Motor iade edilir mi ?

Herkese selamlar. Uzun zamandir scooter kullanmaktaydim. Bir suredir tanidik bir kurstan vitesli motor egitim aldiktan sonra gidip en ucuzundan sifir bir mondial aldim. Cikarabilecegi sorunlari tahmin ediyordum ama henuz 45 km de olan bir motorun bozulmasi nasil biseydir. Suan motorun yanindayim tik yok calismiyor mars yemiyor ayak marsiyla bile calismiyor. Ogrenip satarm diye almadim ama ogrenmek icin bile olsa cin mali alinmazmis tecrube ettim. Kisacasi bu motoru iade edebilir miyim sorunlu oldugu icin

Bilgi ve alacak kişilerin göz önünde bulundurması açısından sormak istedim.

Motorun marka ve modeli nedir? Mondialin hangi motoru ?

Alınan ürünlerin çoğunda bu cep telefonundan bilgisayarına arabasından motoruna hepsinin garanti belgesinde ki yazı aynen şöyledir ürün 3 kere aynı hatadan garantiye girdiyse değişim yapılması şartı vardır veya 20 iş günü içinde ürün garantiden çıkmazsa değişim olmalıdır tabi ki bu durumlarda bile değişim yapmamak için kırk takla atan firmalar en ufak bir durumda sizce değişim yapar mı ? Tek çare servise götürüp bırakmanız iyi tarafı da en azından sorun kullanıcı hatası olmadığından sizden para talep edemeyecekleridir çok geçmiş olsun ve her zaman söylerim alınan ürünün iyi veya kötü çıkması biraz da şans işidir çinli japon alman fransız türk farketmez.

servisin eline düşersen yandın demektir benim motorun yan kapağı 35 liraymış 3 tane lastiğinden aldım tanesi 3 lira siz düşünün artık

Motosikleti
Forza 250
Çin malı motorla motor kullanmayı değil motor tamircisi olmayı öğrenirsin.
Bir çok usta mesleği çin malı motorla öğrendi :)

Allah yardım, sabır versin ne diyim.

Çinlileri dibe vurduğunuz yeter,adamı daha fazla pişman etmeyin motordan soğucak. Ayrıca çan çin çon motorları olmasa şuan birçok kişi motorsuz olucak onuda unutmayalım :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
iade edemezsin ama belki fark vererek başka bir model alabilirsin. Sorun neyse servisin garanti kapsamında onarması gerekir. 1 yıl içinde 3 kez aynı hata olursa ve sorun giderilemezse o zaman ürün değişir.

iade edemezsin ama belki fark vererek başka bir model alabilirsin. Sorun neyse servisin garanti kapsamında onarması gerekir. 1 yıl içinde 3 kez aynı hata olursa ve sorun giderilemezse o zaman ürün değişir.
benim bildiğim ürün değil gerekli parçaları değişiyor ama değişene kadar illallah edersin

çinlilerin uygun fiyatlı sorunsuz modelleri de var.. keşke onlardan alsaydın..(salcano wolf, mondial drift.. vb.) gerçi prince de pek sorun çıkaran bi motor değildir ama, sonuçta mekanik insan yapısı araçlar.. çok sorun etmeyin ufak tefek bi montaj yada basit bir parça hatasıdır.. serviste motorun başında durun yapılanı görün... motosiklet alınca azıcıkta tamiri öğrenmek şart gibi...

çinlilerin içerisinde basit yapılı ve sağlam modelidir o. honda cg klonu. ben anlamıyorum insanları motorcu dediğin eli anahtar tutacak heleki 100-125 cc gibi küçük hacimli basit motora sahip motorları servise götürmeye bile gerek yok. senin sorunun ayaklık müsirinden olabilir ya da benzin bitmiştir vs sorununu açıklarsan buradan çözüm üretilebilir. aynı motorun 125 lik versiyonunu 15 bin kullandım civata yalama olması haricinde bence sorunsuz du zevkine masraflarım oldu sadece

Prince pek sorun çıkarmayan modellerden, sizin motorun çalışmaması da çok basit bir nedenden kaynaklanıyordur büyük ihtimalle. Bi şunları kontrol edermisiniz ?

-Benzin musluğu açık konumda mı ?
-Bujiye elektrik gidiyor mu ? (Pipoyu söküp kabloylu bujiye değdirmeden marşa basın, elektrik akımı gelecek mi ?)
-Yan ayak müşürü takılı mı kaldı ?

Vitesli öğrenmek için gayet yerinde bir seçim yapmışsınız, ufak tefek bir problemdir. En azından motorun "Çinli" olmasından kaynaklanan değil de, montajdan kaynaklanan bir problem olduğunu düşünüyorum.

Ben de yan ayak müşüründen şuphelendim. Ayrica mondial 100 mg prince sinav aracimizdi. Calistirmak zor. Cok hafif gaz vermek gerekiyordu. Acaba gazi sonuna kadar mi veriyorsunuz? Niyetim ayni hatayi kendim de yaptigim icin yardimci olmak.

Prince pek sorun çıkarmayan modellerden, sizin motorun çalışmaması da çok basit bir nedenden kaynaklanıyordur büyük ihtimalle. Bi şunları kontrol edermisiniz ?

-Benzin musluğu açık konumda mı ?
-Bujiye elektrik gidiyor mu ? (Pipoyu söküp kabloylu bujiye değdirmeden marşa basın, elektrik akımı gelecek mi ?)
-Yan ayak müşürü takılı mı kaldı ?

Vitesli öğrenmek için gayet yerinde bir seçim yapmışsınız, ufak tefek bir problemdir. En azından motorun "Çinli" olmasından kaynaklanan değil de, montajdan kaynaklanan bir problem olduğunu düşünüyorum.
benimde aklıma gelen bir şey var benzin yedeğe düşmesin, musluğu ters yöne çevirip çalıştırmayı deneyin

basit bir soruna benziyor yukarıdaki maddelere eklenecek birşey yok. tadını çıkar üzme canını. çinliler olmasaydı kimse motosiklet sürmezdi :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar