motor hacim büyütmek

5 vıtes 125 lık motoruma 200 cc yada 150 cclık pıston atmayı dusunuyorum kımı ıyı olur kımı kotu olur dıyor ama bende merak ettım acaba 200 cc yada 150 cc lık pıston atsam tahmınen butun parcaları ne kadara mal olur

Son düzenleme:
pahalıya mal olur dostum.
motorun bütün parçaları o hacme göre tasarlanıyo, güç aktarımı, frenleme, cart, curt, herşeyi. hepsini değiştirsen düzen tutmaz, bi kısmıyla oynasan öbür tarafı cortlar. hiç ellememek, yetmiyosa satıp yenisini almak gerekir. bülbülü altın kafese koymuşlar illede vatanım demiş.

değmez ama bu adam kafaya koymuş. Artısını eksisini sormadan fiyat soruyo :)

ayrıca şiiir süper her gece yatmadan dinlerim. Huzur veren bi müzik.

bende 49 cc pocket bike motoru 125 cc cup motora cevirmek için 1000 lira para istediler seninkine ne kadar isterler bilemem artık hee paran varsa ettir yada yüksek motor al (kendi düşüncem gerisi sana kalmış) :cat:

hakı orjinalini geçer :)
ben bu cc büyüttükten bir iki ay sonra benzine yağ karıştıran arkadaşların süştüğü duruma şahit oldum sen yılmaz hocayı dinle etme :)

ya usta o gerçekten boşa bi uğraş söliyim. Mobylette değil ki bi piston bi sekman bi silindir hayırlı işler... Bunun subapı cartı var curtu var.Gerçekten de cok bişey değişmez.
bülbülü altın kafese koymuşlar illede vatanım demiş.

eşşeğe altın semer vurmuşlar . Eşek yine eşek ........ Daha mantıklı sanki

Bu işler ustayla olacak işler değildir. Bu iş mühendislik işidir. Her branşta ustalar var, fakat her branştada mühendislik var. Orjinalliğini yitiren üründen hayır gelmez.

200cclik 64mm pistonlu
hpim0171001ne4.jpg

150cclik 62mm pistonlu
RBP.jpg

125cclik 57 mm pistonlu

hepsi aynı moto üst kapak vb heryeri aynı sadece pistonlar farklı

Son düzenleme:
silindir aynı ise piston değiştirebilirsin,piston değişceksin,sekman değişceksin,silindir contası değişceksin bunlar ufak parcalar piston haric,hatta olayı abartıp,silindir kapağını bile taşlatabilirsin.. olur olmaz o konuda kesın 1 dıyemem eger motoru kucagına alcak ccesaretin warsa durma yap ne olcagını kendın deneyerek gör derim.yok tek motorum bu baskada alamam ws ws dersen hiç derin konulara girme daha çok yüzeyler mod yap motora

iyi bi usta bull yaptırırsın ama alt üst değişicek biraz tuttar para

motorun zaten kendisi nekadar en fazla tutacağı 300 - 400 tutar enfazla yaptırsan yaptırsan 150cc olur benim motor 150cc ustaya sordum 185 cc olur onun içinde 300 ü kafadan çıkarman lazım dedi ne gerek var bence hiç uğraşma yetmiyorsa değiştir motoru

benim fikrim sat ve istediqin 150 yada 250cc lik bir motor al hiç uğraşma bir kere patlak verdimi bir daha doğrultmasıda kolay olmaz.En mantıklısı ve en temizi bence bu

Olursa 200 cc yap olmassa bırak 150cc yapıyım deme fazla bir artısını göremessin.
Alacağın bir piston kiti ve gömlek olur yada rektefeci iyi bir taşlayacak.(Tabi okadar pay varsa ve yaparsa)

herkes biseyler yazmıs ama kımse ne kadar mal olacagını yazmamıs denemekten ne zarar gelır kı yapanlar nasıl yapıyor

kardes sen msn nenı versene senlen bır konusalım bende yaptırcam da dusunuyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar