Motor için bot/çizme seçimi

Merhaba. Kendime bir çift bot almayı planlıyorum, günde 150km kadar kullanmak üzere, şehir dışından içine evden işe gelirken kullanacağım.

Nelere dikkat etmeliyim? Mesela su geçirmez olması herhalde büyük bir avantaj olur, kışın da kullanmak istiyorum. Peki korumaları vs? Kimisinin bilek koruması olduğunu duydum, böyle birşey mi seçmeliyim? Marka model önerebileceklere de teşekkürler.. -turgut

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Gün içinde devamlı giyecek misin yoksa gittiğin yerde (ev-iş) çıkaracak mısın.

Birde ucuz mu olsun?

Ucuzlugu cok onemli degil, rahat ve konforlu olsun bence..
Gittigim yerde çıkaracagım.. sanırım :)
Çok tesekkurler!

merhaba, bugün kendime bir bot aldım o yüzden rahatça fikir verebilirim diye düşünüyorum..

bot işi gerçekten karışık.. istediğin her şeyi karşılaybilecek bot çünkü yok yada var ama ben bilmiyorum.. şöyle ki.. hem sağlam olsun, su geçirmesin hem de yaz kış kullanayım rahat olsun şartlarını bir araya getiremiyorusun.. çünkü çok sağlam ve su geçirmeyen botlar pek rahat hatta hiç rahat olmuyorlar yürüyemiyosun bile.. motordan iner inmez çıkartman lazım ki bence hiç pratik değil.. işi yaz kış olayına vurunca yine aynı durumla karşılaşıyosun.. yazlık bot kışın kullanılamıyor kışlık botsa yazın çok rahatsız edici oluyor..

bütün bu yazdıklarımı düşünerek kendime 92 Euro=174 YTL(28.02.2006) fiyata bering marka bir bot aldım.. bot ne yazlık ne de kışlık, ne rahat ne de rahatsız, ne çok sağlam ne de korumasız... bence günlük kullanım için çok uygun, motosikletten indikten sonra da rahatlıkla kullanılabilecek, şık, yeterli korumaya sahip (bilek koruması, tarak kemiği koruması vs) ve tabanı kaymaz...

çok satıyorlarmış... bu kadar insan aldığına göre vardır herhalde bi numarası diye de düşünebilirsin... :)

cbo180_g.jpg

Çok teşekkür ederim bilgiler için. Botun hakikaten şahane görünüyor, güle güle kullan.

Aşırı sert olan botları düşünmediğini varsayarsak, hem iyi korumalı, hem su geçirmeyen, hem yazlın kullanabileceğin tek bot seçeneği kalıyor. Goretex kullanmak. Goretex de fiyatı bariz bir şekilde artırıyor yalnız. Alpinestars, dainese gibi firmaların sitelerine bakabilirsin. Ama bunlar üst sınıf botlardır.

Alpinestar Türkiye'de satılmıyor diye biliyorum.. Dainese ise çok kaliteli fakat pahalı.. bu işler birazda paraişi aslında..

Alpinestars sadece İstanbul'da var, o da sadece bir yerde. Speedcity'deydi galiba.

Son düzenleme:
izmir kahramanlardada alpinestars mont satan bir yer görmüştüm ama bot satarlar mı bilemiyorum.

Orası yetkili değildir. Türkiye'de Alpinestars'ın tek bir adet yetkili satıcısı var. O da Speed City Shop.

ya speed city'i ben de biliyorum ama orası sadece alpine stars'ın otomobil yarışları için geliştirdiği sürücü ekipmanlarını satıyor diye duymuştum.. sanırım motosiklet ekipmanı satmıyorlar..

Peki dışardan postayla falan getirten oldu mu malzeme?
Böyle 295 dolarlık falan bi çizme alsam, takılır mı gümrüğe?

Nedense sanki USA da 295 dolar olan şey buraya gelince otomatikman 295 EURO oluyor.. yoo, hatta 350 euro oluyor :(

peki kalıbı küçükse ne yapacaksın.ya aynı markanın numarasını tesbit edip (deneyerek tabi ) oyle sipariş vereceksin yurtdışına. küçük gelirse de geri yollayamayacağına göre çöpe atacaksın. Bu tür aksesuarları yurtdışından direkt getirtmek doğru değil.denemeden almak yanlış olur bir marka da XL uygun iken diğer marka da X uygun olabiliyor.En güzeli bu sitedeki arkadaşların fikrini alıp nerelerde satılıyor kaça satılıyor onu öğrenip ona göre almalı

Kazasız sürüşler

Tüzemen doğru söylüyor. Giyim ürünlerini hiç denemeden almak doğru değil. Ya buradan alacaksın, ya da burada deneyip, bedenine karar verip yurtdışından getirteceksin. Ama 100 dolar üstü mallarda gümrük devreye giriyor. Bu gümrükle ilgili güzel bir topik vardı. Bir arattır istersen.

Bilek koruması kesinlikle yeterli değil, ayağınızın dönerek çıkmasını engellemez. Gerçekten korumasını istiyorsanız kaval kemiğine kadar kapatan ve sert korumaları olan bir çizme almalısınız. Motosiklet için özel olarak üretilmiş, bağcıkları olmayan, tabanı pegler için tırtıklı olan ve petrol ürünlerinden etkilenmeyen güzel çizmeler var. Kızıltoprak'ta Oxtar'ın çok güzel modelleri mevcut. Ben infinity modelini aldım; motosiklet dışında da çıkarma ihtiyacı duymuyorum, son derece rahat. Şiddetle tavsiye ederim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ilk baktığımdan beri çok hoşuma gitmişdir almayı düşündüm ama vazgeçdim FİYAT:139euro

Oxtar da iyi markadır. Güle güle kullan.
Kanunisultan, bu tarz botlar daha çok supersport motor kullanıcıları için.

Herseyi gectim..parasını bile bu botların 48-50 arası numaralarını bulabilceğim biyer varmı arkadaslar...cok dert benm icin 49 numara giyince hersey sorun :(

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar