Motor iç lastiği değiştirildikten sonra çekişi düşer mi?

Mondial Sfc xnappy xi 100 cc bir motorum var. Lastik patladığı için iç lastiğinde değişim yapıldı(lastik tamamen söküldü). Normalde lastik patlamadan önce 2 kişi iyi şekilde gidiyodu. Değiştirildikten sonra arkadaşımla motoruma binerken hiç gitmediğini fark ettim. Yer değiştirdik hiçbir şekilde tık demiyor motor. 3. vitese attıktan sonra iyice hızı kesmeye başlıyor. Servise bakıp kontrol ettirmeyi düşünüyorum. Yapan kişinin yaptığı işçilikte şüphem var sürekli gittiğim bir yer değil yolda lastiğim patlamıştı en yakın yere götürmek zorunda kaldım. Bilen var ise yardımcı olmasını isterim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mondial Sfc xnappy xi 100 cc bir motorum var. Lastik patladığı için iç lastiğinde değişim yapıldı(lastik tamamen söküldü). Normalde lastik patlamadan önce 2 kişi iyi şekilde gidiyodu. Değiştirildikten sonra arkadaşımla motoruma binerken hiç gitmediğini fark ettim. Yer değiştirdik hiçbir şekilde tık demiyor motor. 3. vitese attıktan sonra iyice hızı kesmeye başlıyor. Servise bakıp kontrol ettirmeyi düşünüyorum. Yapan kişinin yaptığı işçilikte şüphem var sürekli gittiğim bir yer değil yolda lastiğim patlamıştı en yakın yere götürmek zorunda kaldım. Bilen var ise yardımcı olmasını isterim
Lastik havasına bak. Arka 32psi'den aşağı ise çekiş de düşer, yakıt da artar, lastik de aşınır, jant da yamulur, şamyer de aşırı ısınmadan patlar. Lastik ebadı önemli değil. Motosikletlerin hepsinde arka hava en az 32psi ön en az 29psi olmalı. Dar yanaklı (60'dan az) yüksek performans lastikte bu alt sınır daha da artar.

belirtmemişsin fakat arka lastik olduğunu düşünerek yazıyorum, ayarını bozmuştur lastikçi fren sıkıyordur, orta sehpada arka tekeri döndür bakalım elinle
Dün orta sehpaya alıp fren ayarını gevsettim lastikçi aşırı fren ayarını sıkmış gevseyince eskisi gibi oldu. Şansımıza bugün yine patladı herhalde sıfırdan yeni bir lastik almamız gerekiyor

Dün orta sehpaya alıp fren ayarını gevsettim lastikçi aşırı fren ayarını sıkmış gevseyince eskisi gibi oldu. Şansımıza bugün yine patladı herhalde sıfırdan yeni bir lastik almamız gerekiyor

bu tarz motosikletler kişiye mekanik olarak level atlatır, sıfır elektronik, herşeyini yapabilirsin. yeni lastik değişirken kaplinlerede göz at, değişimi geldiyse yenile, daha rijit sürüşün olur.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende de sfc varken ayda bir iki kere lastik patlardı,çok dandik bi dış lastiği var ki çivileri mıknastıs gibi üstüne çekiyor

Bende cub motosikletimin arka lastiğini değiştirmiştim baktım gitmiyor. Lastik çatala sürtüyor ustaya gösterdim düzeltti, yine gitmiyor balatalar sıkmış.

Bunlarda usta olacak arka lastiği değiştirmiş bir kere kontrol etmiyor sorsan aldığı parayı beğenmez.

Senin de motosikletinin gitmemesi normal, her ihtimal mümkün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar