taşımak. Ağır olduğu için değil büyük olduğu için :)
2005 yılında 700TL vererek yaptırdığımı da söyleyeyim. Şu anda kullanmadığım için birine yarasın istediğimden bu fiyata satıyorum.
Soruşturabilirsiniz tabi :)

ilan no:132356534

Aslında mantıklı ama nakliyesi ile beraber yüksek ihtimalle 500 liraya mal olur. Sizden ölçülerini alabilirmiyim. Belki arkdaşın kamyonetine sığma şansı olabilir.

Aslında mantıklı ama nakliyesi ile beraber yüksek ihtimalle 500 liraya mal olur. Sizden ölçülerini alabilirmiyim. Belki arkdaşın kamyonetine sığma şansı olabilir.
Nakliyeyi biraz daha ucuza halledebilirsen süper olur. Hazır yapılpış canavar gibi garaj işte.

acaba sanayide felan ustaya yaptırmak ne kadara mal olur ki ? Soran arkadaşlarımız olursa bilgilendirirlerse sevinirim

acaba sanayide felan ustaya yaptırmak ne kadara mal olur ki ? Soran arkadaşlarımız olursa bilgilendirirlerse sevinirim

paslanmaz bir malzemeden bu fiyata yaptırman imkansız olacaktır. nakliye işine bir çözüm bulunması daha mantıklı bir yol bana göre.

ben izmirde branda çadır tenteci ile konuştum. bana 450 tl'ye körüklü tente yapacak.

350686_w640_h640_fotoraf0117.jpg

bu tente bildiğiniz balkonlara falan yapılan tentelerden. 230cm boyunda 130-140 cm yüksekliğinde olacak. bunun dik tarafı duvara monte edilecek, sonra motoru par ettiğimde duvardaki çengelinden bir ucunu açıp yere kadar inecek. yere indiği yerde de bir dübel olacak ve kilitlenecek.

images

yani şu üstteki resimdekinin yere yapışık olanını düşün.

şu an biraz sıkışık olduğum için önümüzdeki ay yaptırıp apartmanın yanındaki duvara monte edicem. operasyon tamamlanınca paylaşırım.

nasıl fikir ama? ;)

ben izmirde branda çadır tenteci ile konuştum. bana 450 tl'ye körüklü tente yapacak.

http://images.ticiz.com/350686_w640_h640_fotoraf0117.jpg

bu tente bildiğiniz balkonlara falan yapılan tentelerden. 230cm boyunda 130-140 cm yüksekliğinde olacak. bunun dik tarafı duvara monte edilecek, sonra motoru par ettiğimde duvardaki çengelinden bir ucunu açıp yere kadar inecek. yere indiği yerde de bir dübel olacak ve kilitlenecek.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/...ePnb85-sF3Hjz7ZjwVKk0x1Ig9dvidziODQDw-aaB0ryw

yani şu üstteki resimdekinin yere yapışık olanını düşün.

şu an biraz sıkışık olduğum için önümüzdeki ay yaptırıp apartmanın yanındaki duvara monte edicem. operasyon tamamlanınca paylaşırım.

nasıl fikir ama? ;)

Yere kadar kapalı olacaksa kedi felan da girmez çok güzel olur. Bana gayet mantıklı geldi. Fiyatı da diğerlerine göre gayet uygun.

aynen abi kabataslak projesini çizdim. hiçbiryerinden giriş olmayacak. motorun üzerine kapandıktan sonra o en son yere paralel olan demir yere değecek zaten. üzerindeki halkadan da kilitlenecek. kediydi, tozdu, yağmurdu sorunu olmayacak. motoru almak istediğimde de yerdem kaldıracam, akordeon gibi katlanacak ve duvardaki hazır çengeline sabitleyeceğim. duvarda asılı kalacak.

arkadaşım benimde benzer bir sorunum vardı bende apartmanda müsait bir yere şöyle bir kafes yapmıştım... baumaxtan dört direk birtane tel örgü sabitleme aparatları metrik 10 bijon ve somunları birde demir kapı hepsi bu kadar bijonlar yere gömme ve betona sabit, umarım yardımcı olur. kolay gelsin

20131228151233.jpg

Son düzenleme:
Motorunuz zaten merdiven altında. Yani yağmur pislik dışında nasıl bir güvenlik sağlayacak?
Kapının kilidi demir kesme makasıyla kırılamaz cinstenmi?

kimse kurcalayamayacak... kilitte demir makasına karşı daha mukavemetli diyebilirim. ayrıca çoluk çocuğun üstüne devrilmesini önleyecek vs.vs.

zaten kapı kilidinden öte o tel örgüyü en dandik demir makası bile keser. yukarıdan aşağı 16-17 tane tel var. tak tak tak diye 30 saniyede keser ve bir tarafa doğru kanırtarak kapı gibi açar onu. bu hafif klasman hırsız için önlem olabilir, ama profesyonel hırsıza karşı anlamlı değil.
çözüm: kesilemez 15-16mm U şeklinde bir demiri duvara epoksi yani kimyasal dübel ile sabitlemek. motoru da şasesinden o duvardaki halkaya zincirlemek. tabi zincir boyu iyi ayarlanmalı ve yere değmemeli.

ha motorun değeri çok önemli tabi. 5-6 bin liralık motor için pro hırsız zaten uğraşmaz :) o yüzden ces2050 abimizin kafesi yeterli korumayı kendisine sağlayabilir.

bende böyle bir sey yapmayi dusunuyorum. Hurdacida güzel profiller var onlardan alip kaynak yapip kafesi yapacagim üzerinede bi çadır çekerim tamamdır. 100tl bile tutmaz.

arkadaşım benimde benzer bir sorunum vardı bende apartmanda müsait bir yere şöyle bir kafes yapmıştım... baumaxtan dört direk birtane tel örgü sabitleme aparatları metrik 10 bijon ve somunları birde demir kapı hepsi bu kadar bijonlar yere gömme ve betona sabit, umarım yardımcı olur. kolay gelsin

http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/13/20131228151233.jpg

ne kadara maal oldu acaba ? bende düşünüyorum böyle bir kafes

arkadaşım 180 malzemeler bi o kadarda kapıyı yapan demirci aldı ettimi sana 360 tl tabi hepsini bir kerede vermemiştim çok gelmemişti de şimdi sen sorunca hesapladım bayaa bi para vermişim:)

Son düzenleme:
arkadaşım 180 malzemeler bi o kadarda kapıyı yapan demirci aldı ettimi sana 360 tl tabi hepsini bir kerede vermemiştim çok gelmemişti de şimdi sen sorunca hesapladım bayaa bi para vermişim:)
[url]http://i.hizliresim.com/KPblkd.jpg[/url]

o kapıyı yapan adam 180 tl aldıysabir daha dükkanın önünden geçmeyin 30x30 mm profile beziyor 6 metresi 20 tl onun taş çatlasın 10 tl iki tane demir menteşe gerisi kar:)bari diğer demirlerede enine kuşak yaptıraydınız hem güvenliği artardı tam ordadan olunca istedikleri kadar telleri kessinler motoru çıkaramazlardı

Son düzenleme:
alüminyum değil galvanizli saç :) Paslanmaz yani :)

işte burada : http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-motosiklet-garaji-paslanmaz-galvanizli-sactan-yapilmistir-132356534/detay

Tek zor kısmı yaşadığın yere bir kamyonet ile taşımak. Ağır olduğu için değil büyük olduğu için :)
2005 yılında 700TL vererek yaptırdığımı da söyleyeyim. Şu anda kullanmadığım için birine yarasın istediğimden bu fiyata satıyorum.
Soruşturabilirsiniz tabi :)

ilan no:132356534
ankarada olsanız urunu hemen bugun satın alırdım. tam benlık bırsey .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar