motor hızlı değil

Motosikleti
Motoru satıldı...
Sözüm sadece konuyu açana değil, birçok yerde denk geliyorum bu 125cc hız olayına

yahu arkadaşlar bu motorun canı ney 12-14bg motor, daha ne yapsın, bu motorun konforlu şekilde sürüş hakkı 80-100 km/s. Fazlası motorun canını çıkarmak olur.
Ek olarak hava soğutmalı blok sıcaklığı arttıkça zaten performans kaybı yaşamak çok normal, siz bu motoru canı çıkana kadar yüksek devirde kullanıp çalışma sıcaklığını arttırırsanız blok sıcaklığı artar, performans zaten düşer.
Kesinlikle 5. vites 6-7 bin devirde 90-95 gidebiliyor 125 lik olarak bana yeterli 100 üstü rahat gitmek istesem min 250-400 lük motor bakardım (Ki bakıyorumda çaktırmayın :D)

rks rk125s var top speed videolarına bakıyorum 123 124 125 civarı benim motor max düz yolda 105 106yı gördüm yokuş aşağı motor 110 115i gördü sebebi nedir 90kgyim kg speed konusunda etken midir neyi ayarlanmamıştır neyden kaynaklıdır bu durum sizce bilen biri varsa bilgilendirebilir mi yapılabilen bir işlem var mıdır motora

Buraya konu açacağına google amcaya sorsaydın hem daha az vakit harcamış hem de fuzuli işgal yapmamış olurdun.

Adamlar yazmış zaten bunun maksimum hızı 109 km / h diye.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kesinlikle 5. vites 6-7 bin devirde 90-95 gidebiliyor 125 lik olarak bana yeterli 100 üstü rahat gitmek istesem min 250-400 lük motor bakardım (Ki bakıyorumda çaktırmayın :D)
Dün Ahmetbey'de @hakanitra 'nın vstrom 250'sini gördüm. çok güzel motor. Tabi bir 650 kadar gücü yoktur ama görünüş olarak olarak ondan aşağı yanı yok, tam bir başlangıç motoru. Yükle üzerine kamp malzemelerini vur kendini ıstırancalara, yıldız dağlarına kur kampını.
Belki son hız olarak 250'lik cfmotolar kadar hızlı değildir bilemem ama onlardan kat kat sağlamdır. 125cc motordan 90km üzeri hız beklemek yerine bu motor alınıp 120 ile rahat rahat her yere gidilir.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Dün Ahmetbey'de @hakanitra 'nın vstrom 250'sini gördüm. çok güzel motor. Tabi bir 650 kadar gücü yoktur ama görünüş olarak olarak ondan aşağı yanı yok, tam bir başlangıç motoru. Yükle üzerine kamp malzemelerini vur kendini ıstırancalara, yıldız dağlarına kur kampını.
Belki son hız olarak 250'lik cfmotolar kadar hızlı değildir bilemem ama onlardan kat kat sağlamdır. 125cc motordan 90km üzeri hız beklemek yerine bu motor alınıp 120 ile rahat rahat her yere gidilir.
Şuanda kafamı Vstromla beraber Cb250R ile CL250 de çok çeliyor. başka insanlarla da fikir alışverişinde bulunduğumdan Kafam karmakarışık diyebilirim. :D
Arkadaşımın demesiyle şunu farkettim oturuş pozisyonu olarak racing makinaya çok yatkın bir pozisyonda oturuyorum. (Bel geride bacaklarım depoyu tam sarıyor ve aynı motorda arkadaşıma kıyasla daha alçak bir pozisyonda oturuyorum.
Ancak motordayken herhangi bir bel ağrısı yaşamıyorum.)
Vstromda kafamı kurcalayan şu, çok az ilan var. (Bu motorun sağlamlığını kanıtlıyor) Ancak sıkıntı şurda başlıyor olan ilanların nerdeyse hepsi istanbul dışı.
İstanbul'dan almayı düşünüyorum alırsam, güzel bir ekspertiz ve ekspertiz sonrasında direk bakım şeklinde bir yol ilerlerim diyorum.
Şuanda tamamen zamana bırakıyorum hala elimdeki motor satılmadı, ondan dolayı net bir bütçe yok, Yurtdışına gitme şansım var oraya bütçe ayırmayı düşünüyorum.

Motosikleti
Şuanda kafamı Vstromla beraber Cb250R ile CL250 de çok çeliyor. başka insanlarla da fikir alışverişinde bulunduğumdan Kafam karmakarışık diyebilirim. :D
Arkadaşımın demesiyle şunu farkettim oturuş pozisyonu olarak racing makinaya çok yatkın bir pozisyonda oturuyorum. (Bel geride bacaklarım depoyu tam sarıyor ve aynı motorda arkadaşıma kıyasla daha alçak bir pozisyonda oturuyorum.
Vstromda kafamı kurcalayan şu, çok az ilan var. (Bu motorun sağlamlığını kanıtlıyor) Ancak sıkıntı şurda başlıyor olan ilanların nerdeyse hepsi istanbul dışı.
İstanbul'dan almayı düşünüyorum alırsam, güzel bir ekspertiz ve ekspertiz sonrasında direk bakım şeklinde bir yol ilerlerim diyorum.
Şuanda tamamen zamana bırakıyorum hala elimdeki motor satılmadı, ondan dolayı net bir bütçe yok, Yurtdışına gitme şansım var oraya bütçe ayırmayı düşünüyorum.
cb20r de çok güzel motor.
cl250 de güzel ama çanta falan yakışmıyor, çanta ile işim olmaz dağ bayır gezmem diyorsanız o da olur, şekil olarak havalı aslında.

Motosikleti
Motoru satıldı...
cb20r de çok güzel motor.
cl250 de güzel ama çanta falan yakışmıyor, çanta ile işim olmaz dağ bayır gezmem diyorsanız o da olur, şekil olarak havalı aslında.
Dağ bayırla pek işim yok açıkçası asfalttan çok çıkacağımı sanmıyorum.
Ancak uzun yol yapmayı seviyorum tek marşla 200-250 km gitmek istiyorum, ayriyeten bir tık kafe motorculuğu da yapabilirim :D
Yaş genç olunca biraz da görünüş arıyor insan.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 250
Abim bugün de bulgaristan sınırına dereköy'e gittik. Bugün tam bu mesajı yazdığın sıralarda devirdim motoru. Acaba nazarı sen değdirmiş olabilirmisin? :) yoksa benim kabiliyetsizliğim söz konusu değil :LOL:

Benim ilk tercihim cb 250 r idi özellikle hafifliğinden dolayı (sanırım 149kg idi) lakin çantasız bi motorun kahrı çekilmiyo bi kafeye mekana girsen montu ayrı kaskı ayrı problem. Arkaya çanta koysan tipi bozuluyo gibi. Bugün toplamda 200-220 km yol yaptık arkadaşla onda RTR 200 var, her molada ağladı oram ağrıyo buram ağrıyo diye.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Abim bugün de bulgaristan sınırına dereköy'e gittik. Bugün tam bu mesajı yazdığın sıralarda devirdim motoru. Acaba nazarı sen değdirmiş olabilirmisin? :) yoksa benim kabiliyetsizliğim söz konusu değil :LOL:

Benim ilk tercihim cb 250 r idi özellikle hafifliğinden dolayı (sanırım 149kg idi) lakin çantasız bi motorun kahrı çekilmiyo bi kafeye mekana girsen montu ayrı kaskı ayrı problem. Arkaya çanta koysan tipi bozuluyo gibi. Bugün toplamda 200-220 km yol yaptık arkadaşla onda RTR 200 var, her molada ağladı oram ağrıyo buram ağrıyo diye.
Yok abi tvs'lerin hiçbirinde rahat edemiyorum istisnasız rtr200,raider arkadaş sağolsun dominar 250 ye bindim az önce bi gezdim ettim ağır falan ama çok ağırlığını hissetmedim açıkçası, ayaklarımı yere rahat basabiliyorum hatta dizlerim biraz kırılıyor bile, gidon açısı gayet geniş, koltuğu nispeten sert geldi ama çözülemeyecek sıkıntı değil bi konfor seleye bakar, motorun kalıbı ve oturuş pozisyonu itibariyle dominar'ın oturuşu raider'in dik oturuşundan daha rahat ettim motorda.
Tek silindir ve bajaj diye biraz önyargım vardı kısa bir sürüşe göre önyargılarımı iyi kırdı.
Belki düşük bütçeye (110-130 arası) D250 yada 190-200 gibi bütçelere çıkmayı beklersem D400UG alabilirim.
2. el fiyatına göre beni tatmin edecek gibi duruyor, raider gibi gaz açtığımda bayılmışlık hissi yok motorda diyor hani ben 250 liğim 100'ün üstünde çok zorlanmadan gidebilirim diye, o hissiyatı aldım motordan.
Bizzat kullanma fikirleri direk etkileyebiliyor normalde dominar'a ağır, işte sınıfına göre tıkanır falan diyordum ama maşallahı var.
Ki tip olarakta hoşuma gidiyor dominarlar (Vstroma gaga sebebiyle pek ısınamadım tommygun abi gibi bende gaga pek sevmiyorum :D )

Son düzenleme:
Şu inazumalarin kiymeti bilinmedi ya ona yanarim.

Hele F olanini alacaksin varya saz gibi motor fir fir dunyayi gez :)

Gecenlerde Ybr 250 gordum çil çil tertemizdi nasil 17-18 yil oyle muhafaza edildi cidden imrendim,satilik olsa dakka dusunmez alirdim

Son düzenleme:
Motosikleti
Şu inazumalarin kiymeti bilinmedi ya ona yanarim.

Hele F olanini alacaksin varya saz gibi motor fir fir dunyayi gez :)

Gecenlerde Ybr 250 gordum çil çil tertemizdi nasil 17-18 yil oyle muhafaza edildi cidden imrendim,satilik olsa dakka dusunmez alirdim
İnazumalar da efsaneydi, çok güzeldiler ama devri geçti artık, çünkü abs yok malesef.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Umarım koruma demirleri güzel korumuştur. 🧿
Ufak tefek çizik olursa da nazarlık olsun, benim motorda sağ aynanın dibinde kocaman nazarlık asılı, koruduğunu düşünüyorum, iki kez yana devirdim, en son sağa devirdiğimde fren manetinin ucu kırılmıştı, Çorlu'daki yetkili servisten orjinalini aldım 3bin liraya yakın masraf oldu.

Senin garanti bittiyse burada eski sanayide benim ustayı tavsiye ederim bakımlar için.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 250
Umarım koruma demirleri güzel korumuştur. 🧿
Ufak tefek çizik olursa da nazarlık olsun, benim motorda sağ aynanın dibinde kocaman nazarlık asılı, koruduğunu düşünüyorum, iki kez yana devirdim, en son sağa devirdiğimde fren manetinin ucu kırılmıştı, Çorlu'daki yetkili servisten orjinalini aldım 3bin liraya yakın masraf oldu.

Senin garanti bittiyse burada eski sanayide benim ustayı tavsiye ederim bakımlar için.
Koruma demirleri korudu çok şükür grenajlara, manetlere falan bişey olmadı. Zaten durduğum esnada oldu zemin biraz yamukmuş sağ bacağımda istediğim uzunluğa ulaşamadı anlık olarak:) Lüleburgaz'da çok motor ustası var hepsi aynı değildir tabi ama direksiyon için ben bi kaç ustaya gittim lanet ettim onlara bi daha asla gitmem, senin ustan hangisi abi? Sonra eşe dosta sordum Çorlu'da Ennur ustayı tavsiye ettiler çok iyi bi usta olduğunu zaten duymuştum ama gidince farkettim çok pro gold premium bi adam:)
Birde Çorlu'daki servisten gidip alıyo musun, kargoyla eve mi geliyo? ya da gittiğinde aradığın parça bulunuyo mu? Bana da gidon ucu (topuzu) lazım. Direkt gitsek bulabilirmiyiz?

Motosikleti
Koruma demirleri korudu çok şükür grenajlara, manetlere falan bişey olmadı. Zaten durduğum esnada oldu zemin biraz yamukmuş sağ bacağımda istediğim uzunluğa ulaşamadı anlık olarak:) Lüleburgaz'da çok motor ustası var hepsi aynı değildir tabi ama direksiyon için ben bi kaç ustaya gittim lanet ettim onlara bi daha asla gitmem, senin ustan hangisi abi? Sonra eşe dosta sordum Çorlu'da Ennur ustayı tavsiye ettiler çok iyi bi usta olduğunu zaten duymuştum ama gidince farkettim çok pro gold premium bi adam:)
Birde Çorlu'daki servisten gidip alıyo musun, kargoyla eve mi geliyo? ya da gittiğinde aradığın parça bulunuyo mu? Bana da gidon ucu (topuzu) lazım. Direkt gitsek bulabilirmiyiz?
Manetin ucu kurulunca Çorlu'daki servise gitmiştim, ellerinde yokmuş, sipariş geçtiler, bir hafta sonra da arayıp geldi dediler, Temmuzun en sıcak zamanlarıydı, motorla gitmeye üşendim arabayla gittim de aldım, motorla gelmiş olsaydın burada takardı arkadaşlar ücret istemezlerdi demişti orada motosiklet servis görevlisi. Hatta ben burgazdan geldim deyince oradan geleceğini bilseydik bu sabah orada sanayide bir dükkana malzeme götürmeye çıktı araç, ona verirdik buraya kadar gelmene gerek kalmazdı demişti.
Burada eski sanayide Motorcu Neco var, Necat usta. dürüst düzgün iş yapan bir usta. Normalde sanayide büyük motorlara bakan pek yoktu, bu Şubat gibi açmış dükkanı, ben de tesadüfen içeride Triumph tiger sport 1050 görünce dikkatimi çekip de bulmuştum. Hatta benim 36bin km ağır bakımda çok iş yapılacak, istanbulda servise yaptırırım, amortisör bakımı da var ne yapayım nasıl yapayım derken baktım japon motorlardan anlıyor, gerektiğinde servis manuelini internetten bulup açıp bakıyor öyle ezbere iş yapmıyor, ona götürdüm. Ucuz mu pahalı mı bilmiyorum ama işi düzgün yapıyor, istanbuldakilerden ucuz. Pazarlık sevmiyor yalnız, ben oradayken abartı şekilde deli gibi pazarlık yapan adamı tamam bakmıyorum motoru başka yere götür dedi bakmadı.
https://maps.app.goo.gl/774iGeS6LfoTHJbY6

Cyan carplay ekranı aldığında taktırmak için buraya gelmişti, motoru ustaya bırakıp kubbeleraltında Aytaç'da kelle paça içip köfte yemiştik.

Gidon ucu topuzu yerine oraya geçen elcik koruma takabilirsin, rüzgardan korur, ufak tefek düşmelerde manetleri de korur, hem güzel duruyor.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 250
Aklımızda bulunsun abi o gittiğim ustaların içinde Neco yoktu en kısa zamanda bi uğrayacağım.

Gidon ucu topuzu yerine oraya geçen elcik koruma takabilirsin, rüzgardan korur, ufak tefek düşmelerde manetleri de korur, hem güzel duruyor.
Gidon topuzu hakkında şöyle bi durum var, motoru aldığım arkadaş manet koruma takmış ancak elcik koruması yok çok kaba duruyodu alüminyum bi parça bende bunları söktüm ufak bi parçası kaldı gidonun ortasına doğru. Bi süredir böyle kullanıyorum gidonda titreme hissediyorum. Biraz araştırdım gidon topuzu (gidon ucu) olmadığında titreme olabiliyor imiş ki bende ekstradan bi de gidonun ortasına doğru bi çıkıntı var manet korumadan kalan parça. Şu an benim gidonun en sağına veya en soluna baktığında elcikten taşan gidon borusunu görüyosun bu meselelerde cahilliğimi mazur gör koruma için ben şu ürünü alsam gidon ucum yine olmayacak boş kalmayacak mı orası?

Anlamadım abi kusura bakma.

Motosikleti
Aklımızda bulunsun abi o gittiğim ustaların içinde Neco yoktu en kısa zamanda bi uğrayacağım.

Gidon topuzu hakkında şöyle bi durum var, motoru aldığım arkadaş manet koruma takmış ancak elcik koruması yok çok kaba duruyodu alüminyum bi parça bende bunları söktüm ufak bi parçası kaldı gidonun ortasına doğru. Bi süredir böyle kullanıyorum gidonda titreme hissediyorum. Biraz araştırdım gidon topuzu (gidon ucu) olmadığında titreme olabiliyor imiş ki bende ekstradan bi de gidonun ortasına doğru bi çıkıntı var manet korumadan kalan parça. Şu an benim gidonun en sağına veya en soluna baktığında elcikten taşan gidon borusunu görüyosun bu meselelerde cahilliğimi mazur gör koruma için ben şu ürünü alsam gidon ucum yine olmayacak boş kalmayacak mı orası?

Anlamadım abi kusura bakma.
Bu linkteki ürünü alırsan bu gidon ucundan takılmıyor, o zaman tabi ki gidon ucu boşta kalacak. bunlar rüzgar koruma.
gidondan takılan elcik korumalar gidonun ucunu da korumuş oluyorlar.
Bendekiler bu fotodakine benziyor, gidon ucunda gidon topuzunun yerine giren parçası var, bendeki bir tek oradan tutuyor ama bu fotodaki diğer ucundan gidona da tutan parçası var yani komple elleiri ve maneti daha iyi koruyorlar.

22397.321.jpg

Motosikleti
Motoru satıldı...
Bende Necoya gittim.
Benim motorun kulakları absürt bir şekilde kırıldı.
Adama bıraktım dedi tanıdığım kaynakçıları çağırayım eğer yaparım derlerse bloğu vs indiririm kaynatır sonrasında toplarım.
Ertesi gün gittiğimde kaynakçısının geldiğini ancak yapamayacağını söyledi (Ufaktan parçalarını indirmeye başlamış adam gelene kadar) herhangi de bir ücret almadı yada daha çok bozup tamir ettim ayağına parasını alıp motoru vermedi.
Açık ve net şekilde ne olacaksa söylüyor O yanını sevdim o yüzden 8500 bakımında kendisine gitmeye karar verdim, bundan sonra da eğerki burgazda yaşamaya devam edersem yeni motor aldığım süreçte kendisine götürürüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar