motor gaz yemiyor!

• Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
G

Guest

arkadaşlar benim ij sabahları çalıştırıp harekete geçtiğimde gaz yemiyor,gaza bastığımda arkada acaip bi duman bırakıyor,motor hızlanmıyor.ancak bi süre sonra motor aniden gazı yeyip adeta turbo varmışçasına hızlanıyor(bi keresinde ellerim gidondan ayrılacaktı az daha)
motoru durdurup 2 saat sonra tekrar çalıştırdığımdada aynı şeyi yapıyor.bazen stop edecek gibi oluyor.sizce bu nedendir?

senin motor 2 zamanlı herhalde 4 zamanlı olsa beyinden diyebilirdim ama bence elektrik veya elektronik aksamına baktır

hiçbirşeyi yok.motorun ısınması için biraz daha uzun süre bekle, malum havalar soğudu.karbüratörden gelen benzin karışımı, sıcaklık arttıkça daha iyi yanacaktır.

G

Guest

sağolun görüşleriniz için motörcü kardeşlerim :thumright:

bu cok seyden kaynaklanio olabilir ama once bi bujine bak temizmi yada degismesi gerkiomu snra karburatorden olabilir malum turkiyemizde aldigimiz benzin pek temiz degil ve karburatorun hava ve rolanti(benzin )ayarinin dogru oldugundan emin ol o da degilse motorun sargilari ni ve sensorlerini kotrol ettir

Benzini yakamıyor boğuluyor.. Yakabilmeye başladığı andada kendini ileri atıyor.. Tamamen soğuklardan kaynaklanıyro.. Benim 2005 modelde aynısını yapıyor.. Arabalarda aynısını yapıyor..

Jawa ve Jetaime çok haklı.Aynısını 5 gün aradan sonra motosikletime bindiğimde bende yaşadım.Motor ısındıktan sonra bir problem kalmıyor.Ama sen yinede Hava,Yag ve Benzin Filtrelerine dikkat et.Bu konuyla alakasız ama Kış geldiğini unutup Su Soğutmalı Motorlarına Antifriz Eklemeyi unutan arkadaşlara bir uyarıda bulunayim.Sabah uyandığınızda Radyatörünüzü Çiçek gibi açmış görmek istemiyorsanız 4 milyona kıyıp gidin en yakın Petrol İstasyonundan bir Antifriz alıp radyatörünüze ekleyin..

benim motorda sogukken zıpkın gibi hareket etmiyo. ısınmasını bekliyorum biraz
özellikle soguk günlerde

kingston, konu hakkındaki mükemmel görüşün için kendi adıma teşekkür ediyorum akşam vakti yine kafede gülme krizine girdim. :cherry:

adam motor gitmiyo napayım diyo, sen benim motorum çalışıyo, basıp gidiyorum diyosun(hahahaha ben gayet iyiyim böyle der gibi :cherry: )
honda konusundaki inadınada hayranım, belirtmeden geçemiycem :jocolor:
honda patronunun bu yüzden harakiri yaptığı rivayetleri ortalıkta dolanmaya başladı :mrgreen:

G

Guest

peki karbüratör hava ayarının nasıl yapılacağını bilen varmı?
bu arada kingston acaip aydınlatıcı olmuş,teşekkür ediyorum kendisine :cherry:

teşekkürler arkadaşlar :cherry:
hondalar biter kingstonlar bitmez :cherry:
karbüratörün hava ayarı genelde karbüratöre hava borusuna girdiği yerin hemen önünde ufak bir gömme vida var onla ayarlayabilirsin
ben o vidayla oynadığımda karbüratör havalandırma borularından benzin akıtmaya başlamıştı onun için ayarları milimlik yap

merhaba Almanya sanirim sizin oralardan sicak degildir herhalde ben söyle yapiyorum .... karbiratörün hava filtresine baglanti yerindeki kelepceyi gevset iyice pamuklubir bez yada saglam bir kagit havlu ile sil sonra etrafina kalin grease yagi sür ve yeniden tak, hava filtresi önünede yani dis ortama ince bir süngeri paket lastigi ile tuttur, karbüratör karisiminida biraz fakirlestir daha az hava ve daha az benzin (eger dik yokuslar cikiyorsan forget it) ondan sonrada ayni numarayi yaparsa, sabahlari bir iki dakika erken kalkmaktan baska caren yok.. sevgiler.. :rendeer:

kingston sen herhalde o vidayı önce tamamen söktün sonrada yeniden taktın :cherry: zira ben aynı şeyi jawada yapmıştım.daha sonra düzgün bir rölanti ayarı için 2 ay cebimde tornavidayla dolaştım.1 km gidip durup karbüratör ayarı yapıyordum :jocolor:

Arkadaşlar kışın soğukta motora binerken jikleyi çekmeniz gerekir. ben ilk önce tam çekip 15 dakka falan gittikten sonra yarım çekilmiş hale getiriyorum. yarım saat sonra tamamen kapatılıyo ama ben gideceğim yere ulaşmış oluyorum hep :cherry:

Benim jikle 3 kademeli.. Kapalı yarım ve tam şeklinde.. Tam'a getirip çalıştırıyorum.. 10 saniye sonra yarıma getiriyorum ve bi dakka sonrada kapatıp yavaş yavaş çıkıyorum yola :farao:

kardeşim eğer motorun iki zamanlı ise jikleyi aç bir kaç kere pompala sonra çalıştır ve motorun sesi değişinceye kadar jiklede çalışsın sonra normale al ayrıca kullandıüğın buji de önemli porselende çatlak varsa eğer ki bunu sen ben göremeyiz en güvendiğin marka bile fabrikasyon hatası olabiliyor ben şahsen denso marka kullanıyorum.Önce Bosh idi ama malesef bir kaç kere hatalı çıktı motor için bana göre denso kolay gelsin :thumleft:

G

Guest

bende bi tavsiye üzerine su an denso kullan1yorum,usta champion için yaramaz dedi

evet arkadaslar danger e katılıyorum kısın njıkle ıle calıstıırsak daha cabuk calısır gercı bılenler var ama bılmeyenler ıcın valla benım motor bı ay da yattsa tek marsta alıyo ybr yanı hıc sorun cıkarmıyo ama tabıkı makınanın eskı mı yenı mı o da onemlı :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar